Thursday, December 29, 2011

Ρωσία: Εξαγορά του 20% της Metalloinvest έναντι $2,5 δισ. από την VTB


Ρωσία: Εξαγορά του 20% της Metalloinvest έναντι $2,5 δισ. από την VTB

ΜΟΣΧΑ (Dow Jones) – Η κρατική ρωσική τράπεζα VTB Group (VTBR.RS), η δεύτερη μεγαλύτεη της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη πως εξαγόρασε το 20% της εταιρείας εξόρυξης σιδηρομεταλλεύμματος Metalloinvest.

Η VTB κατέβαλε περίπου 2,5 δισ. δολ. για το μερίδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομικής εταιρείας Dewey & LeBoeuf, η οποία παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην τράπεζα.

Ο πρόεδρος της VTB Andrei Kostin είχε δηλώσει την Παρασκευή πως η τράπεζα θα αποκτήσει το μερίδιο από τον επιχειρηματία Vasiliy Anisimov και σχεδιάζει να το διατηρήσει για δύο έως τρία χρόνια. Ο Kostin πρόσθεσε πως η VTB εκτιμά ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Anisimov θα χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων για την αποπληρωμή χρέους 1,9 δισ. δολ. προς την τράπεζα, σημείωσε ο Kostin.

"Είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές της Metalloinvest στην αγορά," αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της VTB, Yuri Soloviev.

Ο βασικός μέτος της Metalloinvest, Alisher Usmanov δήλωσε στο Dow Jones Newswires μέσω εκπροσώπου του πως καλωσορίζει την απόφαση της VTB.





source: capital.gr

No comments:

Share |