Wednesday, November 23, 2011

Νέα stress tests από FED


Νέα stress tests από FED

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED), προσπάθησε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ καθώς η κρίση χρέους της Ευρώπης, θολώνει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και δημιουργεί κινδύνους στην οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Fed είπε χθες στις 31 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ να ελέγξουν τα χαρτοφυλάκια δανείων τους από μια βαθιά ύφεση για να εξασφαλιστεί ότι έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν τις ζημιές. Οι τράπεζες με μεγάλες εμπορικές πράξεις θα ελεγχθούν επίσης από ενδεχόμενο ευρωπαϊκό σοκ της αγοράς.

Τα σενάρια που περιγράφονται από την Fed περιλαμβάνουν το ποσοστό ανεργίας να ανέλθει στο 13%, μείωση 8% στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και 52% βουτιά σε μετοχές από το τρίτο τρίμηνο του 2011 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2012

Τα stress tests, σύμφωνα με τη Fed δεν αντιπροσωπεύουν τις προοπτικές της για την οικονομία. Αποσκοπούν στο να καταστήσουν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών πιο διαφανή, αποδεικνύοντας πόσο μπορούν να χειριστούν μια βαθύτερη ύφεση και οικονομικό σοκ της αγοράς. Η Fed βοήθησε να φύγει η αβεβαιότητα που περιέβαλε τις τράπεζες το Μάιο του 2009, όταν δημοσίευσε τεστ αντοχής που έδειξαν ότι 10 αμερικανικές επιχειρήσεις χρειαζόταν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους κατά $75 δισ. προσφέροντας στους επενδυτές μεγαλύτερη σαφήνεια.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |