Thursday, November 25, 2010

KKR: Εξαγορά της Del Monte έναντι 4 δισ. δολ.


KKR: Εξαγορά της Del Monte έναντι 4 δισ. δολ.

Στην εξαγορά της Del Monte Foods Co. προχωρά κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τις KKR & Co., Vestar Capital Partners και Centerview Partners με την αξία της συμφωνίας να διαμορφώνεται στα 4 δισ. δολ. σε μετρητά ή 19 δολ. ανά μετοχή, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Del Monte ανακοίνωσε ότι η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό της συμβούλιο. Ο όμιλος των αγοραστών θα αναλάβει παράλληλα περίπου 1,3 δισ. δολ. σε χρέη.

Η συμφωνία επιτρέπει στην Del Monte να αναζητήσει εναλλακτικές προτάσεις έως τις 8 Ιανουαρίου. Εάν δεν γίνουν ανταγωνιστικές προσφορές η εταιρεία εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον όμιλο των επενδυτών έως τα τέλη του Μαρτίου. "Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να αναπτύσσεται με επιτυχία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Del Monte, Richard G. Wolford.

Τα έσοδα της Del Monte ξεπέρασαν τα 3,7 δισ. δολ. το περασμένο έτος. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία επεξεργασμένων τροφίμων.

Η προσφορά των 19 δολ. ανά μετοχή αντιπροσωπεύει premium 40% σε σχέση με τη μέση τιμή τους τελευταίους τρεις μήνες.

source: capital.gr

Ετοιμάζει νέα stress tests η Ευρωπη


Ετοιμάζει νέα stress tests η Ευρωπη

Νέος γύρος ελέγχων για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου χρόνου, ανακοίνωσε απόψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν μέσω των ανησυχιών ότι οι δοκιμασίες, που προηγήθηκαν, δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο τραπεζικός τομέας της Ιρλανδίας.
Η Σαντάλ Χιούτζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι οι έλεγχοι θα διενεργούνται "ετησίως" "αρχής γενομένης από τις αρχές του νέου έτους".

Τα αποκαλούμενα και τεστ αντοχής (stress tests) των τραπεζών σχεδιάστηκαν για να ρίχνουν φώς στην ύπαρξη τοξικών δανείων που χορηγούν οι τράπεζες και την ικανότητα τους να παρακολουθούν τις ακραίες οικονομικές συνθήκες, έτσι ωστε να διαβεβαιώνουν στους επενδυτές για την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Τον Ιούλιο, στο πρώτο τεστ αντοχής που διεξήχθη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επτά από τις 91 τράπεζες που δοκιμάστηκαν απέτυχαν - πέντε από την Ισπανία, μια από τη Γερμανία και την Ελλάδα αλλά καμιά από την Ιρλανδία.

Εκτοτε, σημειώθηκαν τεράστιες απώλειες στον τραπεζικό τομέα της Ιρλανδίας και αναγκάστηκε η κυβέρνηση της να ζητήσει οικονομική στήριξη από την ΕΕ.
Η Χιούτζ δεν διευκρίνισε εάν το επόμενο τεστ αντοχής θα έχει αυστηρότερα κριτήρια, γνωστοποίησε όμως ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται στόχο έχουν "τη βελτίωση της μεθοδολογίας", των τεστ αντοχής.

"Συμφωνήσαμε όλοι ότι πήραμε μαθήματα από τη σειρά των τεστ αντοχής που πραγματοποιήθηκαν το χρόνο που μας πέρασε", τόνισε η ίδια.
Την εργασία αυτή θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ), το νέο εποπτικό όργανο το οποίο πρόκειται να αντικαστήσει την ήδη υπάρχουσα διευρυμένη Επιτροπή ρύθμισης των αγορών (CEBS), η οποία πραγματοποίησε τις τελευταίες δοκιμασίες και διέθετε σαφώς λιγότερη ισχύ.

