Monday, August 22, 2011

Αλλαγές στον κανονισμό για το 0,3 ευρώ


Αλλαγές στον κανονισμό για το 0,3 ευρώ




Την κατάργηση της διάταξης του κανονισμού του Χ.Α. που στέλνει στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών και χαμηλής διασποράς μετοχές των οποίων η τιμή συμπληρώνει τριήμερο κάτω από το 0,30 ευρώ αποφάσισε σήμερα η διοίκηση της Ε.Κ., επικυρώνοντας σχετική απόφαση που έλαβε προ ημερών το Δ.Σ. του χρηματιστηρίου.

Η σχετική απόφαση τίθεται σε ισχύ από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 22/8. Επισημαίνεται ότι από εκείνη τη μέρα όλες οι μετοχές που έχουν εισαχθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία λόγω του συγκεκριμένου κριτηρίου θα μεταφερθούν εκ νέου στις κατηγορίες όπου ανήκαν πριν.

Στελέχη του Χ.Α. δήλωσαν στο euro2day.gr ότι η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένων των ειδικών και πολύ δύσκολων συνθηκών που επικρατούν την περίοδο αυτή στην εγχώρια αγορά αλλά και εν όψει της ούτως ή άλλως κατάργησης της συγκεκριμένης απόφασης στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ισχύσει ο πλήρως αναθεωρημένος κανονισμός του Χ.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο φέτος 12 εταιρίες μεταφέρθηκαν στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών και χαμηλής διασποράς με βάση το συγκεκριμένο κριτήριο της τιμής διαπραγμάτευσης (μικρότερης του 0,30 ευρώ), ενώ δεν καταργείτο η απόφαση τουλάχιστον άλλες τόσες να μεταφέρονταν τις επόμενες ημέρες σε αυτήν.

Αντίθετα, περισσότερες από 20 εταιρίες (από την έναρξη ισχύος της σχετικής απόφασης του Χ.Α. - Μάιος του 2010) κατάφεραν να μη μεταφερθούν στην κατηγορία αυτήν, πραγματοποιώντας reverse split.


source: euro2day.gr

No comments:

Share |