Thursday, May 10, 2012

Βρετανία: Αμετάβλητο στο 0,5% το επιτόκιο

Βρετανία: Αμετάβλητο στο 0,5% το επιτόκιο

Αμετάβλητο, όπως αναμενόταν, στο 0,5% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BOE), επίπεδο στο οποίο βρίσκεται από το Μάρτιο του 2009. Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η νομισματική επιτροπή αποφάσισε τη διατήρηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 325 δισ. λίρες έπειτα από την αύξηση των 50 δισ. λιρών που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο. Ως συνήθως, η κεντρική τράπεζα όταν δεν μεταβάλλει το επιτόκιο, δεν εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για την απόφασή της, ενώ παράλληλα απουσιάζει η αναφορά για τη διατήρηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων υπό εξέταση. Τις τελευταίες εβδομάδες στελέχη της κεντρικής τράπεζας αφήνουν να εννοηθεί πως ο πληθωρισμός ια ξεπεράσει τις προβλέψεις τους και πως η οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αυτό που δηλώνουν τα επίσημα στοιχεία. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης επισημάνθηκε ο κίνδυνος διατήρησης του πληθωρισμού στο τρέχον υψηλό επίπεδο για διάστημα μεγαλύτερο του προβλεπόμενου. Οχτώ μέλη ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 325 δισ. λίρες ενώ ένας, ο David Miles, ψήφισε υπέρ την αύξησης του κατά 25 δισ. λίρες. Αντίθετα, ο Adam Posen, που στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ήταν υπέρ της ενίσχυσης του προγράμματος, τάχθηκε υπέρ της πλειοψηφίας.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για τη διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο 0,5%. Σύμφωνα με τα πρακτικά η μεγαλύτερη ανησυχία αποτελεί ο πληθωρισμός ο οποίος αναμένεται να υποχωρήσει με βραδύτερο του αναμενομένου ρυθμό λόγω των υψηλότερων τιμών στο πετρέλαιο, της χαμηλής αύξησης της παραγωγικότητας και του κινδύνου αύξησης του περιθωρίου κέρδους από τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας η μεταποιητική παραγωγή σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν το Μάρτιο αλλά δεν αναπτύχθηκε σε τριμηνιαία βάση, αποτυπώνοντας την ευάλωτη κατάσταση της οικονομίας στο α΄ τρίμηνο.

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 0,9% σε σχέση με το Φεβρουάριο, αλλά ήταν 0,.9% χαμηλότερη σε σχέση με το Μάρτιο του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας. Η ευρύτερη μέτρηση της βιομηχανικής παραγωγής οδηγήθηκε χαμηλότερα από την πτώση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, εξόρυξης και παροχής νερού, οδηγώντας σε συνολική πτώση 0,3% σε μηνιαία βάση και 2,6% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τον 13ο μήνα που η βιομηχανική παραγωγή υποχωρεί σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν ότι η μεταποίηση κατά μέσο όρο θα σημείωνε αύξηση 0,5% σε μηνιαία βάση και πτώση 1,1% σε ετήσια βάση. Συνολικά η βιομηχανική παραγωγή αναμενόταν να υποχωρήσει 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,6% σε ετήσια βάση.

Τον ίδιο μήνα ο πληθωρισμός κατέγραψε αύξηση διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι η άνοδος των τιμών θα μετριαστεί γρήγορα βοηθώντας την οικονομική ανάπτυξη. Τα στοιχεία θα δημιουργήσουν πιθανότατα ερωτηματικά για την πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει φέτος κοντά στο στόχο ενώ ενδέχεται να κάνει τα στελέχη της λιγότερα πρόθυμα να πάρουν νέα νομισματικά μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε στο 3,5% από 3,4% τον Φεβρουάριο καταγράφοντας την πρώτη άνοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 0,3% από 0,6%. Από τη μεριά τους οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν διατήρηση του ετήσιου πληθωρισμού στο 3,4% και πτώση του μηνιαίου στο 0,3%. source: capital.gr

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο

 Διευρύνθηκε το Μάρτιο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ παρά την αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδα ρεκόρ όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 14,1% στα 51,83 δισ. δολ. από το καθοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 45,42 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Τα αρχικά στοιχεία τοποθετούσαν το έλλειμμα του Φεβρουαρίου στα 46,03 δισ. δολ.

 Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 50,0 δισ. δολ. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 5,2% σημειώνοντας νέο ρεκόρ στα 238,60 δισ. δολ. σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό. Νέο ρεκόρ σημείωσαν και οι εξαγωγές σκαρφαλώνοντας στα 186,77 δισ. δολ. με άνοδο 2,9%. Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα αυξήθηκε 11,9% στα 21,67 δισ. δολ. σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

 source: capital.gr

BOCY: Κέρδη €295 εκ. και αισιοδοξία

BOCY: Κέρδη €295 εκ. και αισιοδοξία
 Κέρδη €295 εκ. για το τρίμηνο του 2012 ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών και στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για τη δυνατότητα της Τράπεζας να απορροφήσει τους κραδασμούς από την ελληνική κρίση. Τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας έφθασαν τα €99 εκ. και σε αυτά προστέθηκαν €197 εκ. από το λογιστικό χειρισμό των ελληνικών ομολόγων. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η καθαρή κερδοφορία θα περιοριζόταν στα €81 εκ. έναντι €74 εκ. που ήταν το περσινό πρώτο τρίμηνο.

Η αύξηση των καθαρών κερδών εξαιρουμένης της αναβαλλόμενης φορολογίας από τα ελληνικά ομόλογα φθάνει το 33%. «Με τις στοχευμένες ενέργειές μας, οι οποίες ενίσχυσαν σημαντικά την κεφαλαιακή θέση του Συγκροτήματος, και αφού λάβουμε υπόψη την αναμενόμενη κερδοφορία για το δεύτερο τρίμηνο 2012, έχουμε περιορίσει τις ανάγκες κεφαλαίου του Συγκροτήματος για κάλυψη των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών στο ποσό των €200 εκ. περίπου και θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας, πιστεύοντας στην επίτευξη του στόχου», αναφέρει κοινή δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου κ. Θεόδωρου Αριστοδήμου και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Ανδρέα Ηλιάδη. Η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται σχεδόν εξολοκλήρου από τις εργασίες της Τράπεζας στην Κύπρο.

Στην Κύπρο τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 55% στα €94 εκ. Στην Ελλάδα, οι ζημιές μετά τη φορολογία για το πρώτο τρίμηνο 2012 ανήλθαν σε €2 εκ. έναντι κερδών μετά τη φορολογία €3 εκ. το πρώτο τρίμηνο 2011, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προβλέψεων. Στη Ρωσία, τα κέρδη μετά τη φορολογία μειώθηκαν στα €3 εκ. έναντι €4 εκ. το πρώτο τρίμηνο 2011. Στις άλλες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία και Ρουμανία) τα κέρδη μετά τη φορολογία μειώθηκαν στα €4 εκ. σε σύγκριση με €5 εκ. το πρώτο τρίμηνο 2011. Έσοδα από τόκους Το Συγκρότημα προσαρμόζοντας την τιμολογιακή του πολιτική στο νέο οικονομικό περιβάλλον πέτυχε σημαντικά αυξημένα έσοδα από τόκους. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε €295 εκ., αυξημένα κατά 7% σε σύγκριση με €276 εκ. το πρώτο τρίμηνο 2011. Tο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο του Συγκροτήματος ανήλθε σε 3,31% έναντι 3,34% το τέταρτο τρίμηνο 2011 και 2,77% το πρώτο τρίμηνο 2011.

Τα καθαρά έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες διαμορφώθηκαν σε €56 εκ. έναντι €56 εκ. για το πρώτο τρίμηνο 2011. Τα έσοδα από διαπραγμάτευση συναλλάγματος και τα καθαρά κέρδη από χρηματοοικονομικά μέσα για το πρώτο τρίμηνο 2012 ανήλθαν σε €10 εκ. έναντι €4 εκ. πέρσι. Έξοδα Τα συνολικά έξοδα για το πρώτο τρίμηνο 2012 ανήλθαν σε €159 εκ. σημειώνοντας ετήσια μείωση 12% έναντι €181 εκ. το πρώτο τρίμηνο 2011. Η αύξηση των εσόδων και η μείωση των εξόδων του Συγκροτήματος οδήγησε σε αξιοσημείωτη βελτίωση του δείκτη κόστος προς έσοδα ο οποίος διαμορφώθηκε σε 42,0%, καταγράφοντας μείωση 8,9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του πρώτου τριμήνου 2011 (50,9%). Το κόστος προσωπικού ανήλθε σε €93 εκ. σημειώνοντας μείωση 17% ενώ τα άλλα λειτουργικά έξοδα (εκτός κόστους προσωπικού) του Συγκροτήματος, ανήλθαν σε €66 εκ. σημειώνοντας μείωση 4%. Προβλέψεις Το Συγκρότημα, λαμβάνοντας υπόψη το μακροοικονομικό περιβάλλον και την επιδείνωση του δανειακού χαρτοφυλακίου, αύξησε την χρέωση για προβλέψεις για απομείωση δανείων η οποία ανήλθε σε 1,39% των συνολικών δανείων σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο 2012 (πρώτο τρίμηνο 2011: 1,09%). Η αύξηση στη χρέωση για προβλέψεις ανήλθε στο 27% στα €100 εκ. από €79 εκ.

