Tuesday, June 21, 2011

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΗΠΑ





http://www.ecoandbus.com/2011/06/blog-post_5348.html
-------------------------


http://www.ecoandbus.com/2011/05/blog-post_9659.html

=========================

ΗΠΑ: Νέα πτώση στο δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller 20

26/04/11

Υποχώρησαν το Φεβρουάριο οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ δίνοντας συνέχεια στην πτώση που ξεκίνησε τον Αύγουστο, σύμφωνα με τους δείκτες για τις τιμές των κατοικιών του S&P Case-Shiller.

Ο δείκτης Case-Shiller για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές υποχώρησε 1,1% σε μηνιαία βάση, ενώ ο δείκτης για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές σημείωσε επίσης πτώση 1,1%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές υποχώρησε 2,6%, ενώ ο δείκτης για τις 20 περιοχές υποχώρησε 3,3%.


source: capital.gr


---------------

Νέα πτώση στις τιμές κατοικιών των ΗΠΑ

07/04/11


Για 7ο συνεχή μήνα υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς το Φεβρουάριο ο εθνικός δείκτης τιμών κατοικιών κατέγραψε πτώση 6,7%. Η πτώση φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από αυτή του Ιανουαρίου, η οποία ήταν 5,5% χαμηλότερη από ό, τι πριν από ένα χρόνο.
«Όταν καταργούνται προβληματικές ιδιότητες από την εξίσωση, παρατηρείται σημαντικά μειωμένος ρυθμός της απόσβεσης και μεγαλύτερη σταθερότητα σε πολλές αγορές», τονίζει χαρακτηριστικά ο Mark Fleming, CEO της CoreLogic.
Περισσότερο από τρία χρόνια από τότε που οι τιμές των ακινήτων άρχισαν να καταρρέουν στις ΗΠΑ, η αγορά εξακολουθεί να αγωνίζεται για να απορροφήσει τα εκατομμύρια των ακινήτων που βρίσκονται υπό κατάσχεση.

source: reporter.gr

===============

ΗΠΑ: Νέα πτώση των τιμών κατοικιών τον Ιανουάριο

29/03/11


Υποχώρησαν τον Ιανουάριο οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ συνεχίζοντας στο καθοδικό κανάλι που ξεκίνησε τον Αύγουστο, με τις μέσες τιμές κατοικιών να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα από το καλοκαίρι του 2003, σύμφωνα με τους δείκτες για τις τιμές των κατοικιών του S&P Case-Shiller.

"Η ύφεση στη στεγαστικά αγορά δεν έχει τελειώσει ακόμα και κανένα από τα στοιχεία δεν δείχνει διατηρήσιμη ανάκαμψη", δήλωσε ο David Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής της S&P για τους δείκτες.

Ο δείκτης Case-Shiller για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές υποχώρησε 0,9% σε μηνιαία βάση, ενώ ο δείκτης για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές σημείωσε πτώση 1%. Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση οι δείκτες υποχώρησαν 0,2%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές υποχώρησε 2%, ενώ ο δείκτης για τις 20 περιοχές υποχώρησε 3,1%.


source: capital.gr


===============

ΗΠΑ: Νέα πτώση στις τιμές κατοικίας το Δεκέμβριο

22/02/11

Υποχώρησαν το Δεκέμβριο οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ όπως έδειξε σήμερα ο δείκτης για τις τιμές των κατοικιών S&P Case-Shiller, συνεχίζοντας την πτωτική τάση που ξεκίνησε τον Αύγουστο.


Σε μηνιαία βάση ο δείκτης Case-Shiller των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών των ΗΠΑ υποχώρησε 0,9% σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών υποχώρησε σε ποσοστό 1%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης των 10 περιοχών υποχώρησε 1,2%, ενώ ο δείκτης των 20 περιοχών υποχώρησε 2,4%, ενώ οι εκτιμήσεις για την τελευταία κατηγορία έκαναν λόγο για πτώση 2%.

