Wednesday, November 23, 2011

China was biggest smartphone market by shipment volume in Q3


China was biggest smartphone market by shipment volume in Q3

A new report by Strategy Analytics puts China ahead of the US in terms of smartphone shipments in Q3. What's more, while the number of shipments in China grew 58% to 23.9 million units, the numbers in the US fell 7% to 23.3 million units.

Nokia is still holding on to the lion's share of smartphone shipments in China (28.5% or 6.8 million units shipped in Q3) with Samsung coming in second (17.6% of all shipments in Q3 or 4.2 million units).

Cheap, locally-made phones from the likes of ZTE are also gaining popularity quickly as is the iPhone along with other high-end models. Still, the market is oriented more towards the lower-end of the price scale, so the US maintains the lead in revenue from mobile phones despite the lower number of units shipped.

There, the high-enders that rule the market - HTC is on top with 5.6 million units shipped in Q3 of 2011 (that's a 24% share) with Apple following close by with 4.8 million units shipped (20.6%).

Still, with 1.3 billion people, the Chinese market will become more and more important.

Here's some advice that Neil Mawston, Executive Director at Strategy Analytics, offers smartphone makers

source: gsmarena.com

ΜΙG: Υπεγράφη το προσύμφωνο για την πώληση του 90% της Vivartia Cyprus


ΜΙG: Υπεγράφη το προσύμφωνο για την πώληση του 90% της Vivartia Cyprus

Την υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και των Κυπρίων επιχειρηματιών Αλέξη Χαραλαμπίδη και Μενελάου Σιακόλα για την πώληση του 90% της εταιρείας VIVARTIA CYPRUS LTD, έναντι τιμήματος 42εκ. εκ των οποίων καταβλήθηκε προκαταβολή ποσού 4.2 εκ. ανακοίνωσε η MIG.
Η εν λόγω συμφωνία έχει ήδη λάβει την έγκριση από την αρμόδια Κυπριακή Αρχή Ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση του τιμήματος.

Σημειώνεται ότι το 10% της Εταιρείας παραμένει στη ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, ενώ με την εν λόγω συμφωνία εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη παρουσία των προϊόντων της VIVARTIA (υπό τα σήματα ΔΕΛΤΑ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ) στην Κύπρο μέσω συνέχισης της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών του ομίλου VIVARTIA που σήμερα εξάγουν τα προϊόντα τους στην Κύπρο και της VIVARTIA CYPRUS LTD.

Η μεταβίβαση αυτή θα βελτιώσει σημαντικά τις ταμειακές ροές του Ομίλου, ενώ εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα του Ομίλου κατά το ποσό των 16 εκ. περίπου.

source: reporter.gr

Δεν καλύφθηκε τεχνικά η δημοπρασία 10ετών ομολόγων Γερμανίας


Δεν καλύφθηκε τεχνικά η δημοπρασία 10ετών ομολόγων Γερμανίας


Μόλις 3,644 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 6 δισ. ευρώ, κατάφερε να αντλήσει την Τετάρτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας από τη δημοπρασία 10ετών ομολόγων ή bund, με τη μέση απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,98%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bundesbank, οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στα 3,889 δισ. ευρώ, ενώ έγιναν αποδεκτές προσφορές ύψους 3,644 δισ. ευρώ. Ο βαθμός κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,1 και ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 25η Νοεμβρίου του 2011.

Η Bundesbank ανακοίνωσε ότι το 100% των προσφορών στη χαμηλότερη τιμή έγιναν αποδεκτές, και ικανοποίησε όλες τις μη ανταγωνιστικές προσφορές στην μέση τιμή.

Το ποσό που παρακρατήθηκε για μελλοντική παρέμβαση στην αγορά ανήλθε σε 2,356 δισ. ευρώ με το συνολικό ποσό της έκδοσης να ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ

"Η δημοπρασία δεκαετών γερμανικών ομολόγων, η οποία δεν καλύφθηκε τεχνικά, αντικατοπτρίζει τη νευρικότητα των αγορών", δήλωσε αμέσως μετά τη δημοπρασία ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας (German Finance Agency), όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, το ποσό της έκδοσης θα καλυφθεί μέσω της πώλησης του παρακρατηθέντος ποσού στην δευτερογενή αγορά.

Η αδύναμη δημοπρασία των δεκαετών γερμανικών ομολόγων δεν προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα αναχρηματοδότησης για την Γερμανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κουπόνι 2% είναι η χαμηλότερη απόδοση που έχει σημειωθεί ποτέ σε πώληση ομολόγων τόσο μακράς διάρκειας.

