Wednesday, November 21, 2012

Κύπρος: Διπλή υποβάθμιση από Fitch




Σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες, από ΒΒ+ σε ΒΒ- προχώρησε το βράδυ ο οίκος Fitch, διατηρώντας τον αρνητικό ορίζοντα.

Η υποβάθμιση αντανακλά τις επιδεινούμενες μακροοικονομικές συνθήκες, τη δημοσιονομική απόκλιση από τους στόχους και την αβεβαιότητα για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση επίσημης στήριξης, αναφέρει ο οίκος, έχει συμβάλει στην επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα και τη διόρθωση των μακροοικονομικών ισορροπιών.

Η ικανότητα της κυβέρνησης να δανείζεται βραχυπρόθεσμα έχει επίσης περιοριστεί από την εξάρτηση της σε χρηματοδότηση από τράπεζες. 
source: stockwatch.com.cy

ΗΠΑ: Έβγαλαν $276 εκατ. από inside trading





Ένα στέλεχος hedge - fund και ένας γιατρός εμπλέκονται σε απάτη εσωτερικής πληροφόρησης, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της SEC είναι η μεγαλύτερη που διώχθηκε ποτέ ποινικά. 
Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε την Τρίτη, η SEC ισχυρίζεται ότι ο Mathew Martoma, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην SAC Capital του Steven Cohen, λάμβανε εμπιστευτικές πληροφορίες για διάστημα 18 μηνών από καθηγητή νευρολογίας, σχετικά με την εξέλιξη κλινικών δοκιμών σε φάρμακο κατά του Άλτσχαϊμερ.

Το φάρμακο είχε εξελιχθεί από την Elan και την Wyeth, η οποία είναι πλέον θυγατρική της Pfizer.

O 38χρονος κ. Martom κατηγορείται για την παροχή συμβουλών στον κ. Cohen να πουλήσει μετοχές της Wyeth και της Elan πριν δημοσιευτούν τα αρνητικά αποτελέσματα για το φάρμακο εναντίον του Αλτσχάιμερ.

Η SAC Capital αποκόμισε 276 εκατ. δολάρια από κέρδη ή ζημιές που απέφυγε αφότου έλαβε τις πληροφορίες, εκτιμά η SEC. 

source: euro2day.gr
Share |