Monday, August 30, 2010

Τρ. Κύπρου: Στα 163 εκατ. ευρώ τα κέρδη α΄ εξαμήνου


Τρ. Κύπρου: Στα 163 εκατ. ευρώ τα κέρδη α΄ εξαμήνου


Αύξηση των καθαρών κερδών, μετά τη φορολογία, κατά 10% στα 163 εκατ. ευρώ (σε σχέση με πέρυσι) ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου για το α΄εξάμηνο του έτους.

Τα κέρδη πριν τις προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 27% διαμορφούμενα στα 328 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σημειώθηκε θετική συνεισφορά στα κέρδη από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται το Συγκρότημα. Τα καθαρά έσοδα από τόκους σημείωσαν ετήσια αύξηση 28% και ανήλθαν σε €496 εκατ. το α’ εξάμηνο 2010, αποδεικνύοντας την ικανότητα του Συγκροτήματος να πετυχαίνει αυξημένα επαναλαμβανόμενα έσοδα ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.


Προμέρισμα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, την αναμενόμενη κερδοφορία για ολόκληρο το έτος, το ύψος των αποθεματικών, τη νομοθεσία όσον αφορά τη διανομή μερίσματος καθώς και τη μερισματική πολιτική που ακολουθεί, αποφάσισε την καταβολή προμερίσματος για το 2010 σε μετρητά και υπό μορφή μετοχών. Το προμέρισμα σε μετρητά καθορίστηκε σε €0,06 κατά μετοχή και η ειδική διανομή προμερίσματος υπό μορφή μετοχών σε €0,50 κατά μετοχή, με τιμή έκδοσης €3,25.


Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για πληρωμή προμερίσματος υπό μορφή μετοχών θα τεθεί προς έγκριση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2010. Επισημαίνεται ότι δικαιούχοι του προμερίσματος σε μετρητά και υπό μορφή μετοχών πέραν των κατόχων μετοχών της Τράπεζας κατά την ημερομηνία αρχείου που έχει ορισθεί ως η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010, θα είναι και οι επενδυτές οι οποίοι θα είναι κάτοχοι των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης που θα εκδώσει η Τράπεζα.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση ανάλογη των εκτιμήσεων στις καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούλιο


ΗΠΑ: Αύξηση ανάλογη των εκτιμήσεων στις καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούλιο

Αύξηση ανάλογη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα 30/8 το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ειδικότερα, οι δαπάνες σημείωσαν άνοδο 0,4% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.Αντίθετα το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 0,2% ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,3%. Τέλος, το ποσοστό αποταμίευσης υποχώρησε στο 5,9% από 6,2%.

source: capital.gr

Citi: Συστήνει αποφυγή της Νότιας Ευρώπης


Citi: Συστήνει αποφυγή της Νότιας Ευρώπης

Πουλήστε Ελλάδα, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ιρλανδία και ασχοληθείτε με χώρες όπως η Αυστρία, η Φιλανδία, η Ολλανδία και η Σουηδία, συστήνει η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26 Αυγούστου.

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το τελευταίο έτος κινούνται σε ένα σφιχτό εύρος. «Βασική στρατηγική για τους επενδυτές υπήρξε το να μην κυνηγούν την αγορά πάνω ή κάτω».

Τονίζει ακόμη πως η στρατηγική επενδύσεων με βάση τον κλάδο είναι πιο σημαντική σε σχέση με αυτή που βάση έχει τις χώρες.

Για το 2010, προτιμά τη Βόρεια από τη Νότια Ευρώπη.

Επισημαίνει ακόμη ότι η Γαλλία από την αρχή του έτους έχει καταγράψει μία από τις χειρότερες πορείες μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών, με τον CAC 40 να βρίσκεται κοντά σε χαμηλό 12 μηνών.

source: capital.gr

Hewlett-Packard: Επαναγορές ιδίων μετοχών αξίας $10 δισ.