Η νέα σειρά δοκιμασιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην περίοδο από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική

source: reporter.gr

Μαρφίν: Κέρδη 82.7εκ. και άνοιγμα σε Κίνα


Μαρφίν: Κέρδη 82.7εκ. και άνοιγμα σε Κίνα


Το γ’ τρίμηνο 2010 τα καθαρά κέρδη τριπλασιάστηκαν, σε τριμηνιαία βάση, και ανήλθαν σε €30.1 εκατ. από €10.9 εκατ. το β΄ τρίμηνο 2010. Η σημαντική βελτίωση είναι αποτέλεσμα των υψηλότερων καθαρών κερδών από τόκους, της ενίσχυσης των εσόδων από δικαιώματα και προμήθειες, της βελτίωσης των χρηματοοικονομικών και άλλων εσόδων, καθώς και της μείωσης του κόστους δανεισμού (προβλέψεις προς μέσος όρος χορηγήσεων).

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, για το εννεάμηνο 2010, διαμορφώθηκαν σε €90.9 εκατ., εξαιρουμένης της έκτακτης φορολογικής εισφοράς ύψους €8.2 εκατ. που καταβλήθηκε το β΄ τρίμηνο 2010.

Πρώτο τρίμηνο του 2011 στην Κίνα

Πολύ σημαντική κρίνεται η απόφαση το Ομίλου να επεκταθεί στην αγορά της Κίνας. Οι πληροφορίες μας λένε ότι το πρώτο κατάστημα θα ανοίξει εντός του πρώτου τριμήνου του 2011 ενώ έχουν ήδη γίνει επαφές με την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

Ο Όμιλος, όπως αναφέρεται αποφάσισε την είσοδο του στην αγορά της Κίνας, μέσω γραφείου αντιπροσωπείας, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το α’ τρίμηνο του 2011; η απόφαση αυτή είναι συνεπής με τη στρατηγική του Ομίλου να διεκδικήσει ένα αυξανόμενο μερίδιο στις τραπεζικές εργασίες των αναδυόμενων αγορών

18% αύξηση από τόκους

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 18% σε ετήσια βάση, σε €537 εκατ. το εννεάμηνο του 2010. Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν σε €181.9 εκατ. το γ΄ τρίμηνο 2010, ήτοι 2% υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση, αγγίζοντας το υψηλότερο τριμηνιαίο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών και αντανακλώντας τη θετική επίδραση της πολιτικής ανατιμολόγησης των στοιχείων του ενεργητικού του Ομίλου.
Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου αυξήθηκε κατά 16 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση, από 1.68% το εννεάμηνο 2009 σε 1.84% το εννεάμηνο 2010, ενώ παρουσίασε βελτίωση κατά 3 μονάδες βάσης σε 1.83% το γ’ τρίμηνο 2010 έναντι 1.80% το β’ τρίμηνο 2010.
Το εννεάμηνο 2010, τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 4%, σε τριμηνιαία βάση, σε € 51 εκατ., κυρίως λόγω της ενίσχυσης των εργασιών της Διεθνούς Τραπεζικής στην Κύπρο. Σε εννεαμηνιαία βάση, τα έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες ανήλθαν σε €153.3 εκατ. από €164.5 το εννεάμηνο 2009, λόγω της υποτονικής δραστηριότητας στους τομείς τραπεζικής και διαχείρισης κεφαλαίων.
Τα οργανικά έσοδα από τραπεζικές εργασίες αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση σε € 690.3 εκατ. το εννεάμηνο 2010, ενώ ήταν 2% υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση σε € 232.9 εκατ. το γ’ τρίμηνο 2010.
Τα χρηματοοικονομικά και άλλα έσοδα ανήλθαν σε €85.6 το εννεάμηνο 2010 έναντι €181.5 εκατ. το εννεάμηνο 2009, ως αποτέλεσμα των αντίξοων συνθηκών που επικράτησαν στις αγορές ομολόγων, κυρίως το β’ τρίμηνο 2010. Το γ’ τρίμηνο 2010, τα χρηματοοικονομικά και άλλα έσοδα διαμορφώθηκαν σε €23.8 εκατ. έναντι €19.1 εκατ., παρουσιάζοντας 25% αύξηση σε τριμηνιαία βάση.
Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε €775.9 εκατ. το εννεάμηνο 2010 από €801.9 εκατ. το εννεάμηνο 2009. Το γ’ τρίμηνο 2010, τα συνολικά λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε €256.7 εκατ., 4% υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση.
Το εννεάμηνο 2010, τα συνολικά λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση, σε €474.6 εκατ. Ο ρυθμός αύξησης των λειτουργικών εξόδων, μειώθηκε από 12% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο του 2009, σε 8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο του 2010 και 7% σε ετήσια βάση το Σεπτέμβριο του 2010. Το γ’ τρίμηνο 2010, τα συνολικά λειτουργικά έξοδα παρέμειναν σταθερά σε σχέση με το β’ τρίμηνο 2010 στα €161 εκατ.
Αύξηση δανείων