Στην Κύπρο, οι προβλέψεις αυξήθηκαν από €29 εκ. σε €33 εκ. και στη Ρωσία αυξήθηκαν από €6 εκ. σε €7 εκ. Στην Ελλάδα οι προβλέψεις αυξήθηκαν από €38 εκ. σε €55 εκ. Άλλα μεγέθη Τα δάνεια του Συγκροτήματος στις 31 Μαρτίου 2012 ανήλθαν σε €28,8 δισ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση 2%. Το σύνολο των καταθέσεων του Συγκροτήματος ανήλθε στις 31 Μαρτίου 2012 σε €29,2 δισ., σημειώνοντας ετήσια μείωση 7%. Σύμφωνα με την τράπεζα, η υγιής ρευστότητα του Συγκροτήματος με δείκτη δανείων προς καταθέσεις 93%, καθώς και η περιορισμένη εξάρτηση του Συγκροτήματος στη χρηματοδότηση μέσω της διατραπεζικής αγοράς και έκδοσης πιστωτικών τίτλων (με τον δείκτη καταθέσεων προς περιουσιακά στοιχεία να ανέρχεται σε 76% στις 31 Μαρτίου 2012), αποτελούν στρατηγικό πλεονέκτημα λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες δυσμενείς συνθήκες ρευστότητας στις αγορές χρήματος, καθώς και τον έντονο ανταγωνισμό σε καταθέσεις που παρατηρείται στις κύριες αγορές δραστηριοποίησης. Κεφαλαιακή βάση Στις 31 Μαρτίου 2012, τα ίδια κεφάλαια του Συγκροτήματος ανέρχονταν σε €2,85 δισ.

Στις 31 Μαρτίου 2012 ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Συγκροτήματος ανήλθε σε 9,2% με τον δείκτη κυρίων βασικών ιδίων κεφαλαίων και τον δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων να ανέρχονται σε 6,8% και 8,9% ,αντίστοιχα. Τον Μάρτιο του 2012 το Συγκρότημα, μέσω του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης, ενίσχυσε σημαντικά την κεφαλαιακή του βάση αυξάνοντας τα κύρια βασικά ίδια κεφάλαια του κατά €592 εκατ. Επίσης, τονίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2011 το Συγκρότημα πώλησε την Τράπεζα Κύπρου Αυστραλία Λτδ ενισχύοντας την κεφαλαιακή του βάση κατά €80 εκατ. περίπου. Με βάση τις επιδόσεις και την κεφαλαιακή θέση του Συγκροτήματος μέχρι στιγμής, καθώς και την αναμενόμενη κερδοφορία του μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012, το Συγκρότημα εκτιμά ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια για κάλυψη των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ), ανέρχονται σε €200 εκ. περίπου.

Το Συγκρότημα αναμένει ότι θα καλύψει το πιο πάνω απαιτούμενο ποσό μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης των σταθμισμένων περιουσιακών του στοιχείων ή/και άλλων μέτρων. «Η Τράπεζα Κύπρου λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και ενέργειες ώστε να συνεχίσει ν’ αποτελεί το σταθερό σημείο αναφοράς για ασφάλεια και σιγουριά για τους μετόχους, τους πελάτες, το προσωπικό και την κοινωνία», αναφέρουν στη δήλωση τους οι κ.κ. Αριστοδήμου και Ηλιάδης. «Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κυπριακής οικονομίας χρειάζεται εγρήγορση, αποφασιστικότητα για λήψη μέτρων, και προσήλωση στο στόχο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης», καταλήγουν. source: stockwatch.com.cy

Bernanke: Βελτιωμένες οι πιστωτικές συνθήκες στις ΗΠΑ

Bernanke: Βελτιωμένες οι πιστωτικές συνθήκες στις ΗΠΑ
Ευκολότερη είναι πλέον η πρόσβαση για πολλούς επιχειρηματίες και καταναλωτές στα τραπεζικά δάνεια καθώς οι τράπεζες έχουν εξυγιάνει τους ισολογισμούς τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Bernanke, αρκετοί φερέγγυοι δανειολήπτες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λήψη στεγαστικού δανείου ενώ πολλές επιχειρήσεις που έχουν χρησιμοποιήσει τις κατοικίες τους ως εγγύηση για δάνεια επίσης αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στο Σικάγο, ο πρόεδρος της Fed αναφερόμενος στην κριτική πως οι αρχές έχουν καταστήσει τις χορηγήσεις δανείων πιο δύσκολες, σημείωσε πως η κεντρική τράπεζα ακολουθεί μία ισορροπημένη προσέγγιση στην εποπτεία των τραπεζών. Οι τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στη μείωση του κινδύνου που περιέχεται στους ισολογισμούς τους έχοντας αυξήσει παράλληλα τα κεφάλαια που θα τις προστατεύσουν από μελλοντικές ζημιές σε δάνεια, συμπλήρωσε ο Bernanke.

 source: capital.gr

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Πτώση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαΐου, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 1.000 στις 367.000. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν αύξηση κατά 5.000 στις 370 χιλ. Σημειώνεται πως ο αριθμός των αιτήσεων της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 368 χιλ. από 365 χιλ. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων – που έχει σκοπό τον περιορισμό της μεταβλητότητας –υποχώρησε κατά 5.250 στις 379.000. Τέλος, ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων υποχώρησε την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Απριλίου κατά 61.000 στις 3,23 εκατ.

source: capital.gr

Κίνα: Άλμα εμπορικού πλεονάσματος στα $18 δισ

Κίνα: Άλμα εμπορικού πλεονάσματος στα $18 δισ

Σημαντική επιβράδυνση των εξαγωγών αλλά και των εισαγωγών ανακοίνωσε η Κίνα για τον Απρίλιο, προκαλώντας ευρύτερη ανησυχία για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά μόλις 4,9% από 8,9% τον Μάρτιο. Οι εισαγωγές σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά μόλις 0,3% – από 5,3% τον Μάρτιο- γεγονός που κατά τους αναλυτές αντικατοπτρίζει σημαντική επιβράδυνση στην εγχώρια ζήτηση.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας υπερτριπλασιάστηκε στα 18,4 δισ. δολ. τον Απρίλιο από 5,25 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα. Αποδείχθηκε μάλιστα διπλάσιο από ότι προέβλεψε ο Chen Deming, ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας, πριν από μόλις μία εβδομάδα. Τα τελευταία στοιχεία «δείχνουν ότι η διεθνής ζήτηση εξακολουθεί να είναι πολύ εύθραυστη» εκτιμά και ο Wei Yao, οικονομικός αναλυτής τη Societe Generale.

 source: euro2day.gr

Στο 21,7% η ανεργία - 1.000 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα

Στο 21,7% η ανεργία - 1.000 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα

 Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2011 παρατηρήθηκε αύξηση των ανέργων κατά 336.589 άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μέρα έχαναν τη δουλειά τους 922 εργαζόμενοι. Αναλυτικότερα τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ: Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 318.435 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 42,3%) και κατά 14.237 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 1,3%) και διαμορφώθηκαν σε 1.070.724 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 336.589 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 19.729 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μείωση 0,5%) και διαμορφώθηκαν σε 3.872.243 άτομα.

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 25.930 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 0,8%) και κατά 7.824 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%). Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στις γυναίκες και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών. Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες αυξήθηκε στο 25,7% από 18,8% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 18,6% από 12,5%. Ιδιαίτερα αυξημένο - στο 53,8% έναντι 40,3% πριν από ένα χρόνο - εμφανίζεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, ενώ ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών με ποσοστό 29,1% έναντι 20,4%.

source: reporter.gr

Ετήσιες ζημίες - ρεκόρ για τη Sony

Ετήσιες ζημίες - ρεκόρ για τη Sony

Καθαρές ζημίες - ρεκόρ, ύψους 456,7 δισ. γεν (5,74 δισ. δολ.), εμφάνισε η Sony στην ετήσια οικονομική χρήση που μόλις τελείωσε, εξαιτίας των απωλειών στη μονάδα κατασκευής τηλεοράσεων. Η διοίκηση του ιαπωνικού κολοσσού καταναλωτικών ηλεκτρονικών αναμένει πάντως επιστροφή στη λειτουργική κερδοφορία στο τρέχον οικονομικό έτος. Συγκεκριμένα, στη χρήση μέχρι τον επόμενο Μάρτιο η εταιρεία εκτιμάται ότι θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη 180 δισ. γεν, έναντι 173 δισ. γεν που αναμένουν οι οικονομολόγοι.

Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 30 δισ. γεν. Κατά το έτος που μόλις έληξε, η Sony κατέγραψε λειτουργικές ζημίες 67,3 δισ. γεν, έναντι ζημιών 95 δισ. γεν που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει «βουτιά» 58% από τις αρχές της χρονιάς, τη στιγμή που ο δείκτης Nikkei [.N225] έχει υποχωρήσει κατά 13%.

source: naftemporiki.gr

Moody’s: Στα σκαριά υποβαθμίσεις 100 τραπεζών

Moody’s: Στα σκαριά υποβαθμίσεις 100 τραπεζών

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s θα ξεκινήσει αυτό τον μήνα να μειώνει την πιστοληπτική αξιολόγηση περισσότερων από 100 τραπεζών, σε μια κίνηση που ενδέχεται να αποτελέσει απειλή για την οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι μεγαλύτερες τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας, BNP Paribas και Deutsche Bank καθώς και η Morgan Stanley, συγκαταλέγονται στις εταιρείες που αντιμετωπίζουν τη μείωση της αξιολόγησης του βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χρέους τους στο χαμηλότερο επίπεδο που τέθηκε ποτέ από τον συγκεκριμένο οίκο.

 Όπως σημειώνεται, η ενέργεια αυτή, είναι πιθανό να αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών και να τις αναγκάσει να μειώσουν περαιτέρω το δανεισμό, απειλώντας την οικονομική ανάπτυξη.

source: stockwatch.com.cy

Σε χαμηλά 5μήνου ο χρυσός και 3μήνου το αργό

Σε χαμηλά 5μήνου ο χρυσός και 3μήνου το αργό

Με απώλειες τερμάτισαν την Τετάρτη τα συμβόλαια του χρυσού στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με φόντο την ενίσχυση του δολαρίου και τις ανησυχίες για την ευρωζώνη. Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου έχασε 10,30 δολάρια και υποχώρησε κατά 0,6%, στα 1.594,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Με απώλειες τερμάτισαν την Τετάρτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, ακολουθώντας το γενικευμένο αίσθημα επιφυλακτικότητας, αναφορικά με την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και δη τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του πετρελαίου, παράδοσης Ιουνίου τερμάτισαν με πτώση 0,2% στα 96,81 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο για τον "μαύρο χρυσό" από τις αρχές Φεβρουαρίου.


source: reporter.gr

Γερμανία: Με ιστορικό χαμηλό η δημοπρασία των πενταετών ομολόγων

Γερμανία: Με ιστορικό χαμηλό η δημοπρασία των πενταετών ομολόγων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Dow Jones)- Η Γερμανία πλήρωσε σήμερα ιστορικό χαμηλό επιτόκιο για να δανειστεί για πέντε χρόνια, πουλώντας 4,032 δισ. ευρώ των χρεογράφων, ή bobl σε δημοπρασία όπως ανακοίνωσε η γερμανική Bundesbank. Η σειρά ήταν νέα έκδοση.

 Έκδοση: Πενταετές bobl Κουπόνι: 0,50% Ωρίμανση: 7 Απριλίου 2017 Ποσό: 5 δισ. Προσφορές: 5,789 δισ. Αποδεκτές προσφορές: 4,032 δισ. Συντελεστής κάλυψής: 1,4 Μέση απόδοση: 0,56% Μέση τιμή: 99,70 Ελάχιστη τιμή: 99.70 Ημερομηνία διακανονισμού: 11 Μαΐου 2012

Η Bundesbank ανακοίνωσε ότι έγιναν αποδεκτές όλες οι προσφορές στη χαμηλότερη τιμή και ικανοποίησε όλες τις μη-ανταγωνιστικές προσφορές στη σταθμισμένη μέση τιμή. Το ποσό που διακρατήθηκε ήταν περίπου 968 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας το συνολικό μέγεθος της έκδοσης στα 5 δισ. ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαχειρίζεται το ομοσπονδιακό χρέος, ενώ η Deutsche Bundesbank διενεργεί τις δημοπρασίες.

source: capital.gr
Share |