Monday, August 30, 2010

Ιαπωνία: Νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 920 δισ. γεν


Ιαπωνία: Νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 920 δισ. γεν


Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες λεπτομέρειες για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης αξίας 920 δισ. γεν με στόχο να αντισταθμίσει τον αρνητικό αντίκτυπο από την ενίσχυση του γεν και να καταπολεμηθεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού.

Η κυβέρνηση "ανακοίνωσε το περίγραμμα του νέου πακέτου σήμερα για να δείξει ότι τα οικονομικά μέτρα και η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης της Τράπεζας της Ιαπωνίας είναι επαρκώς συντονισμένα", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής, Satoshi Arai σε συνέντευξη τύπου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων η κυβέρνηση σχεδιάζει τη σύσταση ειδικής κυβερνητικής επιτροπής που θα εξετάσει νέους τρόπους για την οικονομική επέκταση και την υποστήριξη των νέων που αναζητούν εργασία

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από κονδύλια έκτακτης ανάγκης από τους προϋπολογισμούς προηγούμενων ετών, έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση η ιαπωνική κυβέρνηση επισημαίνει ότι τα νέα οικονομικά μέτρα έχουν στόχο να αποτρέψουν ενδεχόμενη επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών λόγω της ενίσχυσης του γεν. Το Τόκιο "θα αναλάβει αποφασιστικά μέτρα (στις αγορές ξένου συναλλάγματος) αν χρειαστεί", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το σχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Naoto Kan διέταξε την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου τόνωσης της οικονομίας μετά τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας που έδειξαν αύξηση του ΑΕΠ μόλις 0,4% σε ετήσια βάση το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου από 4,4% το προηγούμενο τρίμηνο.

source: capital.gr

No comments:

Share |