Sunday, August 22, 2010

Ιδρύει τράπεζα ο Τόνι Μπλερ


Ιδρύει τράπεζα ο Τόνι Μπλερ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετάνιας Τόνι Μπλερ, διευρύνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και αυξάνει τα ήδη μεγάλα έσοδα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικοι Τάιμς», ιδρύει τράπεζα για να εξυπηρετεί, σε θέματα επενδύσεων, τους πλουσίους από όλο τον κόσμο.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει την σχετική άδεια από την Αρχή Οικονομικών Υπηρεσιών και άρχισε να προσλαμβάνει έμπειρους και ικανούς τραπεζίτες. Η τράπεζα αυτή θα είναι κάτω από την ομπρέλα της μητρικής εταιρείας συμφερόντων του Τόνι Μπλερ με την επωνυμία «ΤΟΝΥ BLAIR ASSOCIATES».

Η εταιρεία αυτή συστήθηκε για να προσφέρει «στρατηγικές συμβουλές σε εμπορικό και πολιτικό επίπεδο» και μεταξύ των πελατών του είναι οι κυβερνήσεις του Κουβέιτ και των Αραβικών Εμιράτων, καθώς και πολυεθνικές εταιρείες.

Τα ετήσια έσοδα του Τόνι Μπλερ αυτή την στιγμή υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια λίρες, και αυτό, γράφει το δημοσίευμα των Κυριακάτικων Τάιμς, εξηγεί την προθυμία του Τόνυ Μπλερ να δωρίσει τα έσοδα από την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου του με τα απομνημονεύματα του, στον σύνδεσμο των βετεράνων στρατιωτικών.

source: in2life.gr

Μειώθηκε το δημόσιο έλλειμμα της Κύπρου


Μειώθηκε το δημόσιο έλλειμμα της Κύπρου

Στα 258,7 εκατ. ευρώ συρρικνώθηκε το δημόσιο έλλειμμα της Κύπρου το δεύτερο τρίμηνο του 2010 από 280,0 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία των οικονομικών λογαριασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2010 το σύνολο εσόδων ανήλθε σε 1656,0 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, ενώ οι συνολικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1,2% σε 1914,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι κυριότερες κατηγορίες εσόδων για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2010 ήταν: φόροι επί της παραγωγής και των εισαγωγών 686,5 εκατ. ευρώ (1,3% αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2009), εκ των οποίων ο ΦΠΑ με 402,4 εκατ. ευρώ (αύξηση 0,1%), φόροι στο εισόδημα και πλούτο 303,0 εκατ. ευρώ (17,1% μείωση).

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: "Λουκέτο" σε οχτώ ακόμα τράπεζες


ΗΠΑ: "Λουκέτο" σε οχτώ ακόμα τράπεζες

Οχτώ ακόμα περιφερειακές τράπεζες έκλεισε η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) των ΗΠΑ ανεβάζοντας το σύνολο για το 2010 στις 118, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πρόκειται για τις ShoreBank (Σικάγο), Community National Bank, National Bank Martinsville (Φλόριντα) και τις Butte Community Bank, Pacific State Bank, Sonoma Valley Bank και Los Padres Bank (Καλιφόρνια).

Η μεγαλύτερη εξ αυτών είναι ShoreBank η οποία έχει στην κατοχή περιουσιακά στοιχεία αξίας 2,16 δισ. δολ. και καταθέσεις 1,54 δισ. δολ.

source: capital.gr

BofA ML: Αύξηση τιμής-στόχου για ελληνικές τράπεζες


BofA ML: Αύξηση τιμής-στόχου για ελληνικές τράπεζες

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τρεις ελληνικές τράπεζες – τις Alpha Bank [ACBr.AT] , EFG Eurobank [EFGr.AT] και Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] – προέβη η Bank of America Merrill Lynch σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, η BofA ML αύξησε την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 7,9 ευρώ από τα 7 ευρώ, της EFG Eurobank στα 6,6 ευρώ από τα 6 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς στα 6,2 ευρώ από τα 6 ευρώ.

Παράλληλα, δίνει σύσταση αγοράς για την Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] της Ελλάδος, με την τιμή στόχο στα 16 ευρώ, και για την Alpha Bank, ενώ τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στη Eurobank και την Πειραιώς.

source: naftemporiki.gr
Share |