Ο εθνικός δείκτης τιμών κατοικιών υποχώρησε το τέταρτο τρίμηνο 3,9%.


source: capital.gr


=========================


ΗΠΑ: Νέα πτώση στις τιμές κατοικίας το Νοέμβριο
25/01/11

Υποχώρησαν το Νοέμβριο οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ όπως έδειξε σήμερα ο δείκτης για τις τιμές των κατοικιών S&P Case-Shiller, συνεχίζοντας την πτωτική τάση που ξεκίνησε τον Αύγουστο.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης Case-Shiller των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών των ΗΠΑ υποχώρησε 0,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών υποχώρησε σε ποσοστό 1%.

Σε ετήσια βάση ωστόσο, ο δείκτης των 10 περιοχών υποχώρησε 0,4%, ενώ ο δείκτης των 20 περιοχών υποχώρησε 1,6%, ενώ οι εκτιμήσεις για την τελευταία κατηγορία έκαναν λόγο για πτώση 1,2%.


Πηγή:www.capital.gr


===================


ΗΠΑ: Άνοδος 0,7% στις τιμές των κατοικιών τον Οκτώβριο

Άνοδο 0,7% σημείωσαν τον Οκτώβριο οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Housing Finance Agency.

Τον Σεπτέμβριο οι τιμές υποχώρησαν 1,2% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας, από πτώση 0,7% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Για τους 12 μήνες έως τον Οκτώβριο οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν 3,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FHFA.

Η υπηρεσία υπολογίζει τις τιμές χρησιμοποιώντας τις τιμές αγοράς για σπίτια με υποθήκες που έχουν πουληθεί ή καλύπτονται από τις Fannie Mae και Freddie Mac.


source: capital.gr

------

ΗΠΑ: Πτώση στις τιμές κατοικιών το Σεπτέμβριο

30/11/10

Πτώση σημείωσαν το Σεπτέμβριο οι τιμές κατοικιών στις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ σε σχέση με τον περασμένο μήνα σύμφωνα με το δείκτη S&P Case-Shiller.


Ειδικότερα, ο δείκτης Case-Shiller των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,5% σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών υποχώρησε 0,7%.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση ο δείκτης των 10 περιοχών υποχώρησε 0,7%, ενώ ο δείκτης των 20 περιοχών υποχώρησε 0,8%.
Σε ετήσια βάση ο δείκτης των 20 μητροπολιτικών περιοχών κατέγραψε άνοδο 0,6%, ποσοστό το οποίο είναι το μικρότερο από τον Ιανουάριο και ενώ οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 1%.
Για το τρίτο τρίμηνο ο εθνικός δείκτης σημείωσε πτώση 1,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, ενώ σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2010 υποχώρησε 2%.


source: capital.gr

========================

ΗΠΑ: Αύξηση των τιμών κατοικιών για τέταρτο διαδοχικό μήνα

28/09/10


Άνοδο για τέταρτο διαδοχικό μήνα σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στις 10 και στις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δείκτη S&P Case-Shiller.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο S&P Case-Shiller των δέκα μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών σημείωσε άνοδο 0,8% σε μηνιαία βάση και σε ετήσια 4,1%, ενώ ο S&P Case-Shiller των είκοσι μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών ενισχύθηκε 0,6% και 3,2% αντίστοιχα, ενώ αναλυτές έκαναν λόγο για πτώση 0,1%.

Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση ο δείκτης των δέκα μεγαλύτερων περιοχών παράμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης των είκοσι περιοχών υποχώρησε 0,1%.

source: capital.gr


=============

ΗΠΑ: Πτώση 0,5% στις τιμές κατοικιών τον Ιούλιο

22/09/10


Υποχώρησαν τον Ιούλιο οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών για δεύτερο συνεχή μήνα καθώς η αγορά συνεχίζει να γνωρίζει τις αναταράξεις από την εκπνοή των κυβερνητικών προγραμμάτων στήριξης που προέβλεπαν σημαντικές εκπτώσεις φόρου.

Οι τιμές υποχώρησαν 0,5% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Housing Finance Agency (FHFA). Τον Ιούνιο οι τιμές είχαν υποχωρήσει 1,2% σε σχέση με το Μάιο.

