Wednesday, September 7, 2011

ΗΠΑ: Νέα stress test ζητούν από τις τράπεζες οι εποπτικές αρχές - CNBC

ΗΠΑ: Νέα stress test ζητούν από τις τράπεζες οι εποπτικές αρχές - CNBC


Η Federal Reserve και άλλες αμερικανικές εποπτικές αρχές έχουν ζητήσει από τις αμερικανικές τράπεζες πληροφορίες σε σχέση με τα σχέδια τους για την άντληση νέων κεφαλαίων, αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

Η Fed, η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και το Office of the Comptroller of the Currency φέρεται να ζήτησαν από τις τράπεζες να διεξάγουν stress test στους ισολογισμούς τους χρησιμοποιώντας ακόμα και τις ακραίες συνθήκες του φθινόπωρου του 2008, αναφέρει το CNBC.

Οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες έχουν έτοιμα σχέδια για να αντλήσουν και νέα κεφάλαια. Στις τράπεζες περιλαμβάνονται οι Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup και Morgan Stanley σύμφωνα με το CNBC.

Ένα από τα σενάρια –το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο τράπεζες σύμφωνα με το CNBC- ενσωμάτωνε παρατεταμένη πτώση της αγοράς όπως είχε συμβεί το φθινόπωρο του 2008. Από τις τράπεζες ζητήθηκε να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την άντληση έκτακτων κεφαλαίων σε μια τέτοια ξαφνική ανάγκη.


source: capital.gr

Στο 50,2% η συμμετοχή των ξένων στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α.

Στο 50,2% η συμμετοχή των ξένων στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α.

Στο 50,2% διαμορφώθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος του Αυγούστου 2011, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στο 50,2% διαμορφώθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος του Αυγούστου 2011, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τον ίδιο μήνα του 2010, η συμμετοχή των ξένων επενδυτών είχε διαμορφωθεί στο 49,3%.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, οι Έλληνες επενδυτές στο τέλος του Αυγούστου κατείχαν το 48,5% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α.

Τον Αύγουστο 2011 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξης των 36,00 εκατ. ευρώ Οι εισροές προέρχονται από ξένα φυσικά πρόσωπα (15,57 εκατ. ευρώ), από ξένα νομικά πρόσωπα (19,01 εκατ. ευρώ), από λοιπά νομικά πρόσωπα (13,95 εκατ. ευρώ) και λοιπούς αλλοδαπούς επενδυτές (0,09 εκατ. ευρώ), ενώ οι εκροές προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές (84,63 εκατ. ευρώ).

Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 33,52 εκατ. ευρώ. Οι εισροές προέρχονται από Έλληνες ιδιώτες (87,14 εκατ. ευρώ), από ιδιωτικές μη χρηματοοικονομικές (3,74 εκατ. ευρώ), αμοιβαία κεφάλαια (2,93 εκατ. ευρώ), λοιπές ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες (0,11 εκατ. ευρώ) ενώ οι εκροές προέρχονται από δημόσιο τομέα (0,10 εκατ. ευρώ), από Ασφ. Εταιρ. & Συνταξιοδοτ. Κεφάλαια (0,42 εκατ. ευρώ), από εταιρείες επενδύσεων (7,38 εκατ. ευρώ) και από Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα (52,51 εκατ. ευρώ).

Τα υπόλοιπα 2,48 εκατ. ευρώ που εμφανίζονται ως εισροές από Λοιπούς Επενδυτές αφορούν Μερίδες στις οποίες δεν έχει καταχωρηθεί από τους αρμόδιους Χειριστές ΣΑΤ συγκεκριμένη χώρα φορολογικής κατοικίας.

Οι ξένοι επενδυτές τον Αύγουστο 2011 πραγματοποίησαν το 38,7% των συναλλαγών (σε σχέση με το 45,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Αύγουστο 2010 είχαν πραγματοποιήσει το 44,3% των συναλλαγών).

Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές πραγματοποίησαν το 39,7% των συναλλαγών (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 26,2% των συναλλαγών, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 32,8% των συναλλαγών).

Οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές (ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες) τον Αύγουστο 2011 πραγματοποίησαν το 19,7% των συναλλαγών (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 17,5% των συναλλαγών, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 21,3% των συναλλαγών).