Το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε σε €42.7 δισ. στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, 6% υψηλότερο σε ετήσια βάση και σχεδόν αμετάβλητο σε τριμηνιαία βάση. Παρά το γεγονός ότι το σύνολο του ενεργητικού σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη, τόσο σε ετήσια όσο και σε τριμηνιαία βάση, μέχρι τον Ιούνιο του 2010, μετά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα δεδομένου ότι επηρεάστηκε από (α) τις επιπτώσεις από την υποτίμηση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του Ευρώ κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου 2010 στα ναυτιλιακά δάνεια του Ομίλου και τις καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ της μονάδας Διεθνούς Τραπεζικής, και (β) τη συντηρητική πολιτική επέκτασης του ενεργητικού.
Το εννεάμηνο 2010, το συνολικό χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων (προ προβλέψεων) σημείωσε 8% ετήσια αύξηση, ενώ τα δάνεια στις δύο βασικές αγορές, Ελλάδα και Κύπρο, παρουσίασαν άνοδο 5% και 16% αντίστοιχα. Η γεωγραφική κατανομή του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 ήταν: 46% Ελλάδα, 38% Κύπρο, 11% διεθνείς δραστηριότητες και 5% δάνεια προς ναυτιλιακές εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα.
Σε τριμηνιαία βάση, το συνολικό χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων (προ προβλέψεων) παρέμεινε αμετάβλητο, κυρίως λόγω του αντίκτυπου της υποτίμησης του δολαρίου ΗΠΑ στα ναυτιλιακά δάνεια το γ’ τρίμηνο 2010.
Σε επίπεδο Ομίλου, τα στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν σημαντική αύξηση 15% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο 2010 και 1% σε τριμηνιαία βάση. Κατά την ίδια περίοδο, τα επιχειρηματικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ τα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν κατά 4%, αντικατοπτρίζοντας κάποια πρόοδο στη σταδιακή απομόχλευση των πελατών. Η κατανομή του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων κατά προϊόν ήταν 69% δάνεια προς επιχειρήσεις και 31% δάνεια προς νοικοκυριά (17% στεγαστικά, 14% καταναλωτικά), αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Καταθέσεις: Από Ελλάδα σε Κύπρο

Η ρευστότητα του Ομίλου είναι από τις πιο υγιείς στον ευρύτερο Ελλαδικό τραπεζικό χώρο. Η χρηματοδότηση του Ομίλου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις καταθέσεις, ενώ η εξάρτηση του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει χαμηλή και δεν έχει δεχτεί καμία χρηματοδότηση με κρατική εγγύηση. Το σύνολο των καταθέσεων έχει διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, με τις εισροές στην Κύπρο να αντισταθμίζουν τις εκροές στην Ελλάδα. Σε ετήσια βάση, οι καταθέσεις σημείωσαν αύξηση 1.4% και αποτελούν το 66% της χρηματοδότησης του Ομίλου, καθώς ο Όμιλος διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά χορηγήσεων προς καταθέσεις, 105%, τόσο στον Ελλαδικό αλλά και στον Ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Μείωση προβλέψεων

