Monday, September 27, 2010

Νέο καμπανάκι της Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες


Νέο καμπανάκι της Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες

Νέο καμπανάκι χτύπησε η Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς συνεχίζεται η εκροή καταθέσεων. Σύμφωνα με τον οίκο το αρνητικό outlook των ελληνικών τραπεζών παραμένει, ενώ και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Ο συνδυασμός αύξησης των NPLs και των εκροών καταθέσεων πλήττουν περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, παρατηρεί ο οίκος σε έκτακτο σημείωμα, ο οποίος μάλιστα άφησε περιθώριο για εκ νέου υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Πτώση του δείκτη εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed τον Αύγουστο


ΗΠΑ: Πτώση του δείκτη εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed τον Αύγουστο

Πτώση εμφάνισε τον Αύγουστο ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Chicago Fed, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η κεντρική τράπεζα του Σικάγο.


Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε στις -0,53 τον Ιούλιο, από τις -0,11 τον Ιούλιο, ενώ ο κινητός μέσος τριών μηνών μειώθηκε στις μονάδες -0,42 από τις μονάδες -0,27. Η πτώση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υποχώρησε του δείκτη παραγωγής και στη μείωση του δείκτη απασχόλησης στις -0,09 μονάδες από τις 0,09 μονάδες.

source: capital.gr

Ευρωζώνη: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων για το δείκτη M3


Ευρωζώνη: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων για το δείκτη M3

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Αυξήθηκαν οι τραπεζικές χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Αύγουστο μετά από πτώση που σημείωσαν τον Ιούλιο, δίνοντας ώθηση στο γενικότερο δανεισμό του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης προσφοράς χρήματος M3 ενισχύθηκε σε πιο ραγδαί ετήσιο ρυθμό τον Αύγουστο, με άνοδο 1,1% από το 0,2% του Ιουλίου. Ο μέσος τριών μηνών για την ετήσια αύξηση του M3 κατά την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου διαμορφώθηκε στο 0,5%, υψηλότερα από το 0,1% στην περίοδο Μαΐου-Ιουλίου.

Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης από τη βαθειά ύφεση που ακολούθησε την παγκόσμια οικονομική κρίση έχει βρει εμπόδιο στην αδυναμία των τραπεζικών χορηγήσεων και ειδικότερα προς τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, η ΕΚΤ ανέφερε ότι οι χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις διαμορφώθηκαν στα 17 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, υπερκαλύπτοντας την πτώση κατά 11 δις. ευρώ τον Ιούλιο, ενώ περιόρισαν τον ετήσιο ρυθμό μείωσης στο 1,1% από 1,4%.

Οι χορηγήσεις προς τα νοικοκυριά ανέκαμψαν, σημειώνοντας αύξηση στα 14 δισ. ευρώ τον Αύγουστο από 5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, με τον ετήσιο ρυθμό αύξησης να ενισχύεται στο 2,9% από 2,7%.

Ως αποτέλεσμα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε στο 1,2% από 0,8% τον Αύγουστο.


source: capital.gr

Hyundai recalls some 2011 Sonatas


Hyundai recalls some 2011 Sonatas


(CNN) -- The National Highway Traffic Safety Administration announced Sunday that automaker Hyundai is recalling nearly 140,000 Sonata sedans.

The recall affects certain 2011-model year Sonatas, which were manufactured from December 2009 to September 2010, NHTSA said.


"On some of these vehicles the steering column intermediate shaft universal joint connections may have been either improperly assembled or insufficiently tightened," the agency said.

As a consequence, drivers could experience a reduction or loss of steering capability.

Hyundai dealers will inspect the affected parts and will update the power steering software for free, NHTSA said.

The recall, which is expected to start in October, could affect as many as 139,500 cars.

source: cnn.com

Παρέμβαση της Ν. Κορέας στην αγορά συναλλάγματος


Παρέμβαση της Ν. Κορέας στην αγορά συναλλάγματος

Στην αγορά δολαρίων φέρονται να προέβησαν σήμερα οι νοτιοκορεατικές αρχές σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την άνοδο του γουόν σε υψηλά τεσσάρων μηνών.