Hewlett-Packard: Επαναγορές ιδίων μετοχών αξίας $10 δισ.


Η Hewlett-Packard Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές ιδίων μετοχών έως το ποσό των 10 δισ. δολ. όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο τίτλος της εταιρείας βρέθηκε να σημειώνει άνοδο 2,6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της εταιρείας.

"Ο ισολογισμός της HP είναι ισχυρός", σχολίασε η Cathie Lesjak, επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών και αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος. "Σχεδιάζουμε να δραστηριοποιηθούμε ενεργά στις επαναγορές και αναμένουμε να ολοκληρώσουμε αγορές αξίας τουλάχιστον 3 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο χρήσης στα υφιστάμενα επίπεδα τιμών".

Το γ΄ τρίμηνο χρήσης η εταιρεία προχώρησε σε επαναγορές αξίας σχεδόν 2,6 δισ. δολ.

source: capital.gr

Ιαπωνία: Νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 920 δισ. γεν


Ιαπωνία: Νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 920 δισ. γεν


Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες λεπτομέρειες για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης αξίας 920 δισ. γεν με στόχο να αντισταθμίσει τον αρνητικό αντίκτυπο από την ενίσχυση του γεν και να καταπολεμηθεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού.

Η κυβέρνηση "ανακοίνωσε το περίγραμμα του νέου πακέτου σήμερα για να δείξει ότι τα οικονομικά μέτρα και η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης της Τράπεζας της Ιαπωνίας είναι επαρκώς συντονισμένα", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής, Satoshi Arai σε συνέντευξη τύπου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων η κυβέρνηση σχεδιάζει τη σύσταση ειδικής κυβερνητικής επιτροπής που θα εξετάσει νέους τρόπους για την οικονομική επέκταση και την υποστήριξη των νέων που αναζητούν εργασία

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από κονδύλια έκτακτης ανάγκης από τους προϋπολογισμούς προηγούμενων ετών, έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση η ιαπωνική κυβέρνηση επισημαίνει ότι τα νέα οικονομικά μέτρα έχουν στόχο να αποτρέψουν ενδεχόμενη επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών λόγω της ενίσχυσης του γεν. Το Τόκιο "θα αναλάβει αποφασιστικά μέτρα (στις αγορές ξένου συναλλάγματος) αν χρειαστεί", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το σχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Naoto Kan διέταξε την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου τόνωσης της οικονομίας μετά τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας που έδειξαν αύξηση του ΑΕΠ μόλις 0,4% σε ετήσια βάση το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου από 4,4% το προηγούμενο τρίμηνο.

source: capital.gr

Ευρωζώνη: Τρίτος διαδοχικός μήνας βελτίωσης του οικονομικού κλίματος


Ευρωζώνη: Τρίτος διαδοχικός μήνας βελτίωσης του οικονομικού κλίματος

Περισσότερο αισιόδοξοι για το outlook της οικονομίας και με λιγότερους φόβους ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, εμφανίστηκαν οι καταναλωτές της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, οδηγώντας στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Ειδικότερα, σε μηνιαία δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν ESI, ενισχύθηκε στις 101,8 μονάδες από 101,1 μονάδες, σε αναλογία με τις εκτιμήσεις ενώ πρόκειται για την Τρίτη διαδοχική μηνιαία αύξηση.

Αυτό υποδηλώνει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στους επόμενους μήνες.

Ο δείκτης μέτρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε σημαντικά στο -11, από -14. Την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν εκτίμησε ότι θα ενισχυόταν στο -11,7 ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για -12.

«Η εμπιστοσύνη στις τάξεις των καταναλωτών βελτιώθηκε σημαντικά», ανέφερε η Κομισιόν. «Το ευρύ αίσθημα αισιοδοξίας για τις γενικές οικονομικές συνθήκες καθώς και ο περαιτέρω μετριασμός των φόβων ανεργίας καθόρισαν το αποτέλεσμα».

source: capital.gr

RBS: Berkshire και Allstate ενδιαφέρονται για την ασφαλιστική της


RBS: Berkshire και Allstate ενδιαφέρονται για την ασφαλιστική της

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Το επενδυτικό όχημα του Warren Buffett, Berkshire Hathaway Inc και η Allstate Corp εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της Royal Bank of Scotland, Direct Line, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, το οποίο ωστόσο δεν επικαλείται συγκεκριμένες πηγές.

Η αύξηση των αποζημιώσεων για αυτοκινητιστικά ατυχήματα έχουν οδηγήσει σε σοβαρές ζημιές τη θυγατρική ασφαλειών, η οποία κατέχει επίσης τη φίρμα Churchill. Παρά το γεγονός ότι η θυγατρική προετοιμαζόταν για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, οι φτωχές οικονομικές επιδόσεις θεωρείται ότι κατέστρεψαν τα εν λόγω σχέδια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η RBS την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε διαγωνισμό για τους συμβούλους που θα χειριστούν την πώληση.

Εκπρόσωπος της RBS αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ωστόσο σημείωσε ότι η εταιρεία έχει περιθώριο να πουλήσει στις δραστηριότητες ασφαλειών έως το 2013, όωπς διέταξε η Κομισιόν μετά την παροχή βοήθειας από τη βρετανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πιστωτικής κρίσης.


source: capital.gr

Sanofi-Aventis:Προσφορά 18,5 δισ. για την Genzyme


Sanofi-Aventis:Προσφορά 18,5 δισ. για την Genzyme


Η Sanofi-Aventis αποφάσισε να δημοσιοποιήσει προσφορά εξαγοράς 18,5 δις. δολ. για την Genzyme, σε μία προσπάθεια δελεασμού των μετόχων της τελευταίας μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες διαπραγμάτευσης με το διοικητικό της συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του επικεφαλής της Sanofi, Chris Viehbacher προς τον ομόλογό του στη Genzyme, Henri Termeer, κοινοποιείται η προσφορά που αντιστοιχεί στα 69 δολ. ανά μετοχή. Η Sanofi ανακοίνωσε ότι εξετάζει όλες τις προοπτικές για να ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, υποδηλώνοντας ότι εξετάζεται και η επιθετική πρόταση εξαγοράς.

«Εμείς προτιμούμε να δουλέψουμε μαζί και με το συμβούλιο της Genzyme προκειμένου να φθάσουμε σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία» αναφέρει o Viehbacher και συμπληρώνει πως «η συνεχιζόμενη άρνησή σας να ξεκινήσουμε εποικοδομητικές συνομιλίες, αναμένεται να οδηγήσει μόνο σε επιπλέον καθυστέρηση της ευκαιρίας που έχουν οι μέτοχοί σας να λάβουν την αξία που αντανακλά η πρότασή μας».

source: euro2day.gr

Posco: 2,8 δισ. δολ. για τον έλεγχο της Daewoo International Corp.


Posco: 2,8 δισ. δολ. για τον έλεγχο της Daewoo International Corp.

Συμφωνία για την απόκτηση του ελέγχου της Daewoo International Corp. αντί ποσού 3,37 τρισ. ουόν (2,8 δισ. δολ.) με στόχο την επέκταση του δικτύου των πωλήσεών της και την απόκτηση πρώτων υλών, καθώς αυξάνονται οι τιμές τους, έκλεισε η Posco, η τρίτη σε μέγεθος χαλυβουργία στον κόσμο.

Η Posco θα αγοράσει το 68,15% της εταιρείας χάλυβα και αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση. Η αγορά στην τιμή των 49.101,5 ουόν ανά μετοχή είναι 53% υψηλότερα από το κλείσιμο των μετοχών τις Daewoo International στις 27 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Posco προχωρά στη μεγαλύτερη εξαγορά καθώς το βασικό μέταλλο και οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο έως 68% τα πέντε τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης από την Κίνα. Ο 62χρονος επικεφαλής πραγματοποιεί επέκταση της δυναμικότητας της Posco ύψους 30 δισ. δολ. σε διάφορες χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ινδονησίας.

