Friday, May 4, 2018

Ομόνοια: Ριάλια να 'ναι τζιαι ότι να 'ναι!

Image result for football money
Ο Ρόης Πογιατζής ενδιαφέρεται να αναλάβει την διαχείρηση της Ομόνοιας και των εμπορικών της δραστηριοτήτων. Τα παιθκιά της Ομόνοιας εν μας είπαν όμως ποιος είναι ο Ρόης:

ΥΓ. Περιττό να πούμε πως ο Ρόης και ο Λυκούργος φιγουράρουν στην Αμερικάνικη βιβλιογραφία με τις
μεγαλύτερες χρηματιστηριακές απάτες. 
Το 1997 ο Ρόης Πογιατζής επένδυσε στην εταιρεία του παρέα του Λυκούργου Κυπριανού (ξέρετε τον που το σκάνδαλο της Globalsoft στην Κύπρο), AremisSoft-εισηγμένη στον Nasdaq στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2001 σαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.


Τον Μάιο του 2001, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) άρχισε να ερευνά την AremisSoft επειδή η εταιρεία υπερεκτίμησε την αξία μιας σύμβασης για να μηχανογραφήσουν την Εθνική Υπηρεσία Υγείας στη Βουλγαρία. 

Τον Οκτώβριο του 2001, η SEC άσκησε δίωξη κατά της AremisSoft. Τον Δεκέμβριο του 2001 κατατέθηκε κατηγορητήριο εναντίον του Ρόη Πογιατζή και του Λυκούργου Κυπριανού για χρηματιστηριακή απάτη σε σχέση με την AremisSoft. Τα υπό εξέταση ποσά βρισκόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στη Νήσο του Μαν.

Το 2005, ο Πογιατζής παραδέχτηκε την ενοχή του σε μια από τις κατηγορίες για χρηματιστηριακή απάτη.

Τα έσοδα του Πογιατζή από την πώληση των μετοχών της AremisSoft ήταν 150 εκατομμύρια δολάρια. Η υπόθεση διευθετήθηκε με τον Πογιατζή να πληρώνει 200 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το περιοδικό Lawyer, αυτή είναι η μεγαλύτερη υπόθεση της SEC στο είδος της.

Τον Ιούλιο του 2010, ο Πογιατζής καταδικάστηκε σε τριετή επιτήρηση. Ο παρέας του ο Λυκούργος Κυπριανού παραμένει φυγόδικος από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ.

Πηγη: The Lawyer

No comments:

Share |