Monday, April 4, 2011

S&P: Υποβαθμίζει τη MIG σε "Β+" και δίνει αρνητικό outlook


S&P: Υποβαθμίζει τη MIG σε "Β+" και δίνει αρνητικό outlook


Στην υποβάθμιση της Marfin Investment Group σε «Β+» από «ΒΒ» προχώρησε σήμερα η Standard & Poor’s, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας έχει αρνητική επίπτωση στην πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού επενδυτικού ομίλου, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Πιο αναλυτικά, η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της MIG σε «Β+» από «ΒΒ», δίνοντας αρνητικό outlook για την εταιρεία. Παράλληλα, διατηρεί τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της MIG σε «Β».

Ο οίκος κρίνει αρνητικά για το προφίλ χρηματοοικονομικού κινδύνου της εταιρείας, τα σχέδιά της για σημαντική έκδοση ομολόγων και αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας.

«Η κίνηση αυτή ακολουθεί την υποβάθμιση της Ελλάδας στις 29 Μαρτίου του 2011», αναφέρει ο αναλυτής της S&P, Eric Tanguy. «Πιστεύουμε ότι η υποβάθμιση της χώρας, σε συνδυασμό με το δυσμενές οικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, θα επηρεάσουν αρνητικά τις λειτουργίες της MIG καθώς και τις αποτιμήσεις των συμμετοχών της».

Προσθέτει δε, ότι υπάρχει κίνδυνος η MIG να πρέπει να στηρίξει τις αδύναμες συμμετοχές της με κεφαλαιακές ενέσεις το 2011, αυξάνοντας το καθαρό χρέος σε επίπεδο ομίλου. Η υποβάθμιση, συνεχίζει ο ίδιος, αντανακλά επίσης την εκτίμηση του οίκου ότι η MIG σχεδιάζει να υιοθετήσει μία πολύ πιο επιθετική οικονομική πολιτική και γενικότερη στρατηγική.



source: capital.gr

Ευρωζώνη: Ισχυρή η ετήσια αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού το Φεβρουάριο


Ευρωζώνη: Ισχυρή η ετήσια αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού το Φεβρουάριο


Την ισχυρότερη ετήσια αύξησή τους σε διάστημα σχεδόν δυόμισι ετών εμφάνισαν οι τιμές παραγωγού της Ευρωζώνης το Φεβρουάριο, πιέζοντας περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,8% από τον Ιανουάριο, ενώ ήταν κατά 6,6% υψηλότερες σε σχέση με το περυσινό Φεβρουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το Σεπτέμβριο του 2008.

Οι αυξήσεις ήταν ελαφρώς πιο αδύναμες από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν εκτιμήσει αύξηση 0,9% σε μηνιαία βάση και 6,7% σε ετήσια. Επιπλέον, τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά και έδειξαν αυξήσεις 1,3% και 5,9% μηνιαίως και ετησίως αντίστοιχα.

Τα στοιχεία φαίνεται πως θα ενισχύσουν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, ξεκινώντας με την πρώτη αύξηση έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια ίσως αυτή την Πέμπτη.



source: capital.gr

Βρετανία: Μεγαλύτερος των εκτιμήσεων ο PMI του κατασκευαστικού κλάδου


Βρετανία: Μεγαλύτερος των εκτιμήσεων ο PMI του κατασκευαστικού κλάδου

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Μικρή πτώση εμφάνισε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Βρετανία το Μάρτιο υποχωρώντας από το υψηλό οχτώ μηνών που κατέγραψε το Φεβρουάριο, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Markit Economics and the Chartered Institute of Purchasing and Supplyο δείκτης Purchasing Managers (PMI) υποχώρησε στις 56,4 μονάδες από τις 56,5 μονάδες το Φεβρουάριο. Σημειώνεται πως τα μεγέθη άνω των 50 μονάδων αποτελούν ένδειξη επέκτασης του κλάδου.

Τα στοιχεία, τα οποία ακολουθούν τα υψηλά οχτώ μηνών του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, υποδηλώνουν πως ο κλάδος συνέβαλε θετικά στη συνολική οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο.

Ωστόσο, ο κατασκευαστικός κλάδος αποτελεί μικρό μόνο κομμάτι της παραγωγής. Ο PMI του κλάδου των υπηρεσιών, ο οποίος αντιστοιχεί στα ¾ του ΑΕΠ, θα είναι βασικός για τις προοπτικές της οικονομίας. Η ανακοίνωσή του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη. Σημειώνεται πως οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση του PMI κατασκευών στις 54,5 μονάδες.


source: capital.gr

Vivendi: Εξαγορά του 44% της Vodafone στην SFR


Vivendi: Εξαγορά του 44% της Vodafone στην SFR

Η Vodafone σχεδιάζει να διαθέσει τα 4 δισ. στερλίνες από τα καθαρά έσοδα που θα της αποφέρει η ανωτέρω πώληση στην επαναγορά μετοχών της.