Το δολάριο είχε υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 1.146,0 γουόν, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαΐου. Η κεντρική τράπεζα εκτιμάται ότι εισήλθε στην αγορά στα επίπεδα των 1.148,0 γουόν και πιθανόν να αγόρασε 500-700 εκατ. δολάρια.

Η Bank of Korea εκτιμάται ότι είχε προβεί σε ανάλογη κίνηση και την Παρασκευή, αγοράζοντας δολάρια στα επίπεδα των 1.153,5-1.155 γουόν σε ποσά που υπολογίζονται μεταξύ 300 και 500 εκατ. δολαρίων.

Οι νοτιοκορεατικές αγορές παρέμειναν κλειστές την προηγούμενη εβδομάδα λόγω αργίας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, το δολάριο εξασθένησε έναντι των περισσότερων ξένων νομισμάτων εν μέσω εικασιών ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα λάβει νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

source: naftemporiki.gr

Unilever: Εξαγορά της Alberto Culver έναντι 3,7 δισ. δολ.


Unilever: Εξαγορά της Alberto Culver έναντι 3,7 δισ. δολ.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Alberto Culver, έναντι τιμήματος 3,7 δισ. δολαρίων σε μετρητά, συμφώνησε να προχωρήσει η Unilever ισχυροποιώντας την παρουσία της στην αγορά προϊόντων περιποίησης μαλλιών.

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι θα αποκτήσει όλες τις προνομιούχες μετοχές της Alberto Culver προς 37,50 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας την αξία της σε περίπου 3,7 δισ. δολάρια.

Το ποσό είναι 33% υψηλότερο σε σχέση με την μέση τιμή της μετοχή της Alberto Culver κατά το τελευταίο 12μηνο.

Η εξαγορά αυτή καθιστά την Unilever τη μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο των προϊόντων conditioner, τη δεύτερη μεγαλύτερη στα σαμπουάν και την τρίτη μεγαλύτερη στα προϊόντα styling, σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνει ο ευρωπαϊκός κολοσσός.

Στα εμπορικά σήματα της Alberto Culver συμπεριλαμβάνονται τα TRESemme, Alberto VO5, Nexxus, St. Ives, Simple και Noxzema.

source: naftemporiki.gr

Επιμένει bearish ο Roubini για την παγκόσμια οικονομία


Επιμένει bearish ο Roubini για την παγκόσμια οικονομία


Νέες κρίσεις περιμένουν την παγκόσμια οικονομία στα επόμενα δέκα χρόνια, προειδοποίησε ο Nouriel Roubini, «καθώς οι χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν βαδίζουν στη σωστή κατεύθυνση ενώ και αυτά που γίνονται, δεν είναι αρκετά».

Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο ενός συνεδρίου στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, ο Nouriel Roubini τόνισε πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει ριζικά. Ακόμη και η κανονιστική μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο, ήταν πολύ μικρή, και ήταν πολύ αργά».

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος δήλωσε επίσης πως ακόμη κι αν η παγκόσμια οικονομία δεν περιέλθει σε double-dip ύφεση, οι επιδράσεις θα είναι εξίσου αισθητές. «Είμαστε ήδη σε μια κατάσταση η οποία θα μοιάζει με ύφεση, ακόμη κι αν δεν είναι τέτοια»».

Επιμένει ακόμη πως αν τα οικονομικά στοιχεία γίνουν ιδιαίτερα αρνητικά, θα υπάρξει διόρθωση στα χρηματιστήρια, διεύρυνση των πιστωτικών spreads, αυξημένη μεταβλητότητα, αύξηση της αποστροφής ρίσκου, που οδηγούν σε «σοκ» την πραγματική οικονομία.

Επισημαίνει ότι οι τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν αποθεματικά 1 τρισ. δολαρίων, και παρόλα αυτά, πάλι δεν δανείζουν. «Τα προβλήματα της οικονομίας είναι προβλήματα φερεγγυότητας, πίστωσης, αγοράς κατοικίας, τραπεζών, και δεν είναι πρόβλημα ρευστότητας. Δεν πιστεύω ότι μια ενδεχόμενη ποσοτική χαλάρωση θα επιφέρει κάποια διαφορά».

Ο Roubini εκτιμά ότι η κυβέρνηση Obama χρειάζεται να καταπολεμήσει την υψηλή ανεργία που πλήττει τη χώρα, και να υιοθετήσει περικοπές φόρων για κάποια χρόνια.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Πιο κοντά σε συμφωνία για την αποεπένδυση από AIG


ΗΠΑ: Πιο κοντά σε συμφωνία για την αποεπένδυση από AIG

Σε ανακοίνωσή της η AIG αναφέρει ότι στόχος της παραμένει η αποπληρωμή των κεφαλαίων στους αμερικανούς φορολογούμενους και η σταδιακή ισχυροποίηση της εταιρείας.

Πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τον τρόπο αποεπένδυσης του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών από την AIG βρίσκονται η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο ασφαλιστικός όμιλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει πηγή στο πρακτορείο, η κατάσταση παραμένει ρευστή και οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Μία εκ των επιλογών που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η μετατροπή των προνομιούχων μετοχών, ύψους 49 δισ. δολαρίων, που κατέχει το υπουργείο στην εταιρεία, σε κοινές μετοχές.

Μια τέτοια μετατροπή ενδεχομένως να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2011 και αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό της κυβέρνησης στην AIG σε πάνω από 90% από σχεδόν 80% που είναι τώρα. Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ θα πωλήσει σταδιακά τις κοινές μετοχές σε επενδυτές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σχέδια πιθανόν να παρουσιασθούν εντός της εβδομάδας, με τον ακριβή χρόνο της ανακοίνωσης να εξαρτάται από τον ρυθμό των διαπραγματεύσεων.

Σε ανακοίνωσή της η AIG αναφέρει ότι στόχος της παραμένει η αποπληρωμή των κεφαλαίων στους αμερικανούς φορολογούμενους και η σταδιακή ισχυροποίηση της εταιρείας.

source: naftemporiki.gr

Ειδήσεις ›Αγορές ›Κέρδη στο Τόκιο παρά τις πιέσεις από το γεν


Ειδήσεις ›Αγορές ›Κέρδη στο Τόκιο παρά τις πιέσεις από το γεν

Με κέρδη 1,4% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei [.N225] , ο οποίος ανήλθε στις 9.603,14 μονάδες. Άνοδο 1,3% σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 849,30 μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, οι επενδυτές επικεντρώνονται περισσότερο στις αγορές συναλλάγματος, όπου η ισοτιμία δολαρίου-γεν εξακολουθεί να δέχεται κλυδωνισμούς παρά τις φήμες ότι το Τόκιο επιχείρησε ξανά την Παρασκευή να παρέμβει στην αγορά για εξασθένιση του νομίσματος.

«Το δολάριο ξεπέρασε τα 85 γεν την περασμένη εβδομάδα εν μέσω φημών για παρέμβαση, ωστόσο, δεν κατόρθωσε να διατηρήσει αυτά τα κέρδη. Δύσκολα αγοράζει κανείς μετοχές όταν η ισοτιμία βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο», σχολιάζει ο Νοριτσούγκου Χιρακάβα από την Okasan Securities.

«Εάν αποδυναμώνονταν το γεν θα υπήρχε μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Εκτός από το ισχυρό γεν, αυτή την εβδομάδα αναμένονται και διάφορα γεγονότα –όπως η έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και διάφοροι οικονομικοί δείκτες στις ΗΠΑ– με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.

source: naftemporiki.gr
Share |