Thursday, April 26, 2012

Επιβεβαίωνει το Aa3 της Κίνας η Moody΄s Investors

Επιβεβαίωνει το Aa3 της Κίνας η Moody΄s Investors

Η Moody’s Investors Service επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Aa3 της Κίνα με θετικό outlook, επισημαίνοντας κυρίως τη σχετικά ισχυρή οικονομία και τα υγιή δημοσιονομικά της κυβέρνησης. Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η μεγάλη οικονομία της Κίνας παρέχει σταθερότητα έναντι των σοκ και μπορεί να εξισορροπεί την αδυναμία που συνδέεται με το χαμηλό επίπεδο του κατά κεφαλή εισοδήματος, ενώ η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με τα χαμηλά ελλείμματα της κεντρικής κυβέρνησης, δίνουν περιθώριο για τη διαχείριση των ρίσκων στα δημοσιονομικά της τοπικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι είναι απαραίτητος ο αυστηρός έλεγχος στα δημοσιονομικά της κυβέρνησης καθώς και ένα νέο κύμα μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προκειμένου η χώρα να διατηρήσει τη ραγδαία και σταθερή οικονομική ανάπτυξη και στο υπόλοιπο της δεκαετίας.


source: capital.gr

Ζημιές στο α΄ τρίμηνο για τη Barclays

Ζημιές στο α΄ τρίμηνο για τη Barclays Λονδίνο (Dow Jones) –

Η βρετανική τράπεζα Barclays κατέγραψε ζημιές 337 εκατ. στερλίνων στο α΄ τρίμηνο του 2012, κυρίως εξαιτίας λογιστικού λάθους που αφορά στο χρέος της αλλά και των επιπλέον προβλέψεων για την ασφάλεια των πληρωμών. Η Barclays ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν 25% στις 5,52 δισ. στερλίνες από τις 7,34 δισ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο. Επίσης, πριν από ένα χρόνο η τράπεζα είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 1,24 δισ. στερλίνων.

Ο όμιλος έλαβε επιπρόσθετες προβλέψεις 300 εκατ. στερλίνων για τις αποζημιώσεις που σχετίζονται με το Payment Protection Insurance, από το οποίο επηρεάστηκαν αρνητικά και άλλες βρετανικές τράπεζες στα προηγούμενα τρίμηνα. Επίσης, στο τρίμηνο συμπεριλήφθηκαν και 2,62 δισ. στερλίνες για λογιστικό λάθος σχετικά με την αξία του χρέους της. Η λογιστική χρέωση αποτυπώνει την αύξηση της αξίας του χρέους της τράπεζας στην αγορά, καθώς θεωρητικά θα κόστιζε περισσότερο για την ίδια να το επαναγόραζε. «Πετύχαμε μια απόδοση ιδίων κεφαλαίων που υπερέβη το 12%, κυρίως εξαιτίας των ισχυρών αποτελεσμάτων στη RBB, Barclaycard, και Wealth and Investment Management και των βελτιωμένων επενδύσεων στο corporate και investment banking», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Bob Diamond.

Ο ίδιος επισήμανε κυρίως την ισχυρή επίδοση της μηχανής ανάπτυξης της Barclays, με τα έσοδα από την επενδυτική τράπεζα στις 3,46 δισ. στερλίνες, υψηλότερα 3% από το α΄ τρίμηνο του 2011. Οι χρεώσεις υποχώρησαν 16% στις 778 εκατ. στερλίνες. Τα αποτελέσματα έρχονται καθώς η Barclays ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυσφορία των μετόχων για την κερδοφορία της εταιρείας και τα μισθολογικά πακέτα των στελεχών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι σκλοπεύει να μειώσει το κόστος κατά 2 δισ. στερλίνες μέχρι το 2013. Εξαιρουμένων των ζημιών από το δικό της λάθος και των επιδράσεων από τις προβλέψεις για την ασφάλεια των πληρωμών, η Barclays ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν άνοδο 22% στις 2,45 δισ. στερλίνες.

 source: capital.gr

Κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Deutsche Bank

Κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Deutsche Bank

Πτώση μεγαλύτερη της αναμενόμενης εμφάνισαν τα κέρδη της Deutsche Bank το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς η κρίση χρέους στην ευρωζώνη περιόρισε τα έσοδα από συναλλαγές. Η κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας επιβαρύνθηκε επίσης με ποσό ύψους 257 εκατ. ευρώ από την πώληση της φαρμακευτικής Actavis Group στην Watson Pharmaceuticals το πρώτο τρίμηνο.

 Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank υποχώρησαν σε 1,38 δισ. ευρώ, από 2,06 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών οι οποίοι τα ανέμεναν στα 1,56 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της τράπεζας στη Φρανκφούρτη έχουν ενισχυθεί κατά 16% από τις αρχές του 2012, διαμορφώνοντας την αξία της σε περίπου 31,7 δισ. ευρώ.

source: naftemporiki.gr

Fed: Διαβλέπει επιτάχυνση ανάπτυξης και μείωση ανεργίας

Fed: Διαβλέπει επιτάχυνση ανάπτυξης και μείωση ανεργίας

 Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διαβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης και προβλέπει ότι η ανεργία θα υποχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους, διατηρώντας παράλληλα τα υφιστάμενα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, παρά τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές αντιξοότητες. Δηλώνοντας ότι «είναι ακόμα λίγο πρόωρο να ανακηρύξει νίκη», ο Πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι έδωσε μία πιο αισιόδοξη άποψη για την οικονομία και εξήγησε την απόφαση της Fed να μην εξαγγείλει περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

 Ύστερα από τη διήμερη συνεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κατά την οποία αποφασίστηκε η διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων στο 0-0,25%, οι χαράκτες της νομισματικής πολιτικής της Fed ανέφεραν ότι αναμένεται η διατήρηση των επιτοκίων κοντά στο μηδέν μέχρι το τέλος του 2014, ενώ εκτιμούν ότι η ανεργία θα υποχωρήσει στο 7,8% - 8,0% μέχρι το τέλος του έτους.

Το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται σήμερα στο 8,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, αλλά σχεδόν 13 εκατομμύρια Αμερικανοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι άνεργοι. Η Fed εκτιμά επίσης ότι η ανάπτυξη θα ανέλθει μεταξύ 2,4% και 2,9% μέχρι το τέλος του χρόνου, ποσοστό που είναι καλύτερο από αυτό που αναμένετο μέχρι σήμερα. Αλλά ο κ. Μπερνάνκι παραμένει επιφυλακτικός καθώς σημειώνει ότι είναι έτοιμος να ενεργήσει, εφόσον αυτό χρειαστεί, εν μέσω των ανησυχιών για την αγορά κατοικίας, τη μακροχρόνια ανεργία και το δημόσιο χρέος. «Παραμένουμε απόλυτα προετοιμασμένοι να λάβουμε επιπρόσθετες δράσεις εάν χρειαστεί για να επιτύχουμε τους στόχους μας», σημείωσε.

Όσον αφορά το θέμα του δημόσιου χρέους, ο κ. Μπερνάνκι προειδοποίησε το Κογκρέσο ότι η Fed δεν θα είναι σε θέση να ανακόψει μια αμερικανική κρίση χρέους, εάν οι βουλευτές αποτύχουν να βάλουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά τους.

source: stockwatch.com.cy
Share |