Wednesday, February 22, 2012

ΗΠΑ: Μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων προτείνει ο Obama


ΗΠΑ: Μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων προτείνει ο Obama


Τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις και την ταυτόχρονη κατάργηση φοροαπαλλαγών και νομικών κενών που επιτρέπουν την καταβολή χαμηλότερων φόρων από επιχειρήσεις προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης Obamagia για την αναμόρφωση του εταιρικού φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η πρόταση προβλέπει τη μείωση του ανώτατου συντελεστή στο 28% από 35% ενώ για τον κλάδο της μεταποίησης προτείνεται η μείωσή του στο 25%.

Ο ανώτατος συντελεστής του 35% είναι ένας από τους μεγαλύτερους που ισχύει στις αναπτυγμένες χώρες, ωστόσο πολλές εταιρείες, όπως οι πετρελαϊκές, πληρώνουν λιγότερα λόγω φοροαπαλλαγών, εκπτώσεων φόρων και εξαιρέσεων.

Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει επίσης την επιβολή ελάχιστου φόρου στα κέρδη από το εξωτερικό χωρίς ωστόσο να αναφέρεται συγκεκριμένο μέγεθος.

Στο πλαίσιο του νόμου που ισχύει τώρα, οι αμερικανικές εταιρείες που έχουν παρουσία στο εξωτερικό μέσω θυγατρικών δεν πληρώνουν φόρο στις ΗΠΑ για τα εισοδήματά τους με την προϋπόθεση αυτά να παραμένουν εκτός της .χώρας. Σύμφωνα με έκθεση του Κογκρέσου το Δεκέμβριο οι εταιρείες των ΗΠΑ διατηρούν στο εξωτερικό κέρδη 958 δισ. δολ.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 4,3% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο


ΗΠΑ: Αύξηση 4,3% στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο


Αύξηση για τέταρτο διαδοχικό μήνα, ξεπερνώντας παράλληλα τις προβλέψεις, κατέγραψαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 4,3% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,57 εκατ. όπως ανακοίνωσε η National Association of Realtors.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των μεταπωλήσεων κατά 0,9% στα 4,65 εκατ. Σημειώνεται πως το μέγεθος του Δεκεμβρίου αναθεωρήθηκε καθοδικά στα 4,38 εκατ. από 4,61 εκατ.

Η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα 154.700 δολ. καταγράφοντας πτώση 2% σε ετήσια βάση ενώ οι κατοικίες προς πώληση υποχώρησαν 2% στα 2,31 εκατ. - το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2005 - από 2,38 εκατ. μέγεθος που αντιστοιχεί σε προσφορά για 6,1 μήνες βάσει του τρέχοντος ρυθμού των πωλήσεων.



source: capital.gr

Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε ΄C΄ από ΄CCC΄


Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε ΄C΄ από ΄CCC΄


Η Fitch Ratings υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε C από CCC. Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας σε ξένο νόμισμα επιβεβαιώνεται σε C.

Η υποβάθμιση έρχεται ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup για το δεύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ελλάδα, στο οποίο περιλαμβάνεται το PSI, αλλά και μετά από την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για τους όρους της προτεινόμενης ανταλλαγής ομολόγων.

Η υποβάθμιση είναι στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του οίκου στις 6 Ιουνίου του 2011, στην οποία είχε παρουσιάσει το τι θα κάνει σε περίπτωση ανταλλαγής κρατικού χρέους.

Σύμφωνα με τη Fitch, η ανακοίνωση του Eurogroup αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί μια κοινή συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και του ιδιωτικού τομέα για τους γενικούς όρους της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) στην προσφορά ανταλλαγής, που περιλαμβάνει ονομαστικό κούρεμα 53,5% στην ονομαστική αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Κατά την άποψη της Fitch η ανταλλαγή, εάν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει ‘distressed ανταλλαγή χρέους’ (DDE) σύμφωνα με τα κριτήριά της. Κατά συνέπεια η αξιολόγηση του IDR υποβαθμίστηκε σε ΄C΄ από ΄CCC΄ γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή η χρεοκοπία στο άμεσο χρονικό διάστημα. Ο οίκος προχώρ5ησε παράλληλα σε ανάλογη υποβάθμιση των ομολόγων που χρησιμοποιηθούν στην ανταλλαγή.

