Wednesday, August 26, 2009

Natixis: Λαμβάνει εγγυήσεις 35 δισ. ευρώ από τη μητρική BPCE

Natixis: Λαμβάνει εγγυήσεις 35 δισ. ευρώ από τη μητρική BPCE

Εγγυήσεις από τη μητρική BPCE για τοξικά πάγια ύψους 35 δισ. ευρώ περίπου θα λάβει η γαλλική επενδυτική τράπεζα Natixis, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης συρρίκνωση ζημιών στο δεύτερο τρίμηνο. Η τράπεζα κατέγραψε ζημιές ύψους 883 εκατ. ευρώ, από ζημιές 1,02 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ωστόσο, σε επίπεδο προ φόρων οι ζημιές διευρύνθηκαν στα 1,65 δισ. ευρώ από 1,17 δισ. ευρώ καθώς οι προβλέψεις ενισχύθηκαν σημαντικά στα 1,29 δισ. ευρώ από 266 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Natixis στοχεύει να επιστρέψει στην κερδοφορία στο δεύτερο μισό του 2009. Οι εγγυήσεις αναμένεται να αυξήσουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της τράπεζας κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η διαπραγμάτευση της μετοχής της Natixis ανεστάλη, έπειτα από αίτημα της ίδιας της τράπεζας, ενώ στη συνέχεια η διοίκηση επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για στήριξη από τον μητρικό τραπεζικό όμιλο.

reporter.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 9,6% των πωλήσεων νέων κατοικιών τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Αύξηση 9,6% των πωλήσεων νέων κατοικιών τον Ιούλιο (εκτ. 1,6%)

capital.gr

ΗΠΑ: Σημαντική ανάκαμψη της ζήτησης για διαρκή αγαθά

ΗΠΑ: Σημαντική ανάκαμψη της ζήτησης για διαρκή αγαθά


Σημαντική ανάκαμψη εμφάνισε η ζήτηση για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ τον Ιούλιο καθώς οι παραγγελίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα δύο ετών, με ιδιαίτερη ώθηση από τις παραγγελίες αεροσκαφών και κεφαλαιουχικών αγαθών.

Αναλυτικά, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν σε ποσοστό 4,9% τον προηγούμενο μήνα στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 168,43 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης από τον Ιούλιο του 2007.


Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των μέσων εκτιμήσεων των οικονομολόγων οι οποίοι ανέμεναν μικρότερη αύξηση της τάξης του 3%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Στα επιμέρους στοιχεία, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγγελίες αγαθών που σχετίζονται με τον τομέα των μεταφορών αναρριχήθηκαν 18,4% στο εξεταζόμενο διάστημα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2006. Οι παραγγελίες για εμπορικά αεροσκάφη ειδικότερα, ενισχύθηκαν 107,2%, έπειτα από πτώση 30% τον Ιούνιο.

capital.gr

ΗΠΑ: Άνοδος των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια

ΗΠΑ: Άνοδος των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια


Άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σημείωσαν οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία της Mortgage Bankers Association (MBA).

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης της MBA, ο οποίος περιλαμβάνει τις αιτήσεις για αγορά και αναχρηματοδότηση, για την εβδομάδα έως τις 21 Αυγούστου αυξήθηκε κατά 7,5 μονάδες στις 566,4 μονάδες.

Ο μέσος όρος για το σταθερό επιτόκιο για τα 30ετή δάνεια αυξήθηκε κατά 0,09% στο 5,24%, ενώ των 15ετών αυξήθηκε 0,06% στο 4,58%.

Ο προσαρμοσμένος δείκτης για για αιτήσεις αγοράς κατοικίας αυξήθηκε 1% στις 280,4 μονάδες, ενώ των ατιήσεων αναχρηματοδότησης 12,7% στις 2.233,5 μονάδες, επίπεδο το οποίο είναι το υψηλότερο από τις 5 Ιουνίου.

