Monday, September 27, 2010

Ειδήσεις ›Αγορές ›Κέρδη στο Τόκιο παρά τις πιέσεις από το γεν


Ειδήσεις ›Αγορές ›Κέρδη στο Τόκιο παρά τις πιέσεις από το γεν

Με κέρδη 1,4% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei [.N225] , ο οποίος ανήλθε στις 9.603,14 μονάδες. Άνοδο 1,3% σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 849,30 μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, οι επενδυτές επικεντρώνονται περισσότερο στις αγορές συναλλάγματος, όπου η ισοτιμία δολαρίου-γεν εξακολουθεί να δέχεται κλυδωνισμούς παρά τις φήμες ότι το Τόκιο επιχείρησε ξανά την Παρασκευή να παρέμβει στην αγορά για εξασθένιση του νομίσματος.

«Το δολάριο ξεπέρασε τα 85 γεν την περασμένη εβδομάδα εν μέσω φημών για παρέμβαση, ωστόσο, δεν κατόρθωσε να διατηρήσει αυτά τα κέρδη. Δύσκολα αγοράζει κανείς μετοχές όταν η ισοτιμία βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο», σχολιάζει ο Νοριτσούγκου Χιρακάβα από την Okasan Securities.

«Εάν αποδυναμώνονταν το γεν θα υπήρχε μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Εκτός από το ισχυρό γεν, αυτή την εβδομάδα αναμένονται και διάφορα γεγονότα –όπως η έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και διάφοροι οικονομικοί δείκτες στις ΗΠΑ– με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |