Monday, August 22, 2011

ΗΠΑ: Βελτίωση του δείκτη εθνικής δραστηριότητας της Chicago Fed


ΗΠΑ: Βελτίωση του δείκτη εθνικής δραστηριότητας της Chicago Fed


Μικρή βελτίωση εμφάνισε τον Ιούλιο ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας που καταρτίζει η Chicago Fed παραμένοντας ωστόσο σε αρνητικό έδαφος.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις -0,06 μονάδες από τις -0,38 μονάδες τον Ιούνιο ενώ ο κινητός μέσος τριών μηνών αυξήθηκε στις -0,29 από τις -0,54 μονάδες.

Τρεις από τις τέσσερις ευρύτερες κατηγορίες εμφάνισαν άνοδο με τη μεγαλύτερη να σημειώνουν οι δείκτες παραγωγής, ενώ στον αντίποδα οι δείκτες πωλήσεων, παραγγελιών και αποθεμάτων υποχώρησαν.



Πηγή:www.capital.gr

Skype: Προς εξαγορά GroupMe


Skype: Προς εξαγορά GroupMe

Στην εξαγορά της υπηρεσίας μηνυμάτων GroupMe προχωρά η Skype, που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την Microsoft, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός εξαγόρασε την Skype σε ένα deal αξίας άνω των 8 δισ. δολαρίων.

Οι όροι της συμφωνίας με την GroupMe δεν έγιναν γνωστοί. Σε ένα δελτίο Τύπου, ο CEO, Tony Bates αναφέρει πως "η Skype και η GroupMe μοιράζονται ένα κοινό όραμα δημιουργίας εφαρμογών και εμπειριών που θα αποτελούν καθημερινή επιλογή επικοινωνίας για δισεκατομμύρια ανθρώπους".

source: sigmalive.com

"Κυνηγάει" τα $1.900 ο χρυσός, υψηλό 3 ετών η πλατίνα


"Κυνηγάει" τα $1.900 ο χρυσός, υψηλό 3 ετών η πλατίνα


Η «ξέφρενη» πορεία των τιμών του χρυσού σε νέα επίπεδα-ρεκόρ συνεχίζεται και τη Δευτέρα, με το κίτρινο μέταλλο να διαπραγματεύεται μια «ανάσα» από το επίπεδο των 1.900 δολαρίων. Κατά πόδας... η πλατίνα που αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον τριών ετών.

Αναλυτικότερα, η τιμή spot του χρυσού βρέθηκε να κερδίζει έως και 1,6% στα 1.882,55 δολάρια ανά ουγγιά στη Σιγκαπούρη. Επωφελούμενη από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση αλλά και τη δημοσιονομική κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κερδίζει 16% από τις αρχές Αυγούστου, διεκδικώντας την καλύτερη μηνιαία επίδοση από το Σεπτέμβριο του 1999.

Το συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,8% στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.885,90 δολαρίων ανά ουγγιά. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το συμβόλαιο σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ κλεισίματος στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στα 1.852,20 δολ. ανά ουγγιά.

Στην πλατίνα, η τιμή spot βρέθηκε να κερδίζει 0,9% στα 1.891,50 δολάρια ανά ουγγιά, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008.

Σε ανοδική τροχιά και το ασήμι, με την τιμή spot να αγγίζει υψηλό άνω των τριών μηνών στα 43,975 δολάρια ανά ουγγιά. Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύεται 3,6% στα 44,01 δολάρια, που αποτελεί επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαΐου.



source: capital.gr

Αλλαγές στον κανονισμό για το 0,3 ευρώ


Αλλαγές στον κανονισμό για το 0,3 ευρώ




Την κατάργηση της διάταξης του κανονισμού του Χ.Α. που στέλνει στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών και χαμηλής διασποράς μετοχές των οποίων η τιμή συμπληρώνει τριήμερο κάτω από το 0,30 ευρώ αποφάσισε σήμερα η διοίκηση της Ε.Κ., επικυρώνοντας σχετική απόφαση που έλαβε προ ημερών το Δ.Σ. του χρηματιστηρίου.