Οι μετοχές της Posco σημείωσαν άνοδο 2,5% φθάνοντας στα 496.500 ουόν η μία στις 10:58 π.μ. κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Σεούλ. Οι μετοχές της Daewoo International ισχυροποιήθηκαν 2,2% φθάνοντας στα 32.700 ουόν η μία. Οι μετοχές της Posco, της οποίας μέτοχος είναι η Berkshire Hathaway Inc. του Warren Buffett, έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 21% καθώς αυξήθηκε το κόστος παραγωγής ατσαλιού.

Η εμπορική συναλλαγή θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την κρατική Korea Asset Management Corp. Στις 14 Μαΐου η Posco επελέγη ως ο προτιμώμενος πλειοδότης για την εξαγορά μεριδίου ελέγχου της Daewoo, από την Lotte Group, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πολυκαταστημάτων της χώρας.

Η Daewoo International κατέχει μερίδια σε ορυχείο νικελίου στη Μαδαγασκάρη, σε ορυχείο άνθρακα στην Αυστραλία και σε κοιτάσματα πετρελαίου στο Βιετνάμ. Τα αποθέματα νικελίου υπολογίζονται στα 125 εκατ. μετρικούς τόνους, από τα τέσσερα μεγαλύτερα στον κόσμο. Επίσης διαχειρίζεται έργο φυσικού αερίου στην Μυανμάρ.

Ο CEO της Posco συμφώνησε φέτος να αποκτήσει μερίδιο έως 15% στο project σιδηρομεταλλεύματος Roy Hill στην Αυστραλία και 7,8% σε ορυχείο άνθρακα στη Μοζαμβίκη. Επίσης τον Ιούλιο η εταιρεία συμφώνησε στην εξαγορά μεριδίου 24,5% στο έργο Australian Premium Iron στη Δυτική Αυστραλία και τον ίδιο μήνα συμφώνησε να αυξήσει το μερίδιό της στην Murchison Metals Ltd. στο 13,91%, και να καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος.

Φέτος η Vale SA και η BHP Billion Ltd. έσπασαν την παράδοση καθορισμού των τιμών σιδηρομεταλλεύματος και άνθρακα, επιτυγχάνοντας δύο αυξήσεις τιμών για τα τριμηνιαία συμβόλαια από τους μύλους επεξεργασίας.

Η Daewoo πραγματοποιεί το 98% των πωλήσεών της από το εμπόριο, με το ατσάλι και το μέταλλο να αποτελούν το 60% των εσόδων της. Η εταιρεία που διαχειρίζεται επίσης ένα εμπορικό κέντρο και πουλά εξαρτήματα αυτοκινήτων διαχειρίζεται περίπου το 1/4 των εξαγωγών ατσαλιού της Posco.

Πέρυσι οι πωλήσεις της Daewoo International διαμορφώθηκαν στα 11,1 τρισ. ουόν, και τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν άνοδο 42% φθάνοντας στα 124,6 δισ. ουόν. Η Poscο, η οποία αντλεί περίπου το 70% των πωλήσεών της από την εσωτερική αγορά πραγματοποίησε πέρυσι κέρδη 3,2 τρισ. ουόν.

