Saturday, January 12, 2008

Στα 92,20 δολάρια τερμάτισε το αργό

Στα 92,20 δολάρια τερμάτισε το αργό

Υποχώρησε για τρίτη κατά σειρά μέρα το αργό στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Νέας Υόρκης καθώς εντείνεται η φημολογία ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα μειώσουν αισθητά τη ζήτηση του καυσίμου.
Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου για το αργό τερμάτισε στα 92,20 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας απώλειες 0,90%, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας υποχώρησε κατά 5 δολάρια.

REPORTER.GR

ΗΠΑ: Πλεόνασμα 48,3 δις δολαρίων στον προϋπολογισμό

ΗΠΑ: Πλεόνασμα 48,3 δις δολαρίων στον προϋπολογισμό

Πλεόνασμα ύψους 48,3 δις δολαρίων σημειώθηκε στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ τον μήνα Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, καθώς οι εισπράξεις και οι δαπάνες κινήθηκαν σε ιστορικά υψηλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομίας. Το πλεόνασμα σημείωσε αύξηση 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Στο σύνολο του 2007, ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ παρουσίασε έλλειμμα 105,5 δια δολαρίων.

REPORTER.GR

ΗΠΑ: Διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος Νοεμβρίου

Διόγκωση μεγαλύτερη του αναμενόμενου εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς οι Αμερικανοί σημείωσαν ρεκόρ κατανάλωσης πετρελαίου εισαγωγής, υπερκαλύπτοντας έτσι τα κέρδη από τις εξαγωγές.
Το εμπορικό έλλειμμα άγγιξε υψηλό δύο ετών ενισχυμένο κατά 9,3% στα 63,1 δισ. δολάρια από 57,8 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο. Το έλλειμμα σε σχέση με την Κίνα συρρικνώθηκε.

Η αποδυνάμωση του δολαρίου και η αυξημένη ζήτηση από την Ασία και τη Λατινική Αμερική οδήγησε τις εξαγωγές σε ιστορικό υψηλό, γεγονός το οποίο ενδέχεται να προφυλάξει τα αμερικανικά εργοστάσια από μια μεγαλύτερη υποχώρηση. Οι εξαγωγές είναι ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα θετικά σημεία στην αμερικανική οικονομία, καθώς η κατάρρευση στην αγορά κατοικίας και η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας απειλούν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη.

REPORTER.GR

EasyJet: Ακόμη 32 διαδρομές για το καλοκαίρι

EasyJet: Ακόμη 32 διαδρομές για το καλοκαίρι

Η EASYJET, ανακοίνωσε ότι 32 νέες διαδρομές για το καλοκαίρι του 2008, οι οποίες μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από την GB Airways, είναι πλέον διαθέσιμες προς πώληση στην ιστοσελίδα της, www.easyJet.com . Οι νέες αυτές διαδρομές περιλαμβάνουν δημοφιλείς θερινούς προορισμούς όπως αυτούς της Μυκόνου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Κέρκυρας, της Ρόδου αλλά και πληθώρα άλλων καλοκαιρινών θέρετρων ανά τον κόσμο.

Η επέκταση του δικτύου της easyJet, έρχεται να επιβεβαιώσει την από τον περασμένο Οκτώβρη, πρόθεσή της να αγοράσει -την εδρευόμενη στο αεροδρόμιο London Gatwick- GB Αirways, η οποία λειτουργούσε ως franchise εταιρεία της British Airways και πρόκειται για μια συμφωνία που αναμένεται τελικά να ολοκληρωθεί εντός του μηνός.

Η GB θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις πτήσεις της κάτω από την επωνυμία της British Airways μέχρι και τις 29 Μαρτίου του 2008, ημερομηνία από την οποία και μετά όλες οι πτήσεις της GB θα εκτελούνται από την easyJet.

Η easyJet πιστή στο συνεχή της στόχο για προσφορά ανταγωνιστικότητας και επιλογών στους πελάτες της, ήρθε σε τέτοια συμφωνία με την GΒ, ώστε πλέον να μπορεί να προσφέρει όλες τις πτήσεις της μέσω του www.easyJet.com .

Ο Πάρης Ανατολίτης, Διευθυντής Marketing της easyJet για την Ελλάδα δήλωσε: «Απόλυτος στόχος της easyJet είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, μέσω της προσφοράς όσο το δυνατόν περισσότερων επιλογών, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Με την επέκταση αυτή, easyJet πραγματοποιεί ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και ενισχύει την ήδη ισχυρή θέση που έχει αποκτήσει στον ελληνικό χώρο».

NAFTEMPORIKI
Share |