Η Αξία Συναλλαγών του Αυγούστου 2011 έφτασε τα 1.475,13 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 28,6% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν 2.065,81 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με τον Αύγουστο 2010, σημειώθηκε πτώση της τάξης του 14,2%.

Αντίστοιχα, η Μέση Ημερήσια Αξία Συναλλαγών του Αυγούστου 2011 ήταν 67,05 εκατ. ευρώ, μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα (98,37 εκατ. ευρώ) και μειωμένη της αντίστοιχης του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους (78,15 εκατ. ευρώ).

Ο αριθμός των Ενεργών Μερίδων για το μήνα Αύγουστο 2011 ανήλθε στις 57.232 έναντι 42.226 κατά τον προηγούμενο μήνα (τον Αύγουστο 2010 ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 41.616).

Τον Αύγουστο 2011 δημιουργήθηκαν 2.467 Νέες Μερίδες Επενδυτών έναντι 1.764 νέων Μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Η Κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα 36,88 δισ. ευρώ. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν 47,51 δισ. ευρώ, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 22,4% ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους που ήταν 60,71 δισ. ευρώ σημειώθηκε μείωση 39,2%.

source: naftemporiki.gr

Πράσινο φως από γερμανική δικαιοσύνη στα πακέτα


Πράσινο φως από γερμανική δικαιοσύνη στα πακέτα


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας απορρίπτει τις προσφυγές κατά των πακέτων στήριξης


source: euro2day.gr

ΗΠΑ: Αναπτυξιακή ένεση ύψους 300 δισ. δολάρια


ΗΠΑ: Αναπτυξιακή ένεση ύψους 300 δισ. δολάρια


Βραχυπρόθεσμη αναπτυξιακή ένεση στην οικονομία ύψους 300 δισ. δολάρια αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κατά στο τηλεοπτικό διάγγελμα της Πέμπτης, όπως αποκαλύπτουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Μπαράκ Ομπάμα ενόψει προεδρικών εκλογών και με τη δημοτικότητά του στο ναδίρ, θα προτείνει την γνωστή λύση των αναπτυξιακών κινήτρων τώρα με φορολόγηση στα επόμενα χρόνια.

Το CNN αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα ανακοινώσει αναπτυξιακή ένεση για την οικονομία ύψους 300 δισ. δολάρια που θα αντισταθμιστεί από άλλες περικοπές, τις οποίες ο πρόεδρος θα αναφέρει κατά το διάγγελμά του. Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει ότι το σχέδιο περιλαμβάνει ένεση μεγαλύτερη των 300 δισ. δολάρια για τον επόμενο χρόνο μέσω φορολογικών περικοπών, δαπάνες σε έργα υποδομής και ομοσπονδιακή στήριξη στις τοπικές κυβερνήσεις και τις πολιτείες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος θα αντισταθμίσει αυτό το βραχυπρόθεσμο κόστος ζητώντας από το Κογκρέσο να αυξήσει τα έσοδα από φορολογία τα επόμενα χρόνια εγκρίνοντας την πρόταση του Λευκού Οίκου για μείωση του ελλείμματος, η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

«Πρέπει να κάνουμε πράγματα που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο βραχυπρόθεσμα στην τόνωση της ανάπτυξης και την δημιουργία θέσεων εργασίας και ο πρόεδρος θα προχωρήσει με αυτές τις προτάσεις που έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.




source: euro2day.gr

Μ. Βρετανία: Υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών τον Αύγουστο


Μ. Βρετανία: Υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών τον Αύγουστο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Halifax, προσθέτοντας ότι η περιορισμένη δραστηριότητα προκαλεί μεταβλητότητα στις μηνιαίες τίμές, ενώ η πιο μακροπρόθεσμη τάση ενδέχεται να είναι πιο σταθερή.

Η Halifax, θυγατρική της Lloyds Banking Group PLC, ανέφερε ότι οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν 1,2% τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου ενώ σημείωσαν πτώση 2,6% στο τρίμηνο έως τον Αύγουστο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο – όμοια ετήσια πτώση με τον Ιούλιο.

Ωστόσο βάση των τριμηνιαίων στοιχείων, οι τιμές ενισχύθηκαν 1,0%, όπως ανέφερε η Halifax.