Σε ετήσια βάση οι τιμές σημειώνουν πτώση 3,3%, ενώ ο δείκτη τιμών της FHFA έχει υποχωρήσει 13,8% από τα υψηλά που σημείωσε τον Απρίλιο του 2007.

source: capital.gr


--------------


ΗΠΑ: Αύξηση άνω των εκτιμήσεων στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Απρίλιο

26/05/10


Αύξηση άνω των εκτιμήσεων σημείωσαν τον Απρίλιο οι πωλήσεις νέων κατοικιών, καθώς οι αγοραστές έτρεξαν να προλάβουν τις κυβερνητικές φοροαπαλλαγές εξέπνευσαν τον προηγούμενο μήνα.


Οι πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν άλμα 14,8% και διαμορφώθηκαν στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 504.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείου Εμπορίου, μέγεθος το οποίο είναι το μεγαλύτερο από το Μάιο του 2008. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 3,4% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 425.000.

source: capital.gr


===================


ΗΠΑ: Πτώση 0,5% στις τιμές κατοικιών το Μάρτη

25/05/10


Πτώση 0,5% εμφάνισαν οι τιμές κατοικιών κατά το μήνα Μάρτιο, σε σχέση με το Φεβρουάριο, στις 20 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δείκτη Case-Shiller από την Standard & Poor's. Σε εήσια βάση, οι τιμές ανήλθαν κατά 2,3%.

source: reporter.gr


========================


ΗΠΑ: Αύξηση στις τιμές κατοικιών σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο

27/04/10

Αύξηση για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια σημείωσαν σε ετήσια βάση οι τιμές κατοικιών το Φεβρουάριο σύμφωνα με τους δείκτες S&P Case-Shiller αν και σε μηνιαία βάση η πτώση συνεχίστηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα.


Ειδικότερα, σε σχέση με τον Ιανουάριο ο δείκτης τιμών στις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ υποχώρησε 0,6%, ενώ ο δείκτης τιμών στις 20 μεγαλύτερες υποχώρησε 0,9%.


Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση ο δείκτης των 10 περιοχών σημείωσε άνοδο 0,1% τον Ιανουάριο, ενώ ο δείκτης των 20 περιοχών υποχώρησε σε ποσοστό 0,1%.


Σε ετήσια βάση οι τιμές στις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές ενισχύθηκαν 1,4%, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων περιοχών αυξήθηκε 0,6%.

source: capital.gr


================


ΗΠΑ: Πτώση 1,2% στις τιμές κατοικιών το δ' 3μηνο του 2009

25/02/10


Κατά 1,2% υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών το τέταρτο τρίμηνο του 2009, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, στις ΗΠΑ, σημειώνοντας τη μικρότερη πτώση σε διάστημα δύο ετών. Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,1%, ενώ το Δεκέμβριο οι τιμές υποχώρησαν κατά 1,5%.

source: reporter.gr

====================


ΗΠΑ: Αύξηση των τιμών κατοικίας τον Αύγουστο

27/10/09


Αύξηση 1,2% εμφάνισαν οι τιμές κατοικίας σε 20 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ τον Αύγουστο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με το δείκτη Case-Shiller.

Αύξηση 1,2% εμφάνισαν οι τιμές κατοικίας σε 20 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ τον Αύγουστο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με το δείκτη Case-Shiller, ο οποίος δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη Standard & Poor’s.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, οι τιμές έχουν σημειώσει πτώση 11,3%, ενώ εμφανίζονται μειωμένες κατά 29,3% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα στα οποία είχαν ανέλθει.

Σημειώνεται ότι στις 17 από τις 20 πόλεις των ΗΠΑ, οι τιμές σημείωσαν αύξηση σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ και στις 20 ήταν χαμηλότερες συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2008.

naftemporiki


========================

ΗΠΑ: Πτώση 0,3% στις τιμές κατοικιών τον Αύγουστο

22/10/09



ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (Dow Jones) – Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στέγασης (FHFA). Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία πτώση τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Η FHFA ανακοίνωσε ότι για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, οι τιμές σημειώνουν πτώση 3,6%.

Ο δείκτης τιμών υποχωρεί 10,7% σε σχέση με τα υψηλά που σημείωσε τον Απρίλιο του 2007.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,3% τον Ιούλιο. Η τελευταία φορά που οι τιμές είχαν σημειώσει πτώση ήταν τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχαν υποχωρήσει 0,5%.

capital.gr


========================


ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τιμές κατοικιών τον Ιούλιο

29/09/09



Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τις τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο καθώς μόνο σε 2 από τις συνολικά 20 μητροπολιτικές περιοχές εμφάνισαν μείωση σε σχέση με τον περασμένο μήνα σύμφωνα με της έρευνα της S&P.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, οι 14 από τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές εμφανίζουν πτώση άνω του 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο -13,3% έναντι του -14,3% των εκτιμήσεων.

Σε σχέση με τον Ιούνιο ο S&P Case-Shiller 20 ανήλθε σε 1,6%. Αντίστοιχα ο S&P Case-Shiller 10 σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο -12,8% και σε μηνιαία στο 1,7%.

Ωστόσο, για 16ο συνεχόμενο μήνα, καμία περιοχή δεν εμφάνισε άνοδο των τιμών σε ετήσια βάση.

capital.gr


====================


ΗΠΑ: Πτώση 0,7% στις τιμές ακινήτων το δεύτερο τρίμηνο

25/08/09


Κατά 0,7% υποχώρησαν οι τιμές ακινήτων το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η FHFA, ενώ τον Ιούνιο οι τιμές των ακινήτων υποχώρησαν κατά 0,5%.

reporter.gr

Reuters: Στις 13 Ιουλίου τα αποτελέσματα των «stress tests»


Reuters: Στις 13 Ιουλίου τα αποτελέσματα των «stress tests»

Στις 13 Ιουλίου θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με τέσσερις πηγές προσκείμενες στη διαδικασία τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Στις 13 Ιουλίου θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με τέσσερις πηγές προσκείμενες στη διαδικασία τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Η αρχική ημερομηνία δημοσίευσης των αποτελεσμάτων ήταν στα τέλη Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε για τον Ιούλιο λόγω δυσκολιών στην εφαρμογή των τεστ.

«Δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Περιμένουμε ακόμη την εκ νέου υποβολή των στοιχείων στα τέλη Ιουνίου», ανέφερε η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή που είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των «τεστ αντοχής».

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 6μηνου οι μεταπωλήσεις κατοικιών


ΗΠΑ: Σε χαμηλό 6μηνου οι μεταπωλήσεις κατοικιών

Μειωμένες κατά 3,8% στα 4,81 εκατομμύρια ήταν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Μάιο, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μειωμένες κατά 3,8% στα 4,81 εκατομμύρια ήταν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Μάιο, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα στοιχεία ήταν εντός των προβλέψεων των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν μείωση των μεταπωλήσεων στα 4,80 εκατομμύρια μετά τη «βουτιά» 12% των εκκρεμών πωλήσεων κατοικίας τον Απρίλιο.

Η μέση τιμή των πωληθέντων κατοικιών υποχώρησε κατά 4,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και διαμορφώθηκε σε 166.500 δολάρια.

source: naftemporiki.gr

Απέρριψε η Foster's την προσφορά της SABMiller


Απέρριψε η Foster's την προσφορά της SABMiller

Την προσφορά της SABMiller, ύψους 9,5 δισ. δολαρίων Αυστραλίας σε μετρητά, απέρριψε η μεγαλύτερη ζυθοποιία της Αυστραλίας Foster's Group, υποστηρίζοντας ότι «υποτιμά σημαντικά» την αξία της.

Την προσφορά της SABMiller, ύψους 9,5 δισ. δολαρίων Αυστραλίας σε μετρητά, απέρριψε η μεγαλύτερη ζυθοποιία της Αυστραλίας Foster's Group, υποστηρίζοντας ότι «υποτιμά σημαντικά» την αξία της.

