Tuesday, August 16, 2011

Summer Holidays!


We are on summer holidays.

Have a nice time everybody!
Relax, No Stress. Live Big!

Economy & Business Team
www.ecoandbus.com

Google: Εξαγοράζει τη Motorola Mobility έναντι $12,5 δισ.


Google: Εξαγοράζει τη Motorola Mobility έναντι $12,5 δισ.

Στην εξαγορά της Motorola Mobility Holding έναντι 12,5 δισ. δολ. θα προχωρήσει η Google, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Συγκεκριμένα, η Google θα καταβάλει για την εταιρεία 40 δολ. ανά μετοχή, τίμημα που περιέχει premium 63% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

Η μετοχή της Motorola Mobility Holding, η οποία αποτελεί τον κλάδο της αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων της πρώην Motorola, σημειώνει άλμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές 60,2% στα 39,2 δολ. ενώ της Google υποχωρεί 2,45% στα 549,95 δολ.

Η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012 ενώ η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από τις διοικήσεις των δύο εταιρειών.



source: capital.gr

Μείωση των θέσεων εργασίας κατά 220.000 εξετάζει η U.S. Postal Service


Μείωση των θέσεων εργασίας κατά 220.000 εξετάζει η U.S. Postal Service

Τη μείωση των θέσεων πλήρους απασχόλησης κατά 220.000 και το κλείσιμο 300 κτιριακών εγκαταστάσεων έως το 2015 εξετάζει η U.S. Postal Service, η οποία αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο CEO Patrick Donahoe, δήλωσε πως ο αριθμός των εργαζομένων πρέπει να μειωθεί στους 425.000 και πως η εταιρεία πρέπει να αναλάβει υπό την ευθύνη της τα προγράμματα συνταξιοδότησης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αντί να συμμετέχει σε ομοσπονδιακά προγράμματα.

Η εταιρεία, η οποία δεν χρηματοδοτείται από το δημόσιο, κατέγραψε ζημιές 3,1 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο χρήσης ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται να κηρήξει στάση πληρωμών και να μην καταβάλει 5,5 δισ. δολ. στο ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των συνταξιούχων

source: capital.gr
Share |