«Η υποκείμενη τάση , όπως μετρήθηκε στο τελευταίο τρίμηνο έναντι του προηγούμενου τριμήνου, έδειξε ήπια βελτίωση στις τιμές κατοικιών για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο», δήλωσε ο αναλυτής Martin Ellis.

Τόνισε δε, ότι ενώ τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια της Bank of England προσφέρουν στήριξη στις τιμές, οι πιέσεις στα εισοδήματα των νοικοκυριών και οι φόβοι για την πορεία της οικονομίας θα αντισταθμίσουν το όφελος.

«Γενικότερα, αναμένουμε σταθερότητα τόσο στις τιμές όσο και στη δραστηριότητα στους επόμενους μήνες», σημείωσε ο Ellis.





source: capital.gr

Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ιαπωνία


Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ιαπωνία

Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ), μετά την απόφασή της τον περασμένο μήνα να διοχετεύσει στην αγορά 10 τρισ. γεν (130 δισ. δολ.) προκειμένου να ανακόψει τη μεγάλη άνοδο του γεν.

Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ), μετά την απόφασή της τον περασμένο μήνα να διοχετεύσει στην αγορά 10 τρισ. γεν (130 δισ. δολ.) προκειμένου να ανακόψει τη μεγάλη άνοδο του γεν.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο διοικητής της BOJ Μασαάκι Σιρακάουα και τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου αποφάσισαν να διατηρήσουν το βασικό επιτόκιο στην κλίμακα μεταξύ μηδέν και 0,1%, ενώ άφησαν αμετάβλητα στα 50 τρισ. γεν και τα προγράμματα αγοράς στοιχείων ενεργητικού.

Στην ανακοίνωσή της, η ιαπωνική τράπεζα διευκρινίζει ότι οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

«Παραμένει στο τραπέζι η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής», σχολίασε ο Γιούνκο Νισιόκα, επικεφαλής οικονομολόγος της RBS Securities στο Τόκιο και πρώην αξιωματούχος της BOJ. «Αν το γεν ενισχυθεί σημαντικά πάνω από τα μεταπολεμικά υψηλά, αυτό πιθανόν να ωθήσει προς τα κάτω τις μετοχές, αυξάνοντας την πιθανότητα περαιτέρω χαλάρωσης της πολιτικής της BOJ», πρόσθεσε.

source: naftemporiki.gr

Προς υποβολή αίτησης πτώχευσης η Saab


Προς υποβολή αίτησης πτώχευσης η Saab

Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα σκοπεύει να καταθέσει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab, προκειμένου να εισέλθει σε διαδικασία αναδιοργάνωσης.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Saab, τη Swedish Mobile, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι θυγατρικές της θα καταθέσουν σήμερα αίτηση «εθελοντικής αναδιοργάνωσης» στο δικαστήριο του Βάνερσμποργκ.

Η εταιρεία επικαλείται την περιορισμένη ρευστότητα της Saab και υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο «να διασφαλίσει τη βραχυπρόθεσμη σταθερότητα, προσελκύοντας ταυτόχρονα επιπρόσθετη χρηματοδότηση».

Η Saab αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με τους 3.700 εργαζομένους της να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η ολλανδική Swedish Automobile εξαγόρασε τη Saab από τη General Motors το 2010.

source: naftemporiki.gr

Απέλυσαν τη διευθύνουσα σύμβουλο του Yahoo


Απέλυσαν τη διευθύνουσα σύμβουλο του Yahoo

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Yahoo, Κάρολ Μπαρτζ απολύθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στο Ρόιτερς πηγές από το οικείο περιβάλλον της .


Η Μπαρτζ, με σημείωμα της στους υπαλλήλους, είπε ότι απολύθηκε από τηλεφώνου.


"Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι μόλις μου ανακοινώθηκε από το τηλεφώνου και από τον επικεφαλής του Yahooo ότι απολύθηκα. Ήταν πραγματικά χαρά μου που δούλεψα μαζί σας και σας εύχομαι τα καλύτερα".


Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση της Κάρολ Μπαρτζ, την οποία κατείχε εδώ και δύο χρόνια, θα αναλάβει προσωρινά ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής Τιμ Μορς.

source: protothema.gr
Share |