Wednesday, February 22, 2012

ΗΠΑ: Μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων προτείνει ο Obama


ΗΠΑ: Μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων προτείνει ο Obama


Τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις και την ταυτόχρονη κατάργηση φοροαπαλλαγών και νομικών κενών που επιτρέπουν την καταβολή χαμηλότερων φόρων από επιχειρήσεις προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης Obamagia για την αναμόρφωση του εταιρικού φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η πρόταση προβλέπει τη μείωση του ανώτατου συντελεστή στο 28% από 35% ενώ για τον κλάδο της μεταποίησης προτείνεται η μείωσή του στο 25%.

Ο ανώτατος συντελεστής του 35% είναι ένας από τους μεγαλύτερους που ισχύει στις αναπτυγμένες χώρες, ωστόσο πολλές εταιρείες, όπως οι πετρελαϊκές, πληρώνουν λιγότερα λόγω φοροαπαλλαγών, εκπτώσεων φόρων και εξαιρέσεων.

Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει επίσης την επιβολή ελάχιστου φόρου στα κέρδη από το εξωτερικό χωρίς ωστόσο να αναφέρεται συγκεκριμένο μέγεθος.

Στο πλαίσιο του νόμου που ισχύει τώρα, οι αμερικανικές εταιρείες που έχουν παρουσία στο εξωτερικό μέσω θυγατρικών δεν πληρώνουν φόρο στις ΗΠΑ για τα εισοδήματά τους με την προϋπόθεση αυτά να παραμένουν εκτός της .χώρας. Σύμφωνα με έκθεση του Κογκρέσου το Δεκέμβριο οι εταιρείες των ΗΠΑ διατηρούν στο εξωτερικό κέρδη 958 δισ. δολ.



source: capital.gr

No comments:

Share |