Wednesday, November 23, 2011

Ευρωζώνη: Ισχυρή πτώση 6,4% στις νέες βιομηχανικές παραγγελίες το Σεπτέμβριο


Ευρωζώνη: Ισχυρή πτώση 6,4% στις νέες βιομηχανικές παραγγελίες το Σεπτέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)— Οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες στα κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ μειώθηκαν το Σεπτέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό από το Δεκέμβριο του 2008, δείχνοντας πως η μεταποιητική δραστηριότητα αναμένεται να αποδυναμωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 6,4% σε μηνιαία βάση, ενώ εμφανίστηκαν κατά 1,6% υψηλότερες σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαμηλότερο των εκτιμήσεων, με τους οικονομολόγους να αναμένουν πτώση κατά 2,7% μηνιαίως και αύξηση κατά 7,8% ετησίως.

Παράλληλα, η Eurostat αναθεώρησε καθοδικά τα μεγέθη του Αυγούστου, με τις παραγγελίες να έχουν ενισχυθεί κατά 1,4% και 5,9% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση 1,9% και 6,2% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως η μηνιαία πτώση ήταν η ισχυρότερη από το Δεκέμβριο του 2008, όπου οι παραγγελίες είχαν μειωθεί κατά 10,2% καθώς οι επιχειρήσεις είχαν περικόψει την παραγωγή αντιδρώντας στην αβεβαιότητα που δημιούργησε η κατάρρευση της Lehman Brothers.

Τα στοιχεία των παραγγελιών συνηθίζεται να είναι ευμετάβλητα με τις πτώσεις του ενός μήνα να αντισταθμίζονται από αυξήσεις του επόμενου. Ωστόσο, δεδομένου του μεγέθους της πτώσης του Σεπτεμβρίου, δεν φαίνεται ότι θα ανακάμψουν πολύ γρήγορα.




source: capital.gr

No comments:

Share |