Tuesday, April 16, 2013

Περίοδος χάριτος 60 ημερών σε όλα τα δάνεια


Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου απέστειλε οδηγία στις εμπορικές τράπεζες για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού τους, ως αποτέλεσμα των δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαρτίου 2013.

Ειδικότερα, έχει ζητήσει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κύπρο να προβούν σε σχετικές ρυθμίσεις με σκοπό τη βελτίωση της ικανότητας αποπληρωμής των δανείων και ειδικότερα να παραχωρήσουν περίοδο χάριτος 60 ημερών, αρχής γενομένης από σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας:

-Οι εν λόγω δανειολήπτες δεν θα τυγχάνουν του ιδίου χειρισμού όπως οι άλλοι δανειολήπτες με μη-εξυπηρετούμενες χορηγήσεις.  Αυτό συνεπάγεται ότι οι λογαριασμοί αυτών των δανειοληπτών δεν θα μεταφέρονται στο Τμήμα Ανάκτησης Χρεών και δεν θα λαμβάνονται νομικά μέτρα.

-Επιπλέον χρεώσεις, τόκοι υπερημερίας και υπερβάσεων των εν λόγω δανειοληπτών θα αναστέλλονται άνευ επηρεασμού των συμβατικών τους επιτοκίων, και

-Θα γίνουν διευθετήσεις ρύθμισης με τους εν λόγω δανειολήπτες για την αναδιάρθρωση των χορηγήσεων τους στη βάση νέας αξιολόγησης της ικανότητας αποπληρωμής τους.

source: kathimerini.com.cy

Tρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη (video)


Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις δύο εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθώνιου της Βοστώνης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Για περισσότερα από 100 άτομα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στα νοσοκομεία και δέχτηκαν ιατρική φροντίδα μετά από τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, έγραψε η εφημερίδα Boston Globe μέσω του Twitter.

Δεν είναι σαφές ποια πηγή παράσχει τις πληροφορίες τις οποίες αναφέρει στο Twitter της, η Boston Globe.

Το πρακτορείο Ρόιτερς που αναμετέδωσε την σχετική είδηση από το Twitter της Boston Globe, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από κάποια ανεξάρτητη πηγή ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Επισήμως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 άλλοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση, των αρχών η οποία ακολούθησε τις εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.

Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό, τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.

Εκρηξη και στηβιβλιοθήκη JFK

Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε εξάλλου ότι σημειώθηκε έκρηξη στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, μετά από τις άλλες εκρήξεις στην πόλη κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νέβα Κόκλι δήλωσε ότι "υπήρξε και μια άλλη έκρηξη στη Βιβλιοθήκη JFK".

Η Ρέιτσελ Ντέι εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Εντολή Ομπάμα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα 

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα κοντά στην γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε από τον διευθυντή του FBI, Μπομπ Μιούλερ και την επικεφαλής του τομέα Εσωτερικής Ασφάλειας,Τζάνετ Ναπολιτάνο, σχετικά με τα γεγονότα της Βοστόνης ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Ομπάμα ζήτησε «ενεργή διερεύνηση και αντιμετώπιση του περιστατικού στη Βοστώνη», καθώς και συνεχή συντονισμό των κρατικών πολιτειακών παραγόντων με τους τοπικούς αξιωματούχους στη Βοστόνη.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ομοσπονδιακές αρχές (FFA) έχουν απαγορεύσει προς το παρόν οποιαδήποτε απο-προσγείωση στο αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης, ενώ έχουν εκκενωθεί οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Harvard.

Σύμφωνα με το CNBC, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης, ενώ η Ομοσπονδία Χόκευ ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα-ορόσημο για την πόλη, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, μεταξύ των Ottawa Senators και Boston Bruins.

NBC News: Η αστυνομία βρήκε "αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς"

Η αστυνομία βρήκε "αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς" στην πόλη της Βοστόνης (Μασαχουσέτη βόρειο-ανατολικά), όπου μια διπλή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα κοντά στην γραμμή του τερματισμού του διάσημου Μαραθώνιου της πόλης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο αξιωματούχους της πόλης.

Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης διευκρίνισε στην σελίδα του στο Facebook ότι οι δύο εκρήξεις, που προκάλεσαν τουλάχιστον δύο νεκρούς και 23 τραυματίες, προκλήθηκαν από βόμβες, χωρίς όμως να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.


video:



Πηγή:www.capital.gr
Share |