Ως ποσοστό οι αιτήσεις αναχρηματοδότησης αποτελούσαν το 56,5% του συνόλου, έναντι 53,3% την περασμένη εβδομάδα

Τέλος, ο μέσος για τα κυμαινόμενα επιτόκια για δάνεια ενός έτους αυξήθηκε στο 6,74% από 6,66%.

capital.gr

U.S. Postal Service: Μείωση 30.000 θέσεων εργασίας

U.S. Postal Service: Μείωση 30.000 θέσεων εργασίας


Την μείωση 30.000 θέσεων εργασίας ως τα τέλη Σεπτεμβρίου δρομολογεί η U.S. Postal Service, καθώς αντιμετωπίζει μειωμένες δραστηριότητες και εισάγει περισσότερους αυτοματισμούς, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η κίνηση αυτή, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα περικοπής κόστους 6 δισ. δολαρίων παρέχει κίνητρα για εθελούσια έξοδο και πρόωρη συνταξιοδότηση. Στην πλειονότητα των εργαζομένων προσφέρθηκαν 15.000 δολάρια για να αποχωρήσουν από την εταιρεία. Σημειώνεται πως η Postal Service ευελπιστεί να εξοικονομήσει 500 εκατ. δολάρια από αυτή τη κίνηση.

capital.gr

Γερμανία: Εκ νέου ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης

Γερμανία: Εκ νέου ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)-- Ενισχυμένη εμφανίζεται για πέμπτο διαδοχικό μήνα η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo ανήλθε στις 90,5 μονάδες από 87,3 μονάδες τον Ιούλιο. Η βελτίωση της εμπιστοσύνης ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, τοποθετούσαν το δείκτη στις 88,8 μονάδες.

Σημειώνεται τον δείκτη Ifo συνθέτουν ο δείκτης αξιολόγησης των τρεχουσών συνθηκών και ο δείκτης των προσδοκιών.

Ο πρώτος υπο-δείκτης ενισχύθηκε στις 86,1 μονάδες από 84,4, υψηλότερα των εκτιμήσεων για διαμόρφωση του δείκτη στις 85,9 μονάδες. Ο υπο-δείκτης των προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 95 μονάδες από 90,4 μονάδες τον Ιούλιο, ξεπερνώντας και αυτός τις εκτιμήσεις για 92 μονάδες.

capital.gr

Αποχωρεί από τις ΗΠΑ η παλαιότερη ελβετική τράπεζα

Αποχωρεί από τις ΗΠΑ η παλαιότερη ελβετική τράπεζα


Την απόφασή της να τερματίσει τη δραστηριοποίησή της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες η ιδιωτική ελβετική τράπεζα Wegelin Βank, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Η Wegelin, με έδρα το St Gallen, ιδρύθηκε το 1741 και αποτελεί την παλαιότερη ιδιωτική τράπεζα της Ελβετίας. Η απόφασή της για αποχώρηση από τις ΗΠΑ έρχεται ως αντίδραση στις αυστηρότερες ρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και σε άλλα σχεδιαζόμενα μέτρα που θα μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις να καταστήσουν μη Αμερικανούς πολίτες υπόχρεους προς καταβολή φόρων.

Η πιθανότητα να υποβληθούν ακούσια λανθασμένες φορολογικές δηλώσεις στις αμερικανικές αρχές θα είναι πολύ μεγάλες, ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ υπερεκτιμούν την ελκυστικότητά τους ως οικονομικό κέντρο και συμβουλεύοντας τους πελάτες της να αποχωρήσουν από κάθε μορφής επένδυση σε αμερικανικούς τίτλους.

Η απόφαση της Wegelin ήρθε μία εβδομάδα αφότου οι ΗΠΑ και η Ελβετία ανακοίνωσαν συμφωνία, βάσει της οποίας οι ελβετικές αρχές θα παραδώσουν στις αμερικανικές στοιχεία για περίπου 4.500 πιθανούς παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας των ΗΠΑ.

capital.gr

Gazprom: Πτώση 62% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου

Gazprom: Πτώση 62% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου


Πτώση 62% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου χρήσης ανακοίνωσε η κορυφαία παραγωγός φυσικού αερίου Gazprom, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα κέρδη της υποχώρησαν στα 103,7 δισ. ρούβλια (3,3 δισ. δολάρια) από 273,4 δισ. ρούβλια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ξεπέρασαν ωστόσο τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg που τα τοποθετούσαν στα 74,9 δισ. ρούβλια.

Στο ίδιο διάστημα τα έσοδα της Gazprom ενισχύθηκαν στα 931,4 δισ. ρούβλια από 911,75 δισ. ρούβλια πέρυσι, χάρη στην αύξηση των εξαγωγών καυσίμων κατά 28%. Η εταιρεία κατέγραψε συναλλαγματικές ζημιές-ρεκόρ που έφτασαν τα 140,4 δισ. ρούβλια καθώς το ρωσικό νόμισμα αποδυναμώθηκε εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που έχει αντιμετωπίσει η χώρα την τελευταία δεκαετία.

capital.gr

Today's Calendar (US)

8:30 AM
Durable Goods Orders
Dept of Commerce


10:00 AM
New Home Sales
Dept of Commerce


10:30 AM
EIA Petroleum Status Report
Dept of Energy

Chevron: «Έκλεισε» συμβόλαιο LNG $42 δισ.

Chevron: «Έκλεισε» συμβόλαιο LNG $42 δισ.



«Κέρδισε» τελικώς το συμβόλαιο αξίας 50 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (42 δισ. δολ. ΗΠΑ), ο κορυφαίος πετρελαϊκός όμιλος Chevron, ο οποίος θα κατασκευάσει μονάδα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) .

Η Chevron, καθώς και οι εταιρείες που συνεργάζονται με αυτήν, δέχθηκαν τους επιπλέον όρους που είχε θέσει το δημόσιο της Αυστραλίας για «ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση», ενώ αναμένεται ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2014.

Αφού ξεπέρασαν και το τελευταίο εμπόδιο, Chevron, Royal Dutch Shell και Exxon Mobil θα ξεκινήσουν την κατασκευή την νέας μονάδας –γνωστή ως Gorgon project- στο Barrow Island. Ήδη υπάρχουν συμφωνίες για παροχή LNG σε Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία.

euro2day.gr

Η Nokia εισέρχεται στην αγορά laptop

Η Nokia εισέρχεται στην αγορά laptop



Η κορυφαία εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, Nokia, ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει στην αγορά φορητών υπολογιστών (laptop), μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Η Nokia θα κάνει το ντεμπούτο της με ένα netbook που θα «τρέχει» με λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft.

Η Nokia είχε ανακοινώσει από τις αρχές του χρόνου ότι μελετά την είσοδο στην βιομηχανία των laptop, ξεπερνώντας τα όρια μεταξύ των δύο κλάδων που κινούνται σε πορεία σύγκλισης.

Η Nokia με την κίνησή της παίρνει την ανάστροφη κατεύθυνση από την Apple, η οποία εισήλθε στην αγορά τηλεφώνων το 2007 με το iPhone.

euro2day.gr

ΕΤΕ: Στα 342 εκ. τα κέρδη Q2, λένε οι αναλυτές

ΕΤΕ: Στα 342 εκ. τα κέρδη Q2, λένε οι αναλυτές



Βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με το α' τρίμηνο αναμένουν οι αναλυτές ότι θα εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα στο β' τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο τρίμηνο αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% σε σχέση με το Q1 και να διαμορφωθούν στα 342 εκατ. ευρώ, λόγω διευρυμένων καθαρών επιτοκιακών περιθωρίων και ισχυρότερων κερδών από συναλλαγές.

Σε επίπεδο εξαμήνου, η Εθνική αναμένεται να εμφανίσει πτώση κερδών 19% σε ετήσια βάση, λόγω υψηλότερων προβλέψεων και επιβράδυνσης στο ρυθμό αύξησης των εσόδων τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στη ΝΑ Ευρώπη.

