Wednesday, September 7, 2011

ΗΠΑ: Νέα stress test ζητούν από τις τράπεζες οι εποπτικές αρχές - CNBC

ΗΠΑ: Νέα stress test ζητούν από τις τράπεζες οι εποπτικές αρχές - CNBC


Η Federal Reserve και άλλες αμερικανικές εποπτικές αρχές έχουν ζητήσει από τις αμερικανικές τράπεζες πληροφορίες σε σχέση με τα σχέδια τους για την άντληση νέων κεφαλαίων, αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

Η Fed, η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και το Office of the Comptroller of the Currency φέρεται να ζήτησαν από τις τράπεζες να διεξάγουν stress test στους ισολογισμούς τους χρησιμοποιώντας ακόμα και τις ακραίες συνθήκες του φθινόπωρου του 2008, αναφέρει το CNBC.

Οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες έχουν έτοιμα σχέδια για να αντλήσουν και νέα κεφάλαια. Στις τράπεζες περιλαμβάνονται οι Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup και Morgan Stanley σύμφωνα με το CNBC.

Ένα από τα σενάρια –το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο τράπεζες σύμφωνα με το CNBC- ενσωμάτωνε παρατεταμένη πτώση της αγοράς όπως είχε συμβεί το φθινόπωρο του 2008. Από τις τράπεζες ζητήθηκε να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την άντληση έκτακτων κεφαλαίων σε μια τέτοια ξαφνική ανάγκη.


source: capital.gr

No comments:

Share |