Nowotny: "Σήμα συναγερμού" η γερμανική δημοπρασία

Η δημοπρασία των γερμανικών ομολόγων αποτελεί «σήμα συναγερμού» δήλωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Nowotny μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αυστρία σημείωσε πως η αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές είναι υψηλή και η δημιουργία κοινών ομολόγων για τις χώρες της Ευρωζώνης εξαρτάται από τις κυβερνήσεις. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τα ομόλογα, ωστόσο η εφαρμογή οποιονδήποτε σχεδίων δεν είναι ρεαλιστική χωρίς τη στήριξη της Γερμανίας.

Νέο ρεκόρ για τα CDS Γαλλίας, Βελγίου και Ισπανίας

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανέρχεται την Τετάρτη το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας ευρωπαϊκών χωρών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τρόπους να περιορίσουν την έκθεσή τους σε χρεόγραφα της ευρωζώνης καθώς βλέπουν την κρίση να διαχέεται από την "περιφέρεια" στον "πυρήνα" της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.

Σε νέες συζητήσεις όσον αφορά το σχέδιο διάσωσης της προβληματικής Dexia φέρονται να βρίσκονται η Γαλλία και το Βέλγιο, αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «De Standaard».

Αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις είναι πολύ πιθανό να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στην αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Γαλλίας η οποία φέρεται να δοκιμάζεται αυτό τον καιρό.

Σε αυτό το κλίμα, νέα ρεκόρ σημειώνουν την Τετάρτη τα πενταετή CDS Γαλλίας, Βελγίου και Ισπανίας στις 246 μ.β. (+6 μ.β.), 360 μ.β. (+9,00 μ.β.) και 491 μ.β., αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, σε δυσθεώρητα επίπεδα διαμορφώνονται σήμερα και τα πενταετή ελληνικά CDS στις 9.178 μ.β., ενώ τα CDS Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, και Ιταλίας βρίσκονται στις 737 μ.β., 1.086 μ.β. και 565 μ.β., αντίστοιχα.

Μικρότερες μεταβολές παρατηρούνται στα spreads της ευρωπαϊκής περιφέρειας, τα οποία διαητρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα χωρίς ωστόσο να καταγράφουν σήμερα αξιόλογες μεταβολές.

Αναλυτικά, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund υποχωρεί στις 2.688 μ.β. την Τετάρτη, κατά 6,16 μ.β. χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης.

Μικτές και ήπιες μεταβολές σημειώνουν αυτή την ώρα και τα spreads Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας στις 622 μ.β. (-0,07 μ.β.), 930 μ.β. (+0,41 μ.β.), 468 μ.β. (+5,82 μ.β.) και 489 μ.β. (-1,13 μ.β.), αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, η συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ευρώπη και η μετάδοσή της σε χώρες του "πυρήνα" της ευρωζώνης οδηγεί σήμερα σε νέα επίπεδα-ρεκόρ τα CDS των Credit Agricole, BNP Paribas, Deutsche Bank.



source: capital.gr

Στα επίπεδα του 2009 η μεταποίηση στην ευρωζώνη


Στα επίπεδα του 2009 η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Στα επίπεδα του 2009 υποχώρησε τον Νοέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Markit. Καλύτερη είναι, ωστόσο η εικόνα στον τομέα υπηρεσιών, ο οποίος συρρικνώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.

Ο Δείκτης Υπεύθυνων Παραγωγής (PMI) για τον μεταποιητικό κλάδο στην ευρωζώνη, ο οποίος θεωρείται βαρόμετρο της ανάπτυξης, υποχώρησε στις 46,4 μονάδες από 47,1 μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο. Είναι ο τρίτος μήνας που ο δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 50 μονάδες, γεγονός που υποδηλώνει συρρίκνωση.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών για τον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, καθώς οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Σύμφωνα με τον Κρις Ουίλαμσον, ανώτατο οικονομολόγο της Markit, η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών θα επιβραδυνθεί σημαντικά τους ερχόμενους μήνες.

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος το Νοέμβριο

Βελτίωση παρουσίασε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν σήμερα το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Thomson Reuters.

Βελτίωση παρουσίασε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν σήμερα το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Thomson Reuters.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 64,1 μονάδες - το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο - από 60,9 μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο.

Η προκαταρκτική εκτίμηση τοποθετούσε τον δείκτη στις 64,2 μονάδες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδό του στις 65 μονάδες.

source: naftemporiki.gr

Nokia Siemens: Σχεδιάζει περικοπές 17.000 θέσεων παγκοσμίως


Nokia Siemens: Σχεδιάζει περικοπές 17.000 θέσεων παγκοσμίως

ΕΛΣΙΝΚΙ (Dow Jones)— Τη μείωση 17.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως ανακοίνωσε η Nokia Siemens Networks (NOK, SI) σε μια προσπάθεια να ελαττώσει το λειτουργικό κόστος κατά 1 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2013, ενώ θα ξεκινήσει να επικεντρώνεται σε άλλες δραστηριότητες.

Σημειώνεται πως μέχρι την 1η Νοεμβρίου η εταιρεία απασχολούσε 74.000 υπαλλήλους.

«Πιστεύουμε πως το μέλλον του ομίλου είναι στους κλάδους της κινητής ευρυζωνικότητας και των υπηρεσιών και σκοπεύουμε να έχουμε ηγετική παρουσία στους τομείς αυτούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Rajeev Suri.

Η εταιρεία ανέφερε πως θα στοχεύσει στις υποδομές των δικτύων κινητής και στις υπηρεσίες με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρυζωνικότητα.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας


ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Αυξημένες κατά 2.000 στις 393.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν τις νέες αιτήσεις στις 390.000.

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν σε 391.000 από τις 388.000 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε κατά 3.250 αιτήσεις στις 394.250 αιτήσεις - τα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Απριλίου.

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: "Βουτιά" των αποθεμάτων αργού κατά 6,219 εκατ. βαρέλια


ΗΠΑ: "Βουτιά" των αποθεμάτων αργού κατά 6,219 εκατ. βαρέλια


Απροσδόκητη πτώση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 6,219 εκατ. βαρέλια στα 330,815 εκατ. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,3 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4,475 εκατ. βαρέλια στα 209,634 εκατ. βαρέλια, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,9 εκατ. βαρέλια.

Τα διυλισμένα αποθέματα μειώθηκαν κατά 0,77 εκατ. βαρέλια στα 132,963 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα υποχωρήσουν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας αυξήθηκε στο 85,5% από 84,8% ενώ οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο 85,2%.



source: capital.gr

Moody’s: Διατηρεί "AAA" για ΗΠΑ



Moody’s: Διατηρεί "AAA" για ΗΠΑ


Η αξιολόγηση “AAA” των ΗΠΑ δεν επηρεάζεται από την αποτυχία συμφωνίας για τη μείωση του ελλείμματος μεταξύ των μελών της διακομματικής επιτροπής κογκρέσου αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Moody΄s Investors Services.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Moody’s επικαλείται την ενεργοποίηση των αυτόματων μέτρων από τον Ιανουάριο του 2013 για τη μείωση του ελλείμματος κατά 1,2 τρισ. δολ.

Σύμφωνα με τον οίκο, η διαφωνία στην επιτροπή δεν αλλάζει το δημοσιονομικό outlook των ΗΠΑ σε σχέση με αυτό που προκύπτει από το Budget Control Act της 2ας Αυγούστου. Σημειώνεται πως ο οίκος διατηρεί αρνητικό outlook για την αξιολόγηση της χώρας.

Ωστόσο, η διαφωνία αποτελεί ένδειξη πως πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2012 δεν πρόκειται να υιοθετηθούν νέα μέτρα τα οποία ο οίκος θεωρεί απαραίτητα για την αντιστροφή της ανοδικής πορείας του χρέους.



source: capital.gr

Ευρωζώνη: Ισχυρή πτώση 6,4% στις νέες βιομηχανικές παραγγελίες το Σεπτέμβριο


Ευρωζώνη: Ισχυρή πτώση 6,4% στις νέες βιομηχανικές παραγγελίες το Σεπτέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)— Οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες στα κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ μειώθηκαν το Σεπτέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό από το Δεκέμβριο του 2008, δείχνοντας πως η μεταποιητική δραστηριότητα αναμένεται να αποδυναμωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 6,4% σε μηνιαία βάση, ενώ εμφανίστηκαν κατά 1,6% υψηλότερες σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαμηλότερο των εκτιμήσεων, με τους οικονομολόγους να αναμένουν πτώση κατά 2,7% μηνιαίως και αύξηση κατά 7,8% ετησίως.

Παράλληλα, η Eurostat αναθεώρησε καθοδικά τα μεγέθη του Αυγούστου, με τις παραγγελίες να έχουν ενισχυθεί κατά 1,4% και 5,9% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση 1,9% και 6,2% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως η μηνιαία πτώση ήταν η ισχυρότερη από το Δεκέμβριο του 2008, όπου οι παραγγελίες είχαν μειωθεί κατά 10,2% καθώς οι επιχειρήσεις είχαν περικόψει την παραγωγή αντιδρώντας στην αβεβαιότητα που δημιούργησε η κατάρρευση της Lehman Brothers.