Η ροή των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων μειώθηκε σημαντικά από €500 εκατ. το εννεάμηνο 2009 σε €345 εκατ. το εννεάμηνο 2010. δηλ. 31% χαμηλότερα σε ετήσια βάση. Η βελτίωση αυτή ήταν εμφανής και σε τριμηνιαία βάση, με τη ροή μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων να μειώνεται σε €98 εκατ. το γ’ τρίμηνο 2010 έναντι €124 εκατ. το β΄ τρίμηνο 2010. Η προαναφερθείσα βελτίωση απορρέει από τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού στην Κύπρο και το χώρο των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου, κυρίως στην Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων άγγιξε το 7.1% το Σεπτέμβριο του 2010 από 6.6% τον Ιούνιο του 2010, εν μέρει επηρεασμένος από το σταθερό επίπεδο του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων το β’ τρίμηνο 2010.
Οι προβλέψεις έναντι των πιστωτικών κινδύνων διαμορφώθηκαν σε €60.9 εκατ. το γ΄ τρίμηνο, 12% χαμηλότερα σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο 2010, λόγω της βελτίωσης της ποιότητας του ενεργητικού. Το εννεάμηνο 2010, οι προβλέψεις έναντι των πιστωτικών κινδύνων διαμορφώθηκαν 10% υψηλότερα σε €201.4 εκατ. Ο δείκτης κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, ήταν βελτιωμένος κατά 20 μονάδες βάσης σε τριμηνιαία βάση και 70 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση σε 51.2%, πλήρως ευθυγραμμισμένος με τον στόχο του Ομίλου για την δημιουργία πλεονάσματος προβλέψεων για την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.
Ο δείκτης προβλέψεων ως ποσοστό του μέσου όρου των χορηγήσεων μειώθηκε σε 89 μονάδες βάσης το γ’ τρίμηνο 2010 από 102 μονάδες βάσης το β΄ τρίμηνο 2010, ακλουθώντας σε γενικές γραμμές την πτωτική πορεία της ροής των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.

Κεφαλαιακή Βάση

Τα συνολικά εποπτικά κεφάλαια ανήλθαν σε €3.3 δισ. στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2010, αυξημένα κατά €304 εκατ. από το τέλος του Δεκεμβρίου 2009. Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει την κερδοφορία του Ομίλου, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στην αγορά, καθώς και την επιτυχή έκδοση υβριδικών κεφαλαίων το β’ τρίμηνο 2010.

Ο δείκτης πρωτοβάθμιων κεφαλαίων του Ομίλου ανήλθε σε 10.2% στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2010 από 9.7% στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2009 και 9.8% στο τέλος του Ιουνίου 2010. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βελτιώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου 2010 σε 11.8% έναντι 11.5% το β΄ τρίμηνο 2010, ως αποτέλεσμα της οργανικής κερδοφορίας του Ομίλου, αλλά και της περαιτέρω βελτιστοποίησης των στοιχείων του ενεργητικού, που ήταν εμφανής στη μείωση κατά 2% των στοιχείων του σταθμισμένου ενεργητικού.

Διεθνείς Δραστηριότητες

Το εννεάμηνο 2010, τα έσοδα από τόκους από τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου αυξήθηκαν 8% σε ετήσια βάση σε €93.1 εκατ., αντανακλώντας τη σημαντική βελτίωση που επιτεύχθηκε το αναφερόμενο διάστημα. Η διάρθρωση του ενεργητικού των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου βελτιώθηκε περαιτέρω, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στη βελτίωση του δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις, ο οποίος μειώθηκε από 128% το Σεπτέμβριο του 2009 σε 117% τον Ιούνιο του 2010 και 113% το Σεπτέμβριο 2010, ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των καταθέσεων κατά 17% σε ετήσια βάση το Σεπτέμβριο του 2010.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