Την πώληση διαχειρίζεται η Samjong KPMG Advisory Inc. και η Βank of America Merrill Lynch Η Macquarie Group Ltd., η Woori Investment & Securities Co. και η Shinhan Investment Corp. είναι οι σύμβουλοι της Posco, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την World Steel Association η Posco είναι η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία ατσαλιού στον κόσμο από πλευράς παραγωγής μετά την ArcelorMittal και την κινεζική Baosteel Group Corp. Σύμφωνα με το American Institute for International Steel, η κορεατική χαλυβουργία είναι η τέταρτη σε μέγεθος, μετά την ArcelorMittal και τις κινεζικές Hebei Iron & Steel Group και Baosteel.

source: naftemporiki.gr

Intel: Εξαγοράζει τη μονάδα ασύρματης επικοινωνίας της Infineon


Intel: Εξαγοράζει τη μονάδα ασύρματης επικοινωνίας της Infineon

Σε συμφωνία για την εξαγορά της μονάδας ασύρματης επικοινωνίας της γερμανικής Infineon κατέληξε η Intel έναντι τιμήματος 1,4 δισ. δολαρίων, επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά «έξυπνων» τηλεφώνων.

Η συναλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μετρητά, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2011, αναφέρει η Infineon σε σημερινή ανακοίνωσή της. Όπως σημειώνει, η εν λόγω μονάδα θα παραμείνει ανεξάρτητη.

Άτομα προσκείμενα στο θέμα ανέφεραν την Παρασκευή στο Reuters ότι οι δύο εταιρείες ήταν πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας αναφορικά με την εν λόγω μονάδα.

Οι μετοχές της Infineon έκλεισαν την Παρασκευή στη Φρανκφούρτη με πτώση 0,9% στα 4,61 ευρώ, ανακτώντας μέρος των απωλειών που κατέγραψαν μετά την προειδοποίηση της Intel ότι τα έσοδά της θα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών το τρίτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Intel έκλεισαν σχεδόν αμετάβλητες στα 18,37 δολάρια.

Η συμφωνία έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Intel ότι προσφέρει 7,7 δισ. δολάρια για την εξαγορά της McAfee.

source: naftemporiki.gr

BoJ: Κατά 116 δισ. δολάρια διεύρυνε το πρόγραμμα τραπεζικού δανεισμού


BoJ: Κατά 116 δισ. δολάρια διεύρυνε το πρόγραμμα τραπεζικού δανεισμού


Το πρόγραμμα τραπεζικού δανεισμού αποφάσισε να διευρύνει η Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας επιβραδύνεται και η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις για δράση στην BoJ.

Ειδικότερα, στην έκτακτη συνεδρίαση της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας, αποφασίστηκε η αύξηση του συνολικού ποσού του προγράμματος δανεισμού των τραπεζών κατά 10 τρισ. γιεν (116 δισ. δολάρια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Massaki Shirakawa, διέκοψε το ταξίδι του στις ΗΠΑ για να καλέσει τη συνεδρίαση, μετά από τις εντεινόμενες πιέσεις των πολιτικών προς την Τράπεζα να κινηθεί και να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η άνοδος του γιεν σε υψηλό 15 ετών.

Ωστόσο, εκτιμάται πως το μέγεθος της διεύρυνσης απογοήτευσε αρκετούς αναλυτές, καθώς το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας περιόρισε τα κέρδη του ενώ το γιεν ανέκτησε το χαμένο έδαφος που προκάλεσε η ανακοίνωση της είδησης.

Το περιορισμένο μέτρο, στρέφει πλέον την προσοχή στα κυβερνητικά σχέδια προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, με τους υπουργούς οικονομικών να συγκεντρώνονται αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να συζητήσουν ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα στήριξης.

«Η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει την τρέχουσα κατάσταση στην Ιαπωνία», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays Capital στο Τόκιο, Kyohei Morita.

source: capital.gr

HΒ: Κέρδη €11 εκ. το εξάμηνο


HΒ: Κέρδη €11 εκ. το εξάμηνο


Καθαρά κέρδη €11,1 εκ. κατέγραψε το εξάμηνο του 2010 η Ελληνική Τράπεζα έναντι κερδών €2,1 εκ. το εξάμηνο του 2009 και €14 εκ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Η βελτίωση των αποτελεσμάτων αποδίδεται κυρίως στη μείωση των ζημιών στην Ελλάδα.

source: stockwatch.com.cy
Share |