Tuesday, May 22, 2012

Χρεοκοπούν οι σουηδικές Skyways Express και City Airline

Χρεοκοπούν οι σουηδικές Skyways Express και City Airline

Αίτηση για χρεοκοπία θα υποβάλουν η σουηδική Skyways Express AB και η θυγατρικής της City Airline AB οι οποίες προχώρησαν στην άμεση ακύρωση όλων των πτήσεων τους. Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι δύο εταιρείες αποτελούν μέρος του σκανδιναβικού αεροπορικού ομίλου που δημιουργήθηκε από τον Ουκρανό Igor Kolomoisky μέσω της Mansvell Enterprises η οποία κατέρρευσε φέτος λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Αίτηση για χρεοκοπία υπέβαλε επίσης στις 3 Μαΐου η δανέζικη Cimber Sterling, η οποία ανήκει επίσης στην Mansvell, ενώ φέτος σε ανάλογη κίνηση προχώρησε η ισπανική Spanair και η ουγγρική Malev. Οι Skyways και City Airline εκτελούσαν πτήσεις σε 20 προορισμούς εντός των σκανδιναβικών χωρών καθώς και προς την Ελβετία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

source: capital.gr

Απέκτησε μερίδιο 1,6 δισ. δολ. στην Formula 1 η BlackRock

Απέκτησε μερίδιο 1,6 δισ. δολ. στην Formula 1 η BlackRock

Ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock απέκτησε μερίδιο στην επιχείρηση franchise αγώνων αυτοκινήτου Formula 1 ενόψει της αρχικής δημόσιας προσφοράς, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Η BlackRock μαζί με δύο ακόμη επενδυτές απέκτησε το μερίδιο από την εταιρεία private equity CVC Capital Partners έναντι 1,6 δισ. δολαρίων, ποσό που αποτιμά την Formula 1 στα τουλάχιστον 7 δισ. δολάρια. Η συναλλαγή έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της συμμετοχής της CVC στη Formula 1 στο 40% περίπου, από 63,4%.

Στη συμφωνία συμμετείχαν μαζί με την BlackRock, η διαχειρίστρια παγίων Waddell & Reed Financial Inc. (WDR) και η μονάδας διαχείρισης παγίων της Κεντρικής Τράπεζας της Νορβηγίας Norges Bank Investment Management. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Formula One αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο. Η BlackRock απέφυγε να σχολιάσει στο Reuters, ενώ οι Norges Bank και Waddell & Reedδεν ήταν διαθέσιμες για κάποιο σχόλιο.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 3,4% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αύξηση 3,4% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Απρίλιο

Με ρυθμό μεγαλύτερo των εκτιμήσεων αυξήθηκαν τον Απρίλιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ ενισχύοντας τα σημάδια ότι η αμερικανική στεγαστική αγορά συνεχίζει να ανακάμπτει μετά την κρίση του 2008. Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 3,4% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,62 εκατ. όπως ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Realtors.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 2,7% σε μηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση οι μεταπωλήσεις κατοικιών καταγράφουν αύξηση 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors. Η μέση τιμή διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στα 177.400 δολ. από 161.100 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

source: capital.gr

Υποβάθμισε την Ιαπώνια η Fitch

Υποβάθμισε την Ιαπώνια η Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική βαθμολογία της Ιαπωνίας από ΑΑ σε ΑΑ- με αρνητικό outlook. Η αιτιολόγηση του οίκου για την υποβάθμιση αναφέρει πως «εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενη κρίση χρέους που μπορεί να προκύψει στην Ιαπωνία τη στιγμή που ο ρυθμός του κρατικού χρέους αυξάνεται επικίνδυνα.» Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι μετταρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν συνεπάγονται μεγάλο πολιτικό κόστος, που αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να είναι διαθέσιμος κάποιος να το αναλάβει.

source: reporter.gr

Βρετανία: Πτώση του πληθωρισμού στο 3% τον Απρίλιο

Βρετανία: Πτώση του πληθωρισμού στο 3% τον Απρίλιο

Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βρετανία τον Απρίλιο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 3% από 3,5% το Μάρτιο ενώ η μηνιαίος αυξήθηκε στο 0,6% από 0,3%. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου προέβλεπαν μηνιαίο πληθωρισμό 0,6% και ετήσιο 3,1%. Ο δομικός πληθωρισμός, από τον οποίο εξαιρούνται η ενέργεια, τα τρόφιμα, τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός, διαμορφώθηκε στο 0,6% σε μηνιαία βάση και στο 2,1% σε ετήσια.

source: capital.gr

Αυξημένη η ανεργία μεταξύ των νέων

Αυξημένη η ανεργία μεταξύ των νέων

Το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων για το 2012, σε παγκόσμια κλίμακα, επανήλθε σχεδόν στο υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο ιστορικά μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και δεν αναμένεται να μειωθεί πριν το 2016 τουλάχιστον, όπως αναφέρει μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας που δημοσιεύεται σήμερα. Σε παγκόσμια κλίμακα, οι άνεργοι ανέρχονται σε σχεδόν 75 εκατομμύρια στο ηλικιακό φάσμα 15 ως 24 ετών το 2012, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια από το 2007, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία τιτλοφορείται ''Παγκόσμιες τάσεις στην απασχόληση των νέων''.

Τα στοιχεία του Οργανισμού δείχνουν ότι το 12,7% των νέων είναι άνεργοι εφέτος, ποσοστό σχεδόν ίσο με το αποκορύφωμα της κρίσης το 2009 (75,4 εκατ.) και ελαφρά ανώτερο από την περασμένη χρονιά, όταν η ανεργία έπληττε το 12,6% των νέων. Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη πιο αυξημένο, σύμφωνα με τους ειδικούς του οργανισμού, εάν συμπεριληφθούν εκείνοι που, αποθαρρυμένοι από την έλλειψη προοπτικών, έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση εργασίας: σε αυτή την περίπτωση, το ποσοστό των νέων παγκοσμίως που είναι άνεργοι αυξάνεται στο 13,6%.

source: politisnews.eu
Share |