Η σχετική απόφαση τίθεται σε ισχύ από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 22/8. Επισημαίνεται ότι από εκείνη τη μέρα όλες οι μετοχές που έχουν εισαχθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία λόγω του συγκεκριμένου κριτηρίου θα μεταφερθούν εκ νέου στις κατηγορίες όπου ανήκαν πριν.

Στελέχη του Χ.Α. δήλωσαν στο euro2day.gr ότι η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένων των ειδικών και πολύ δύσκολων συνθηκών που επικρατούν την περίοδο αυτή στην εγχώρια αγορά αλλά και εν όψει της ούτως ή άλλως κατάργησης της συγκεκριμένης απόφασης στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ισχύσει ο πλήρως αναθεωρημένος κανονισμός του Χ.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο φέτος 12 εταιρίες μεταφέρθηκαν στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών και χαμηλής διασποράς με βάση το συγκεκριμένο κριτήριο της τιμής διαπραγμάτευσης (μικρότερης του 0,30 ευρώ), ενώ δεν καταργείτο η απόφαση τουλάχιστον άλλες τόσες να μεταφέρονταν τις επόμενες ημέρες σε αυτήν.

Αντίθετα, περισσότερες από 20 εταιρίες (από την έναρξη ισχύος της σχετικής απόφασης του Χ.Α. - Μάιος του 2010) κατάφεραν να μη μεταφερθούν στην κατηγορία αυτήν, πραγματοποιώντας reverse split.


source: euro2day.gr

DB: Υποβαθμίσει τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο σε "neutral"


DB: Υποβαθμίσει τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο σε "neutral"


Στην υποβάθμιση της σύστασης για τους κλάδους των τραπεζών και των ασφαλιστικών σε «neutral» από «overweight» προχώρησε σήμερα η Deutsche Bank, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Η γερμανική τράπεζα προειδοποιεί επίσης ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος εμφάνισης νέας ύφεσης και επομένως δεν είναι πλέον δυνατό να δικαιολογηθεί η μεγάλη της έκθεση σε «κυκλικές» μετοχές.

«Μετά τις υποβαθμίσεις των κρατικών αξιολογήσεων και τον κίνδυνο μετάδοσης σε ευρύ φάσμα οικονομιών, τη μείωση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ και τα σημάδια προβλημάτων στις χρηματοδοτήσεις, τα πράγματα γίνονται χειρότερα και όχι καλύτερα», σημειώνει η Deutsche Bank.

Αναφορικά με τις μετοχές, η γερμανική τράπεζα επιδιώκει παγκόσμια έκθεση και τάσσεται υπέρ των «εγγυημένων» αποδόσεων.



source: capital.gr

Kαταρρέει το καθεστώς Καντάφι


Kαταρρέει το καθεστώς Καντάφι

Μία ανάσα πριν από το τέλος βρίσκεται το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, αφού οι αντικαθεστωτικοί έφτασαν στην πράσινη πλατεία, σημείο συμβολικό, καθώς παραδοσιακά θεωρείτο ως τόπος ένωσης των οπαδών του Συνταγματάρχη Καντάφι.

Οπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, τη νύχτα συνελήφθησαν οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Καντάφι. Την πληροφορία για τον δευτερότοκο γιο του, Σάιφ αλ Ισλάμ, επιβεβαίωσε ο Μορένο-Οκάμπο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λιβύη.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ δήλωσε στο αλ Τζαζίρα πως ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ βρίσκεται σε «σίγουρο μέρος, φρουρείται εν αναμονή της μεταφοράς του ενώπιον της δικαιοσύνης».




Εν τω μεταξύ το ΝΑΤΟ, λίγο μετά από την είσοδο των Λίβυων επαναστατών στη Πράσινη πλατεία, ανακοίνωσε ότι το καθεστώς του Καντάφι είναι στο τέλος του. Ο Μουαμάρ Καντάφι ωστόσο, εξακολουθεί να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να αντισταθεί.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, όλο και πιο βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σήμερα το πρωί γύρω από την κατοικία του, στην οποία -σύμφωνα με διπλωματική πηγή- παραμένει. Πηγές ανταρτών που επικαλείται το αλ Τζαζίρα, αναφέρουν ότι τανκς εξήλθαν του συγκροτήματος του Καντάφι και βομβαρδίζουν περιοχή της πόλης.