Σύμφωνα με το μέσο όρο των προβλέψεων εννέα αναλυτών, τα καθαρά κέρδη της ΕΤΕ στο εξάμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 660,4 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 485 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, από 180 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να αυξηθούν κατά 9,8% στα 1,9 δισ. ευρώ στο εξάμηνο.

euro2day.gr

Στα υψηλά δέκα μηνών έκλεισε ο Nikkei

Στα υψηλά δέκα μηνών έκλεισε ο Nikkei

Κέρδη 1,4% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα μηνών.

Αιτία ήταν τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που ενίσχυσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας, παρά την στάση αναμονής στη χώρα εν όψει των εκλογών σε λίγες ημέρες.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η Toyota Motor Corp, μετά τις φήμες ότι θα μειώσει την παγκόσμια παραγωγή της προκειμένου να αντιμετωπίσει την υποχώρηση των πωλήσεων.

Άλμα 11% έκανε η NEC Electronics χάρη σε δημοσίευμα που θέλει την εταιρεία και τον εταίρο της Renesas Technology Corp να λαμβάνουν ενισχύσεις 2,1 δισ. δολαρίων.

Ο δείκτης αναφοράς Nikkei [.N225] .N225 έκλεισε στις 10.639,71 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,1% στις 975,59 μονάδες.

naftemporiki

ΗΠΑ: Στα 42 δισ. δολάρια η έκδοση κρατικών ομολόγων

ΗΠΑ: Στα 42 δισ. δολάρια η έκδοση κρατικών ομολόγων

Το ποσό των 42 δισ. δολαρίων σε διετή ομόλογα δημοπράτησε η Αμερικανική κυβέρνηση, με απόδοση 1,119%, στην προσπάθεια της να ενισχύσει τη ρευστότητα της ενόψει των σχεδίων ενίσχυσης της οικονομίας. Οι υποψήφιοι αγοραστές προσέφεραν 2,68 δολάρια για κάθε δολάριο διάθεσης, υψηλότερα από το μέσο όρο των 2,90 δολαρίων που είχαν προσφέρει στις τέσσερις προηγούμενες δημοπρασίες.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή έμμεσων επενδυτών διαμορφώθηκε σε υψηλότερα επίπεδα σχετικά με την προηγούμενη δημοπρασία, αφού το ποσοστό συμμετοχής ήταν στο 49,4%, έναντι 46% την προηγούμενη δημοπρασία.

reporter.gr

Toyota: Περικοπές 10% στην παγκόσμια παραγωγή

Toyota: Περικοπές 10% στην παγκόσμια παραγωγή

Περικοπές της τάξεως του 10% στην παγκόσμια παραγωγή αποφάσισε η Toyota Motor, ποσοστό που σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μειώσει την παραγωγή της κατά 1 εκατ. οχήματα. Η παραγωγή είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο της το 2007, ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το 2009 θα υποχωρήσει κατά 6,7% το 2009.

reporter.gr

Στα 72 δολάρια το αργό- «Βουτιά» 3,1%

Στα 72 δολάρια το αργό- «Βουτιά» 3,1%


Μεγάλη διόρθωση σημείωσε χθες το αργό, χάνοντας τα επίπεδα των 75 δολαρίων, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο. Πολλοί αναλυτές απέδωσαν αυτή τη «βουτιά» στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 75 δολαρίων, γι΄ αυτό και προκλήθηκαν αντίστροφες τάσεις. Παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι η οικονομική ανάκαμψη θα οδηγήσει σε ριμπάουντ της παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κατά 3,1% στα 72,04 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε στα 71,11 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας την πρώτη πτώση μετά από έξι συνεδριάσεις. Υπενθυμίζεται ότι από τη περασμένη Δευτέρα, η τιμή του αργού έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 8 δολάρια. Η τιμή του μπρεντ σημείωσε πτώση της τάξεως κατά 3,6% στα 71,60 δολάρια/βαρέλι.