Τα στοιχεία των παραγγελιών συνηθίζεται να είναι ευμετάβλητα με τις πτώσεις του ενός μήνα να αντισταθμίζονται από αυξήσεις του επόμενου. Ωστόσο, δεδομένου του μεγέθους της πτώσης του Σεπτεμβρίου, δεν φαίνεται ότι θα ανακάμψουν πολύ γρήγορα.




source: capital.gr

UBS: Τσεκούρι στις τιμές-στόχους των τραπεζών


UBS: Τσεκούρι στις τιμές-στόχους των τραπεζών

Σε υποβάθμιση των συστάσεων για Alpha Bank και Marfin προχωρά η UBS σε σημερινή της έκθεση, όπου μειώνει δραστικά τις τιμές -στόχους για όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Κατά την εκτίμηση του οίκου, οι τράπεζες παραμένουν δέσμιες των μακροοικονομικών μεγεθών, ενώ τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους- εξαιρουμένων των εκροών στις καταθέσεις- αναμένεται να είναι «ανθεκτικά». Στους υπολογισμούς της που οδηγούν στις υποτιμήσεις, η UBS συνυπολογίζει υψηλότερες επισφάλειες, αλλά και το "κούρεμα" 50% στην ονομαστική αξία των ελληνικών ομολόγων.

Το "κούρεμα" των ομολόγων, οι έλεγχοι της Blackrock αλλά και οι απαιτήσεις της EBA για core tier 1 δείχνουν ότι τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση θα ανέλθουν στα 12 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που οι τράπεζες τελικώς κληθούν να αποτιμήσουν τα χαρτοφυλάκια ελληνικών ομολόγων mark to market, το μέγεθος αυτό ανεβαίνει στα 18 δισ. ευρώ, αναφέρει.

Ο οίκος υποβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε neutral από buy, μειώνοντας την τιμή-στόχο στα 1,2 ευρώ από 3,2 ευρώ. Παράλληλα, υποβαθμίζει τη Marfin σε sell από neutral, με την τιμή-στόχο στα 0,2 από 0,3 ευρώ.


source: euro2day.gr

Κίνα: Σε χαμηλό 32 μηνών ο δείκτης HSBC PMI το Νοέμβριο


Κίνα: Σε χαμηλό 32 μηνών ο δείκτης HSBC PMI το Νοέμβριο


Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 μηνών διαμορφώθηκε ο δείκτης HSBC Flash PMI στην Κίνα το Νοέμβριο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες ότι η Κίνα θα οδηγηθεί σε μια απότομη προσγείωση της οικονομίας της.

Ο δείκτης της HSBC (προκαταρκτικά στοιχεία της δραστηριότητας στα εργοστάσια), υποχώρησε το Νοέμβριο στις 48 μονάδες, ένα επίπεδο το οποίο δεν είχε καταγραφεί από το Μάρτιο του 2009.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η μηχανή ανάπτυξης του κόσμου δεν είναι άτρωτη στα οικονομικά προβλήματα στο εξωτερικό, και θα μπορούσε να ταρακουνήσει περαιτέρω τις αγορές, που έχουν ήδη πληγεί από την επιδεινούμενη κρίση χρέους της Ευρώπης.

Τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 51 μονάδες.



source: capital.gr

Νέα stress tests από FED


Νέα stress tests από FED

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED), προσπάθησε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ καθώς η κρίση χρέους της Ευρώπης, θολώνει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και δημιουργεί κινδύνους στην οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Fed είπε χθες στις 31 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ να ελέγξουν τα χαρτοφυλάκια δανείων τους από μια βαθιά ύφεση για να εξασφαλιστεί ότι έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν τις ζημιές. Οι τράπεζες με μεγάλες εμπορικές πράξεις θα ελεγχθούν επίσης από ενδεχόμενο ευρωπαϊκό σοκ της αγοράς.

Τα σενάρια που περιγράφονται από την Fed περιλαμβάνουν το ποσοστό ανεργίας να ανέλθει στο 13%, μείωση 8% στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και 52% βουτιά σε μετοχές από το τρίτο τρίμηνο του 2011 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2012

Τα stress tests, σύμφωνα με τη Fed δεν αντιπροσωπεύουν τις προοπτικές της για την οικονομία. Αποσκοπούν στο να καταστήσουν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών πιο διαφανή, αποδεικνύοντας πόσο μπορούν να χειριστούν μια βαθύτερη ύφεση και οικονομικό σοκ της αγοράς. Η Fed βοήθησε να φύγει η αβεβαιότητα που περιέβαλε τις τράπεζες το Μάιο του 2009, όταν δημοσίευσε τεστ αντοχής που έδειξαν ότι 10 αμερικανικές επιχειρήσεις χρειαζόταν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους κατά $75 δισ. προσφέροντας στους επενδυτές μεγαλύτερη σαφήνεια.

source: stockwatch.com.cy
Share |