H Marfin Popular Bank ανακοίνωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ως εξής: (α) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά €488.6 εκατ. μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης νέων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους, με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε δύο υφιστάμενες μετοχές στην τιμή του €1.00 ανά μετοχή, και (β) έκδοση μετατρέψιμων αξιογράφων κεφαλαίου μέχρι του συνολικού ποσού των €660 εκατ., με ελάχιστη τιμή μετατροπής το €1.80 ανά μετοχή. Κατόπιν αιτήματος του Dubai Financial Group και άλλων μετόχων της Τράπεζας, η έκδοση μετατρέψιμων αξιογράφων κεφαλαίου θα είναι διαθέσιμη πρώτα στους υφιστάμενους μετόχους.

Η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου, αναφέρει η τράπεζα, αναμένεται να ενισχύσει τη θέση του Ομίλου μεταξύ των ανταγωνιστών του τόσο στον Ελλαδικό, όσο και τον Ευρωπαϊκό χώρο, καθώς και να οδηγήσει τους κεφαλαιακούς δείκτες του Ομίλου σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από αυτά που επιβάλλει η Βασιλεία ΙΙΙ, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2010. Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, οι αναθεωρημένοι δείκτες πρωτοβάθμιων κεφαλαίων και κεφαλαιακής επάρκειας αναμένεται να αγγίξουν το 14.3% και 16.0% αντίστοιχα, βάσει των στοιχείων εννεαμήνου 2010.

Μπουλούτας: Ικανοποίηση για κέρδη

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου 2010, ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Marfin Popular Bank, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
‘‘Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες της αγοράς o Όμιλος μας πέτυχε υψηλή κερδοφορία, με τα καθαρά κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2010 να ανέρχονται σε €30.1 εκατ. τριπλάσια σε τριμηνιαία βάση. Η βελτίωση αυτή είναι αποτέλεσμα τόσο της αύξησης των περιθωρίων επιτοκίου όσο και της συνεχιζόμενης, με επιτυχία, διαδικασίας ανατιμολόγησης του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων του Ομίλου, σε συνδυασμό με τον αποτελεσματικό έλεγχο του κόστους και την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού. Η ροη μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων σημείωσε σημαντική μείωση, κατά 21%, σε τριμηνιαία βάση, αντικατοπτρίζοντας την βελτίωση των τάσεων στην Κύπρο και τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου. Παρά τις συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας στην αγορά, η ρευστότητα του Ομίλου παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τον δείκτης δανείων προς καταθέσεις να παραμένει αμετάβλητος, σε τριμηνιαία βάση, στο 105%. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου βελτιώθηκε κατά 30 μονάδες βάσης, σε τριμηνιαία βάση, σε 11.8%, ως αποτέλεσμα της αύξηση της οργανικής κερδοφορίας σε συνδυασμό με την περαιτέρω βελτιστοποίηση των στοιχείων του ενεργητικού.
Την 1η Νοεμβρίου 2010, ανακοινώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης το οποίο βάσει των στοιχείων εννεαμήνου 2010 αναμένεται να ενισχύσει το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου κατά 420 μονάδες βάσης στο 16%. Το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης θα επιτρέψει στον Όμιλο να ικανοποιήσει σταδιακά τις επικείμενες αυξημένες κεφαλαιακές απαιτήσεις που εισάγει η Βασιλεία ΙΙΙ και θα ενισχύσει ουσιαστικά τους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου για οργανική ανάπτυξη, στηριζόμενος σε τρεις πυλώνες: α) ενίσχυση της ήδη ισχυρής μας θέσης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Κύπρου, β) την αξιοποίηση της ταχύτατα αναπτυσσόμενης, βάσει των πελατών της, Διεθνούς Τραπεζικής, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, που θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών, εξελίσσοντας τις από υπηρεσίες τραπεζικών συναλλαγών σε πακέτο συμβουλευτικών υπηρεσιών, με σημαντικά μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, γ) επιλεκτική επέκταση στην αναδυόμενη Ευρώπη με έμφαση στην εξυπηρέτηση τόσο των Ελλήνων και Κυπριών πελατών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όσο και των πελατών του Ομίλου στην ευρύτερη περιοχή της νότιο-ανατολικής Ευρώπης’’.

