Monday, August 30, 2010

Τρ. Κύπρου: Στα 163 εκατ. ευρώ τα κέρδη α΄ εξαμήνου


Τρ. Κύπρου: Στα 163 εκατ. ευρώ τα κέρδη α΄ εξαμήνου


Αύξηση των καθαρών κερδών, μετά τη φορολογία, κατά 10% στα 163 εκατ. ευρώ (σε σχέση με πέρυσι) ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου για το α΄εξάμηνο του έτους.

Τα κέρδη πριν τις προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 27% διαμορφούμενα στα 328 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σημειώθηκε θετική συνεισφορά στα κέρδη από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται το Συγκρότημα. Τα καθαρά έσοδα από τόκους σημείωσαν ετήσια αύξηση 28% και ανήλθαν σε €496 εκατ. το α’ εξάμηνο 2010, αποδεικνύοντας την ικανότητα του Συγκροτήματος να πετυχαίνει αυξημένα επαναλαμβανόμενα έσοδα ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.


Προμέρισμα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, την αναμενόμενη κερδοφορία για ολόκληρο το έτος, το ύψος των αποθεματικών, τη νομοθεσία όσον αφορά τη διανομή μερίσματος καθώς και τη μερισματική πολιτική που ακολουθεί, αποφάσισε την καταβολή προμερίσματος για το 2010 σε μετρητά και υπό μορφή μετοχών. Το προμέρισμα σε μετρητά καθορίστηκε σε €0,06 κατά μετοχή και η ειδική διανομή προμερίσματος υπό μορφή μετοχών σε €0,50 κατά μετοχή, με τιμή έκδοσης €3,25.


Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για πληρωμή προμερίσματος υπό μορφή μετοχών θα τεθεί προς έγκριση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2010. Επισημαίνεται ότι δικαιούχοι του προμερίσματος σε μετρητά και υπό μορφή μετοχών πέραν των κατόχων μετοχών της Τράπεζας κατά την ημερομηνία αρχείου που έχει ορισθεί ως η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010, θα είναι και οι επενδυτές οι οποίοι θα είναι κάτοχοι των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης που θα εκδώσει η Τράπεζα.


source: capital.gr

No comments:

Share |