Wednesday, September 7, 2011

ΗΠΑ: Αναπτυξιακή ένεση ύψους 300 δισ. δολάρια


ΗΠΑ: Αναπτυξιακή ένεση ύψους 300 δισ. δολάρια


Βραχυπρόθεσμη αναπτυξιακή ένεση στην οικονομία ύψους 300 δισ. δολάρια αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κατά στο τηλεοπτικό διάγγελμα της Πέμπτης, όπως αποκαλύπτουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Μπαράκ Ομπάμα ενόψει προεδρικών εκλογών και με τη δημοτικότητά του στο ναδίρ, θα προτείνει την γνωστή λύση των αναπτυξιακών κινήτρων τώρα με φορολόγηση στα επόμενα χρόνια.

Το CNN αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα ανακοινώσει αναπτυξιακή ένεση για την οικονομία ύψους 300 δισ. δολάρια που θα αντισταθμιστεί από άλλες περικοπές, τις οποίες ο πρόεδρος θα αναφέρει κατά το διάγγελμά του. Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει ότι το σχέδιο περιλαμβάνει ένεση μεγαλύτερη των 300 δισ. δολάρια για τον επόμενο χρόνο μέσω φορολογικών περικοπών, δαπάνες σε έργα υποδομής και ομοσπονδιακή στήριξη στις τοπικές κυβερνήσεις και τις πολιτείες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος θα αντισταθμίσει αυτό το βραχυπρόθεσμο κόστος ζητώντας από το Κογκρέσο να αυξήσει τα έσοδα από φορολογία τα επόμενα χρόνια εγκρίνοντας την πρόταση του Λευκού Οίκου για μείωση του ελλείμματος, η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

«Πρέπει να κάνουμε πράγματα που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο βραχυπρόθεσμα στην τόνωση της ανάπτυξης και την δημιουργία θέσεων εργασίας και ο πρόεδρος θα προχωρήσει με αυτές τις προτάσεις που έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.




source: euro2day.gr

No comments:

Share |