Στην εξαγορά του 44% που κατέχει η Vodafone Group στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας SFR, έναντι τιμήματος 7,95 δισ. ευρώ, συμφώνησε να προχωρήσει η Vivendi, προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της μεγαλύτερης μονάδας της.

Στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνονται μερίσματα της SFR που θα καταβληθούν στη Vodafone, ύψους 200 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει ο γαλλικός όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, οι SFR και Vodafone θα συνεχίσουν την εμπορική συνεργασία τους τα επόμενα τρία χρόνια, σημειώνει η Vivendi.

Η Vodafone σχεδιάζει να διαθέσει τα 4 δισ. στερλίνες από τα καθαρά έσοδα που θα της αποφέρει η ανωτέρω πώληση στην επαναγορά μετοχών της.

Η συμφωνία έρχεται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της AT&T ότι εξαγοράζει τη μονάδα T-Mobile USA της Deutsche Telekom έναντι 39 δισ. δολαρίων, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο από το 2004.

source: naftemporiki.gr

Ευρωζώνη: Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος τον Απρίλιο


Ευρωζώνη: Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος τον Απρίλιο

Αύξηση επιτοκίων αποφασίζει η ΕΚΤ

Επιδείνωση παρουσίασε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, έχοντας αναρριχηθεί τον προηγούμενο μήνα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 3,5 ετών.

Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης του Sentix υποχώρησε στις 14,2 μονάδες από 17,1 μονάδες που ήταν το Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωσή του στις 16 μονάδες.

Ο επιμέρους δείκτης τρεχουσών συνθηκών μειώθηκε ελαφρώς στις 25,5 μονάδες από 26 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 3,5 μονάδες -τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2010- από τις 8,5 μονάδες του Μαρτίου.

source: naftemporiki.gr

Hermes: Σε συζητήσεις για πώληση του ποσοστού στην Jean-Paul Gaultier


Hermes: Σε συζητήσεις για πώληση του ποσοστού στην Jean-Paul Gaultier

ΠΑΡΙΣΙ (Dow Jones)— Η γαλλική εταιρεία πολυτελών ειδών Hermes International SCA (RMS.FR) ανακοίνωσε πως ξεκίνησε συζητήσεις για την πώληση του 45% που κατέχει στην εταιρεία Jean-Paul Gaultier με διάφορους πιθανούς αγοραστές.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανέφερε τους πιθανούς αγοραστές.

Ο σχεδιαστής Jean Paul Gaultier, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή των γυναικείων ενδυμάτων της Hermes το Μάιο του 2010, έχει στην ιδιοκτησία του το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρείας.

Η γαλλική εφημερίδα Les Echos αναφέρει σε δημοσίευμά της πως διάφοροι ξένοι όμιλοι έχουν προσεγγίσει την Hermes, η οποία υπήρξε μέτοχος της Jean Paul Gaultier τα τελευταία 12 χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν εξεταστεί επιλογές όπως η μερική αποεπένδυση από το μερίδιο της Hermes, καθώς και η πώληση ολόκληρης της επωνυμίας.





source: capital.gr

Δεν θα βελτιώσει την προσφορά για το NYSE Euronext η Deutsche Boerse


Δεν θα βελτιώσει την προσφορά για το NYSE Euronext η Deutsche Boerse


Η Deutsche Boerse δεν σχεδιάζει να βελτιώσει την πρότασή της για την εξαγορά του NYSE Euronext, μετά από την μεγαλύτερη προσφορά που υπέβαλε η Nasdaq and IntercontinentalExchange (ICE), αναφέρει σε δημοσίευμά της η Die Welt.

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν διαγωνισμό προσφορών», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή κοντά στην εταιρεία. Εκπρόσωπος της Deutsche Boerse αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε πως «η εταιρεία έχει την πεποίθηση πως μια συγχώνευση μεταξύ της Deutsche Boerse και του NYSE Euronext είναι ο καλύτερος πιθανός συνδυασμός».

Την Παρασκευή ο Nasdaq και η ICE κατέθεσαν πρόταση 11,3 δισ. δολάρια για τη NYSE Euronext, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την πρότασή τους με μια δόση ελκυστικότητας προς τον αμερικανικό πατριωτισμό.



source: capital.gr
Share |