Σφοδρές μάχες σημειώνονται και στα νότια της πρωτεύουσας. Εκπρόσωπος των εξεγερμένων ανέφερε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις έχουν πλέον υπό έλεγχο μόνο το 15% με 20% της πόλης.



Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πολύ αργά χθες το βράδυ, πλήθος ξεχύθηκε στην πλατεία, κρατώντας σημαίες κόκκινες, μαύρες και πράσινες, με τα χρώματα της επανάστασης δηλαδή, και φώναζε «Ο Θεός (Αλλάχ) είναι μεγάλος».

Κραυγές ενθουσιασμού γέμισαν και τη Βεγγάζη, την επαναστατική «πρωτεύουσα» που βρίσκεται στο Ανατολικό μέρος της Λιβύης, όπου χιλιάδες κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το επικείμενο τέλος του καθεστώτος του Συνταγματάρχη.

Το βρετανικό κανάλι Sky News μετέδωσε εικόνες από το ενθουσιασμένο πλήθος, ενώ ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, ζήτησε από τους αντικαθεστωτικούς να μην μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν εκδίκηση για ότι έγινε και τους προειδοποίησε ότι θα πρέπει να μην ξεχνούν την ύπαρξη των οπαδών του Μουαμάρ Καντάφι.

Ομπάμα: Σε σημείο μη επιστροφής το καθεστώς Καντάφι

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν πως οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί είναι προ των θυρών της κυριαρχίας τους στην Τρίπολη.

Το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται στο «σημείο μη επιστροφής» και ο λίβυος «τύραννος» πρέπει να φύγει για να αποφευχθεί η αιματοχυσία, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα .


Σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα κάλεσε επίσης του λίβυους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι εισήλθαν χθες Κυριακή στην Τρίπολη, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να προστατεύσουν τους θεσμούς του κράτους και να προχωρήσουν προς τη δημοκρατία.

Οπως αναφέρει, «το καθεστώς Καντάφι δείχνει σημάδια αγωνίας. Ο λαός της Λιβύης είναι έτοιμος να δείξει ότι η επιθυμία για αξιοπρέπεια και ελευθερία είναι πολύ πιο ισχυρή από τη σιδηρά πυγμή ενός δικτάτορα».


Εξάλλου, η Αμερικανίδα εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Τρίπολη σύντομα θα «ανήκει» στους αντικαθεστωτικούς και πρόσθεσε τα εξής: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να παραμείνει ευρείας υποστήριξης της λιβυκής κοινωνίας σε κάθε γωνιά της χώρας και να σχεδιάζει το μέλλον της μετά - Καντάφι Λιβύης. Οι μέρες του Καντάφι είναι μετρημένες».

Βρετανία: Να φύγει τώρα ο Καντάφι

«Το τέλος του Καντάφι είναι πολύ κοντά», δήλωσαν πηγές του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού, ενώ προτρέπουν τον Λίβυο ηγέτη να αποχωρήσει από τη χώρα «τώρα», προκειμένου να σταματήσει κάθε περαιτέρω ταλαιπωρία για τον λυβικό λαό.

Αυστραλία: Κάλεσμα στον Καντάφι να παραδοθεί

Κάλεσμα στο Μουαμάρ Καντάφι να αποχωρήσει από την εξουσία απηύθυνε σήμερα και η Αυστραλία, με την πρωθυπουργό της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ να τονίζει ότι ο Λίβυος ηγέτης πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τις κατηγορίες που τον βαραίνουν στη Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.


Οπως ανέφερε, είναι φανερό ότι οι δυνάμεις των ανταρτών είναι ένα βήμα πριν θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Λιβύη. «Η Αυστραλία ως έθνος θα συνεχίσει να στηρίζει τους Λίβυους πολίτες στο "ταξίδι" τους προς την ειρήνη και τη δημοκρατία», τόνισε.

source: naftemporiki.gr
Share |