source. sigmalive.com

«Άρεσαν» τα αποτελέσματα της Alpha


«Άρεσαν» τα αποτελέσματα της Alpha

Ενθαρρυντικά, κατά γενική ομολογία, χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα της Alpha Bank, οι αναλυτές. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα ανακοίνωσε χθες κέρδη ύψους 137,7 εκατ. ευρώ για τους πρώτους 9 μήνες του 2010.



Η HSBC κάνει ειδική μνεία στα αυξανόμενα επίπεδα ρευστότητας και τα επαρκή επίπεδα κεφαλαίου της τράπεζας.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, τα αποτελέσματα της Alpha κινήθηκαν εντός των προβλέψεων. Η αύξηση του κόστους των καταθέσεων ενδέχεται να πιέσει τα έσοδα στο δ’ τρίμηνο, ωστόσο η ισχυρή κεφαλαιακή της βάση δίνει στην τράπεζα τη δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση.

Η Ρroton Bank κάνει λόγω για αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανώτερα των εκτιμήσεων, θεωρώντας πως το πρόγραμμα περικοπής δαπανών φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο και μπορεί να ξεπεράσει τους στόχους, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου από τις εκτιμήσεις της.

Αξιοπρεπή χαρακτηρίζει από την πλευρά της τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου η Εθνική Χρηματιστηριακή.

source: reporter.gr

Κλειστή η Wall λόγω της ημέρας των Ευχαριστιών


Κλειστή η Wall λόγω της ημέρας των Ευχαριστιών

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών.


source: capital.gr

Πιθανή υποβάθμιση ιρλανδικών τραπεζών από Moody's


Πιθανή υποβάθμιση ιρλανδικών τραπεζών από Moody's



Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε σήμερα η Moody’s συγκεκριμένες αξιολογήσεις Ιρλανδικών εμπορικών και στεγαστικών τραπεζών, εν όψει της πιθανής υποβάθμισης του κρατικού χρέους της χώρας.

Ο οίκος αξιολόγησης έθεσε υπό αναθεώρηση τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις και τις αξιολογήσεις χρέους της Bank of Ireland, της στεγαστικής EBS Building Society και της Irish Life & Permanent.

Ακόμη, η Moody’s έχει θέσει υπό αναθεώρηση το κοινοπρακτικό χρέος της EBS καθώς και τις τέσσερις εκδόσεις χρέους της Allied Irish Banks.

Η κίνηση αυτή, όπως σχολιάζει η σχετική ανακοίνωση του οίκου, αντανακλά την σοβαρή υποβάθμιση του κρατικού χρέους της Ιρλανδίας που- κατά το πιθανότερο σενάριο- είναι καθ’ οδόν και η οποία ωστόσο αναμένεται να αφήσει τη χώρα στην κατηγορία “Investment grade” (υψηλής ποιότητας).

source: euro2day.gr

Fitch: Αναβάθμιση outlook Τουρκίας σε "θετικό"


Fitch: Αναβάθμιση outlook Τουρκίας σε "θετικό"


Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch αναβάθμισε τις προοπτικές για την αξιολόγηση της τουρκικής οικονομίας σε «θετικές» από σταθερές», σε μια κίνηση η οποία κατά τους αναλυτές θα καταλήξει σε «βράβευση» της Άγκυρας με επενδυτική βαθμίδα, μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Η Fitch, που αξιολογεί την Τουρκία στο ΒΒ+, μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική κλίμακα, χειροκρότησε την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την βελτίωση της δημοσιονομικής της θέσης.