Σε ανακοίνωσή της η SABMiller, η Νο2 ζυθοποιία στον κόσμο βάσει όγκου πωλήσεων, αναφέρει ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει μια συγχώνευση με την Foster's. Σημειώνεται ότι μια εξαγορά της αυστραλιανής εταιρείας θα ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της SABMiller.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, ενδιαφέρον για την εξαγορά της Foster's πιθανόν να εκδηλώσει και η ιαπωνική Asahi Breweries Επίσης, η Grupo Modelo, η οποία παρασκευάζει την μπύρα Corona, φέρεται να εξέτασε το ενδεχόμενο κατάθεσης κοινής προσφοράς με την Molson Coors Brewing.

Οι μετοχές της Foster's στο Σύδνεϋ σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα άνω των 17 ετών.

source: naftemporiki.gr

Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης


Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης



Με φανερή, ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η συζήτηση στη Βουλή ολοκληρώνεται στον απόηχο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι στο κοινό ανακοινωθέν τους έθεσαν δύο προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ: την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την ανάγκη συναίνεσης για τους βασικούς στόχους του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το θέμα της πολιτικής συμφωνίας αναμένεται να κυριαρχήσει στις ομιλίες τόσο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όσο και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.





Με το βλέμμα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την οικονομία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση της Ολομέλειας της ελληνικής Βουλής.




Κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η εικόνα της διαίρεσης στη χώρα δεν βοηθά στις δύσκολες διαπραγματεύσεις και έκανε εκ νέου άνοιγμα συνεννόησης προς τον Αντώνη Σαμαρά για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά του, απέρριψε την πιθανότητα της συναίνεσης και για πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το βράδυ της Τρίτης η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος θα ενημερώσει τους βουλευτές για τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup αλλά και για τις αλλαγές στις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Από το Λουξεμβούργο, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, ως προς την εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη.

source: politis-news.com

ICANN: "Ανοίγουν" οι καταλήξεις για τα domains


ICANN: "Ανοίγουν" οι καταλήξεις για τα domains


Ο Οργανισμός Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann), απελευθερώνει τις καταλήξεις των domain names που πλέον δεν θα περιορίζονται στην γνωστή λίστα .com, .net και .org, αλλά θα μπορούν να επεκταθούν σε καταλήξεις όπως .apple ή .orange ή ότι μπορεί να σκεφτεί η ανθρώπινη φαντασία

«Ο ICANN ανοίγει το σύστημα ονοματοδοσίας του Internet ώστε να αποδεσμεύσει την παγκόσμια ανθρώπινη φαντασία. Η σημερινή συζήτηση σέβεται τα δικαιώματα των ομάδων να δημιουργήσουν νέα domains σε κάθε γλώσσα ή τρόπο γραφής» αναφέρει η ανακοίνωση του παγκόσμιου εποπτικού οργάνου για το Διαδίκτυο.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιτρέψει στο σύστημα των domain names να εξυπηρετήσουν καλύτερα την ανθρωπότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι αιτήσεις για νέες καταλήξεις των ονομάτων θα γίνονται δεκτές από τις 12 Ιανουαρίου του 2012. Μπορούν να αφορούν οποιαδήποτε λέξη, από .apple μέχρι .salsa, αλλά επίσης να είναι και σε οποιαδήποτε γραφή από κυριλλικά μέχρι ρώσικα και ιαπωνικά.

"Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχουμε δει στο Internet" δήλωσε ο Peter Degnate Thrush, πρόεδρος του ICANN και συμπλήρωσε: "Έχουμε δημιουργήσει μία πλατφόρμα για την επόμενη γενιά δημιουργικότητας και έμπνευσης"


source:

