Sunday, June 28, 2009

Η ΜΙG αναλαμβάνει την Οlympic Ηandling από τις 29 Ιουνίου

Η ΜΙG αναλαμβάνει την Οlympic Ηandling από τις 29 Ιουνίου

Η Οlympic Ηandling είναι η πρώτη εταιρεία της Ολυμπιακής που περνά και πρακτικά στα χέρια του κ. Ανδρ.Βγενόπουλου.
Αθήνα: Η πρώτη από τις τρεις εταιρείες της Ολυμπιακής που περνάει στα χέρια της ΜΙG θα λειτουργεί από τις 29 Ιουνίου υπό τη νέα διεύθυνση του ομίλου και θα αποτελέσει τον «πιλότο» ώστε να να ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου η διάδοχη κατάσταση σε όλες τις παλαιές εταιρείες του ομίλου της ΟΑ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, από τις 29 Ιουνίου η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Οlympic Ηandling θα λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση και θα είναι η πρώτη εταιρεία της Ολυμπιακής που περνά και πρακτικά στα χέρια του κ. Ανδρ.Βγενόπουλου, δύο μήνες νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

Η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης έχει επανδρωθεί με προσωπικό κυρίως από την παλιά εταιρεία της ΟΑ αλλά και με νέους εργαζομένους. Το τίμημα που πλήρωσε η ΜΙG για την εξαγορά ήταν 44,8 εκατ. ευρώ και σε αυτό προστίθενται 5 εκατ. ευρώ που είναι η εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης.

Το σύνολο των νέων εταιρειών υπό την ιδιοκτησία του ομίλου της ΜΙG θα απασχολεί αρχικά προσωπικό περίπου 4.000 ατόμων και θα έχει μειωμένο έργο κατά 45% σε σχέση με την Ολυμπιακή του καλοκαιριού του 2008. Οι περικοπές στην Οlympic Αir, η οποία θα ξεκινήσει με στόλο 32 αεροσκαφών, θα αρχίσουν κυρίως από τις πτήσεις εξωτερικού.


PHILENEWS.COM

Κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία 170 δισ. δολαρίων του Μπέρναρντ Μάντοφ

Κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία 170 δισ. δολαρίων του Μπέρναρντ Μάντοφ

Ο Μάντοφ εξερχόμενος του δικαστηρίου.
Νέα Υόρκη: Ποινή απώλειας περιουσιακών στοιχείων ύψους 170 δισ. δολαρίων επέβαλε αμερικανικό δικαστήριο στον πρώην πρόεδρο του Nasdaq Μπέρναρντ Μάντοφ, ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος για γιγάντια απάτη σε βάρος εκατομμυρίων επενδυτών.

Ο 70χρονος Μάντοφ διαχειρίζονταν από το τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μία «πυραμίδα» από την οποία εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του το ιλιγγιώδες ποσό των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο δικαστήριο, ο πρώην χρηματιστής δήλωσε ένοχος για τις 11 κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, μεταξύ των οποίων το ξέπλυμα χρήματος, ψευδορκία και απάτες.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει την καταδίκη του Μάντοφ σε ποινή κάθειρξης 150 ετών, γεγονός που εξασφαλίζει ότι πρώην πρόεδρος του Nasdaq θα μείνει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το Σάββατο το δικαστήριο επέβαλε στον Μάντοφ ποινή στέρησης δικαιωμάτων σε περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 170 δισ. δολαρίων.

Το ποσό αυτό αφορά στο σύνολο των χρημάτων που μπορεί να συνδέονται με την «πυραμίδα» του Μάντοφ -όχι το ποσό που τελικώς εκλάπη ή έχασαν οι επενδυτές.


philenews.com
Share |