Οι δύο άλλοι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, S&P και Moody’s βαθμολογούν την Τουρκία δύο κλίμακες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

source: euro2day.gr

Citibank: «Λουκέτο» σε 31 καταστήματα


Citibank: «Λουκέτο» σε 31 καταστήματα

Στο κλείσιμο 31 καταστημάτων από τα 72 που διαθέτει σήμερα προχωρά άμεσα η Citibank.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοίκησης της τράπεζας στο προσωπικό της, πρόκειται για μια απόφαση που θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για όσους εργαζομένους δεν υπάρχει η δυνατότητα να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις, σε καταστήματα ή στην κεντρική διοίκηση της τράπεζας, θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Η κίνηση αυτή της Citibank εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Citigroup σε όλο τον κόσμο για τη διατήρηση των δραστηριοτήτων στις οποίες έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά, ενώ συνδέεται και με τη σημαντική κάμψη της ζήτησης για δάνεια στην Ελλάδα.

source: reporter.gr

Hana: Συμφωνία για εξαγορά του 51% της KEB


Hana: Συμφωνία για εξαγορά του 51% της KEB

Στην εξαγορά του 51% της Korea Exchange Bank, έναντι τιμήματος 4,1 δισ. δολαρίων, προχωρά η Hana Financial, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει συναφθεί μέχρι σήμερα στον τραπεζικό κλάδο της Νοτίου Κορέας.

Η συμφωνία θα αναδείξει την Hana στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας βάσει στοιχείων ενεργητικού, καθιστώντας την ανταγωνιστικότερη έναντι των υπόλοιπων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η αυστραλιανή ANZ, που είχε καταθέσει και αυτή προσφορά για την KEB, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη «μάχη» για την τράπεζα.

Οι μετοχές της Hana υποχώρησαν σήμερα κατά 1,6%, ενώ ο τίτλος της ANZ ενισχύθηκε κατά 0,9%.

source: naftemporiki.gr

Τριγμοί στα ισπανικά ακίνητα;


Τριγμοί στα ισπανικά ακίνητα;

Ο αριθμός των προς πώληση κατοικιών που έχουν κατασχεθεί στην Ισπανία πιθανόν να τριπλασιαστεί το 2011, καθώς οι νέοι λογιστικοί κανόνες πιέζουν τις τράπεζες να ξεφορτωθούν ταχύτερα τα πάγια που χάνουν την αξία τους.

Τα παραπάνω αποτελούν εκτίμηση του Fernando Acuna, ενός εκ των δημιουργών της ιστοσελίδας Pisos Embargoes de Bancos που διαφημίζει κατασχεθείσες κατοικίες, για λογαριασμό 25 τραπεζών.

Ο Acuna δήλωσε στο Bloomberg News πως αυτή την στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν περίπου 100.000 σπίτια και διαμερίσματα που έχουν κατασχεθεί, το 25% των οποίων προβάλλεται στην ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας ζήτησε από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εξοικονομούν περισσότερα κεφάλαια ως “αντίβαρο” για πιθανές ζημιές από την πτώση της αξίας των ακινήτων. Οι τράπεζες θα πρέπει πλέον να διατηρούν στα βιβλία τους τουλάχιστον 30% της αξίας των ακινήτων αν αυτά παραμένουν στο χαρτοφυλάκιό τους για περισσότερα από δύο χρόνια.



source: capital.gr

Κίνα: Διευρύνθηκε το πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών


Κίνα: Διευρύνθηκε το πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

Διεύρυνση εμφάνισε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Κίνας στο γ΄ τρίμηνο, σε ελαφρώς διπλάσιο ποσοστό από τα περυσινά επίπεδα.

Το πλεόνασμα στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε σε 102,3 δις. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 103% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2009.

Το δημοσιευμένο πλεόνασμα αντιστοιχεί στο 7,2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Το πλεόνασμα του β΄ τριμήνου διαμορφώθηκε στα 72,9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 35% σε ετήσια βάση.



source: capital.gr
Share |