Στα 2 τρισ. η έκθεση τραπεζών στην ευρωπεριφέρεια


Στα 2 τρισ. η έκθεση τραπεζών στην ευρωπεριφέρεια



Τα 2 τρισ. ευρώ προσεγγίζει η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, ποσό που τις καθιστά ευάλωτες στην περίπτωση διεύρυνσης της κρίσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, έναν χρόνο αφότου οι ευρωπαίοι διέσωσαν την Ελλάδα, οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες της περιοχής δεν διαθέτουν επαρκή κεφάλαια, ούτε έχουν περικόψει αρκετά τα δάνειά τους ώστε να αντέξουν τη μετάδοση της κρίσης που θα μπορούσε να ακολουθήσει μια χρεοκοπία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της BIS, οι γάλλοι διαθέτουν δάνεια ύψους 589,8 δισ. δολαρίων που συνδέονται με την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ η έκθεση των γερμανών στις χώρες αυτές ανέρχεται σε 498,8 δισ. δολάρια.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, όπως αναφέρεται, οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν το ρίσκο τους που σχετίζεται με την Ελλάδα κατά 30% στα 136,3 δισ. δολάρια πέρυσι, καθώς δεν ανανέωσαν δάνεια και προχώρησαν σε απομειώσεις της αξίας του χρέους τους.



source: euro2day.gr

Fitch - "Χρεοκοπία η μετακύληση της λήξης ελληνικών τίτλων" - Νέο καμπανάκι για υποβάθμιση


Fitch - "Χρεοκοπία η μετακύληση της λήξης ελληνικών τίτλων" - Νέο καμπανάκι για υποβάθμιση

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη οικειοθελή μετακύληση της λήξης ελληνικών τίτλων ως χρεοκοπία και θα υποβαθμίσει αναλόγως την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Ο Fitch θα αντιμετωπίσει μία τέτοια αντικατάσταση τίτλων ή οικειοθελή μεταβολή της διάρκειας ωρίμανσης ως πιστωτικό γεγονός και θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας", δήλωσε ο Αντριου Κόλκαχουν, επικεφαλής του Fitch Ασίας Ειρηνικού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σιγκαπούρη.

Πριν από έναν μήνα ο Fitch υποβάθμισε στο "B+" την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και προειδοποίησε με περαιτέρω υποβάθμιση λέγοντας ότι η παράταση της διάρκειας των υπαρχόντων ομολόγων θα εκληφθεί ως χρεοκοπία.

Η Standard and Poor's υποβάθμισε στο "CCC" από "B" την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στις 13 Ιουνίου και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε απόπειρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα θεωρηθεί χρεοκοπία.

Για τον Moody's, η Ελλάδα βρίσκεται στην βαθμίδα "Caa1", η οποία περιλαμβάνει 50% πιθανότητα χρεοκοπίας εντός τριών έως πέντε ετών.

source: reporter.gr

ΕΕ: Συμφωνία για το μόνιμο ταμείο στήριξης


ΕΕ: Συμφωνία για το μόνιμο ταμείο στήριξης

Σε συμφωνία για την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας - απαραίτητη για τη δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου στήριξης που θα διαχειρίζεται 500 δισ. ευρώ για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες - κατέληξαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

«Συμφωνήσαμε για τη συνθήκη μεταξύ των χωρών μελών της ευρωζώνης που ιδρύει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο.

Ο μηχανισμός είναι ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και θα αντικαταστήσει το Μόνιμο Ταμείο που είχε συσταθεί πέρσι για τρία χρόνια και ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ήδη για δύο χώρες, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Αν και κατά βάση πρόκειται για ένα όργανο των χωρών του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, «οι χώρες εκτός της ευρωζώνης θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν» στο ταμείο αυτό, διευκρίνισε ο Γιούνκερ.

source: naftemporiki.gr

MPB: Από 27/6 οι νέες μετοχές σε ΧΑ και ΧΑΚ


MPB: Από 27/6 οι νέες μετοχές σε ΧΑ και ΧΑΚ

Αρχίζει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου η διαπραγμάτευση των 140.826.625 νέων μετοχών, που προέκυψαν τελικώς από τη διανομή μερίσματος με μορφή μετοχών της Marfin Popular Bank, στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και στο Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Κατόπιν τούτου, το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας ανέρχεται σε 1.369.443.974,30 ευρώ, διαιρεμένο σε 1.611.110.558 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,85 ευρώ.

source: naftemporiki.gr
Share |