Σημαντική αρνητική επίδραση είχε και η πτώση κατά 15,4% που σημείωσε ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case Shiller 20 για το μήνα Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν πτώση της τάξεως του 16,4%. Κατά το μήνα Μάιο, ο δείκτης τιμών κατοικιών υποχώρησε κατά 17,1%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 1,4% τον Ιούνιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

reporter.gr

Ποια τα μερίδια στα αυτοκίνητα

Ποια τα μερίδια στα αυτοκίνητα


Ενισχύονται οι τάσεις συγκέντρωσης στην αγορά ιδιωτικών σαλούν οχημάτων όπως διαφαίνεται από τα τελευταία στοιχεία για τις εγγραφές μέχρι τον Ιούλιο του 2009. Τα στοιχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και της ΟΕΒ που επεξεργάστηκε η StockWatch, δείχνουν ότι στα μεταχειρισμένα 4 μάρκες απορροφούν το 65% του συνόλου των εγγραφών, ενώ στα καινούρια οχήματα 5 μόλις μάρκες κατέχουν περίπου το 50% της αγοράς.

Στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, που διατηρούν τα σκήπτρα στην αγορά, την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 18,6% κατέχει η Mercedes καθώς είχε 406 από το σύνολο των 2179 μεταχειρισμένων οχημάτων.

Ακολουθεί η Toyota με 16,3% (356 εγγραφές), η Suzuki με 15,3% (333 εγγραφές) και η BMW με 14,6% (318 εγγραφές). Οι τέσσερις αυτές μάρκες απορροφούν το 64,8% του συνόλου των εγγραφών μεταχειρισμένων οχημάτων.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας Toyota, Δημήτρης Μελανθίου, φέτος είναι μια απρόβλεπτη χρονιά για την αγορά αυτοκινήτου.

«Υπάρχει ο κόσμος που ψάχνει ευκαιρίες, άλλος κόσμος που επιμένει στις διαχρονικές αξίες», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος στρέφεται και στα μεταχειρισμένα πολυτελείας λόγω της κρίσης», συμπληρώνοντας ότι «βοήθησε η υποτίμησης της στερλίνας από την Αγγλία».

Όπως τόνισε, οι τάσεις συγκέντρωσης εντείνονται λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς οι προσπάθειες των εταιρειών επικεντρώνονται στη διατήρηση των μεριδίων τους.

Στις εγγραφές των καινούριων οχημάτων, την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 14,9% κατέχει η Ford καθώς είχε 222 από το σύνολο των 1486 καινούριων οχημάτων. Ακολουθεί η Honda με 10,1% (150 εγγραφές), η Nissan με 8% (119 εγγραφές), η Toyota με 7,9% (117 εγγραφές) και η Volkswagen με 7,2% (107 εγγραφές). Οι πέντε αυτές μάρκες απορροφούν το 48,1% του συνόλου των εγγραφών καινούριων οχημάτων. Από τα οχήματα πολυτελείας, η Mercedes απορρόφησε το 6,3% των καινούριων οχημάτων και η BMW μόλις το 3,6%.

Αναφορικά με το σύνολο των εγγραφών ιδιωτικών σαλούν, την πρώτη θέση με βάση τα στοιχεία Ιουλίου κατέχει η Mercedes (500 εγγραφές ή 13,6% μερίδιο αγοράς), ενώ ακολουθούν τα Toyota με 473 εγγραφές (12,9% μερίδιο αγοράς), τα BMW (371 ή 10,1%) και τα Suzuki με 366 ή 10%.

Μερίδιο αγοράς της τάξης του 6,4% και 5,2% αντίστοιχα κατέχουν το φετινό Ιούλιο τα οχήματα μάρκας Honda και Ford, ενώ μερίδιο 6,2% κατέχει και η Nissan. Ακολουθούν με λιγότερες εγγραφές τα Volkswagen, Audi και Mazda.

stockwatch.com.cy
Share |