Η Fitch θεωρεί πως η πρόταση για τη μείωση του ελληνικού χρέους μέσω ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές, εάν ολοκληρωθεί, αποτελεί χρεοκοπία, και θα έχει αποτέλεσμα την υποβάθμιση του IDR σε΄Restricted Default΄ (΄RD΄) μετά την ολοκλήρωση.

Οι αξιολογήσεις των κρατικών ομολόγων που επηρεάζονται από την ανταλλαγή, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν προσφέρονται αλλά αναδιαρθρώνονται στο πλαίσιο των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs), θα υποβαθμιστούν σε΄D΄ (΄default΄).

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής με την έκδοση νέων ομολόγων, η αξιολόγηση της Ελλάδας θα μετακινηθεί από την κατηγορία ΄RD΄ σε επίπεδο ανάλογο με την ανάλυση του οίκου για τη δομή της μετά τη χρεοκοπία και το πιστωτικό προφίλ.

Η Fitch θεωρεί την επιβολή των CACs ως μια σημαντική αρνητική μεταβολή στους όρους και τις προϋποθέσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο της επικείμενης ανταλλαγής χρέους και επιβεβαιώνει την εκτίμησή της ότι η ανταλλαγή θα είναι distressed και de facto υποχρεωτική για τους ιδιώτες κατόχους των ελληνικών ομολόγων.
Παρόλα αυτά, το κύριο πιστωτικό γεγονός είναι η ίδια η ανταλλαγή, και η Fitch θα αξιολογήσει την Ελλάδα και τους τίτλους της αντιστοίχως.



source: capital.gr

Πτώση 1,7% στις βιομηχανικές παραγελίες ευρωζώνης


Πτώση 1,7% στις βιομηχανικές παραγελίες ευρωζώνης



Πτώση της τάξης του 1,7% κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγελίες της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Το ποσοστό αυτό ήταν καλύτερο των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών κατά 2,8% σε ετήσια βάση.

Σε μηνιαία βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,9%, έναντι του 0,7% που περίμεναν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι η Eurostat προχώρησε σε αναθεώρηση των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες του Νοεμβρίου, οι οποίες σύμφωνα με τα νέα στοιχεία υποχώρησαν κατά 1,1% σε μηνιαία και κατά 2,5% σε ετήσια βάση.


source: euro2day.gr

Σε υψηλό 9 μηνών το πετρέλαιο


Σε υψηλό 9 μηνών το πετρέλαιο

Σε υψηλό 9 μηνών τερμάτισε στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές καλωσόρισαν τη συμφωνία που επιτεύχθη για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια του πετρελαίου παράδοσης Μαρτίου τερμάτισαν με άνοδο 2,50% στα 105,84 δολάρια το βαρέλι, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4/5 του 2011.

source: reporter.gr

Shell: Προς εξαγορά της Cove Energy έναντι 1,6 δισ. δολ.


Shell: Προς εξαγορά της Cove Energy έναντι 1,6 δισ. δολ.

Προσφορά ύψους 992,4 εκατ. στερλινών (1,6 δισ. δολ.) κατέθεσε η Royal Dutch Shell για την εξαγορά της Cove Energy, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει νέα πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Ανατολικής Αφρικής.

Η βρετανο-ολλανδική εταιρεία προσέφερε 195 πένες ανά μετοχή σε μετρητά. Το διοικητικό συμβούλιο της Cove έχει πει ότι θα προτείνει τους μετόχους να δεχθούν την πρόταση.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Cove έκλεισαν χθες στις 154,4 πένες. Το ποσό της προσφοράς εμπεριέχει premium άνω του 70% στην τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή στις 4 Ιανουαρίου, όταν ανακοινώθηκε πως η Cove τίθεται προς πώληση.

Το βασικό περιουσιακό στοιχείο της Cove είναι ένα ποσοστό 8,5% σε κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μοζαμβίκη.

source: naftemporiki.gr
Share |