Tuesday, July 6, 2010

Κάτω από 1.200 δολάρια ο χρυσός- Χαμηλά 5 εβδομάδων


Κάτω από 1.200 δολάρια ο χρυσός- Χαμηλά 5 εβδομάδων

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, στον απόηχο της σημαντικής ανόδου των διεθνών χρηματιστηρίων, γεγονός που προσελκύει τους επενδυτές, και μειώνει το ενδιαφέρον για τη «συντηρητική αγορά» των μετάλλων.
Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 1.195,10 δολάρια η ουγγιά. Η τελευταία συνεδρίαση που ο χρυσός βρισκόταν κάτω από τα 1.200 δολάρια ήταν στις 24 Μαΐου.
Η σημερινή ενίσχυση του ευρώ και το κλίμα αισιοδοξίας που διαμορφώνεται μεταξύ των επενδυτών αναφορικά με την θετική έκβαση της κρίσης του Χρέους στην ευρωζώνη, συνέβαλε στην έξοδο των επενδυτών από την αγορά των μετάλλων και στη στροφή σε πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις, όπως είναι αυτές των μετοχών. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2621 δολάρια από το επίπεδο των 1,2538 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

source: reporter.gr

Σε χαμηλό μήνα το αργό


Σε χαμηλό μήνα το αργό

Με απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, κατοχυρώνοντας τα ενδοσυνεδριακά κέρδη που σημείωνε. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης στις ΗΠΑ, μετά και την πτώση που σημείωσε ο δείκτης υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, το αργό παράδοσης Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 71,98 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες μόλις 16 cents, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.
Στη σημερινή πτώση συνέβαλλε η μεγαλύτερη των αναμενόμενων ήταν η πτώση του δείκτη υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιούνιο. Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε στις 53,8 μονάδες από 54,5 μονάδες που έκαναν λόγο οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν αμετάβλητος στις 55,4 μονάδες. Επιπλέον, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στις 49,7 μονάδες, από 50,4 μονάδες.

source: reporter.gr

Fitch: Καλύτερη η εικόνα στην Ελλάδα από την τελευταία υποβάθμιση


Fitch: Καλύτερη η εικόνα στην Ελλάδα από την τελευταία υποβάθμιση

Την πεποίθηση ότι ο κίνδυνος μιας double-dip ύφεσης εμφανίζει πιθανότητες μικρότερες του 50% εξέφρασε ο Brian Coulton, ανώτατο στέλεχος του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings, σε συνέντευξή του.

«Είναι κάτι το οποίο πιστεύουμε, δεν πρόκειται ωστόσο για τη κεντρική μας πρόβλεψη» έσπευσε να επισημάνει ο Coulton, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε χαρακτηριστικά «Η εικόνα από την τελευταία μας αξιολόγηση τον Απρίλιο έχει βελτιωθεί».

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο επικεφαλής του οίκου περιορίστηκε στο εξής «οι μεγάλες ισπανικές τράπεζες φαίνονται πολύ ισχυρές σε εμάς».

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Στις 53,8 μονάδες ο δείκτης PMI εκτός μεταποίησης Ιουνίου


ΗΠΑ: Στις 53,8 μονάδες ο δείκτης PMI εκτός μεταποίησης Ιουνίου (Εκτ: 54,9)

source: capital.gr

ΕΚΤ: Διέθεσε €229 δισ. σε χορηγήσεις εφτά ημερών


ΕΚΤ: Διέθεσε €229 δισ. σε χορηγήσεις εφτά ημερών

Το ποσό των 229 δισ. ευρώ διέθεσε σε τράπεζες της Ευρωζώνης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω χρηματοδοτήσεων εφτά ημερών με σταθερό επιτόκιο 1%.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, η ζήτηση ήταν υψηλή καθώς 151 τράπεζες υπέβαλαν αίτηση, γεγονός που ήταν αναμενόμενο εκ μέρους των αναλυτών καθώς την περασμένη εβδομάδα οι τράπεζες κατέβαλαν 442 δισ. ευρώ λόγω της λήξης των 12μηνων πράξεων αναχρηματοδότησης ενώ την Τετάρτη λήγουν εξαήμερες και εφταήμερες χρηματοδοτήσεις 274 δισ. ευρώ.

source: capital.gr

Γερμανία: Συνεχίζεται η συρρίκνωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας


Γερμανία: Συνεχίζεται η συρρίκνωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας

Με πιο έντονο ρυθμό συνεχίστηκε η συρρίκνωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στη Γερμανία τον Ιούνιο, καθώς οι νέες παραγγελίες σημείωσαν μικρότερη αύξηση σε ολόκληρο τον κλάδο, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης Markit Construction Index, που βασίζεται σε δημοσκόπηση σε 200 κατασκευαστικές εταιρείες, υποχώρησε στις 46,7 μονάδες, από 48,6 μονάδες το Μάιο, σε εποχιακά αναπροσαρμοσμένη βάση, διατηρούμενος κάτω από τις 50 μονάδες που υποδηλώνουν επέκταση.

Η πτώση έρχεται μετά την ήπια ανάκαμψη του Απριλίου, όταν ο δείκτης έδειξε ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα αναπτύχθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των δύο ετών, ωθούμενη από τις καιρικές συνθήκες.

Το Φεβρουάριο, ο δείκτης κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο από το 1999 όταν ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

source: capital.gr

Ταχύτερη εκκαθάριση επιταγών


Ταχύτερη εκκαθάριση επιταγών


Τέρμα στη χρονοβόρα διαδικασία του φυσικού συμψηφισμού των επιταγών από τράπεζα σε τράπεζα επιχειρεί ο Σύνδεσμος Τραπεζών προωθώντας τον ηλεκτρονικό συμψηφισμό τους. Το σύστημα αναμένεται να εκσυγχρονιστεί μέχρι το τέλος του έτους και οι τράπεζες ευελπιστούν ότι μέσω αυτού θα εκκαθαρίζουν ταχύτερα τις επιταγές προς όφελος των πελατών τους.

Προσδοκούν επίσης ότι θα αποκομίσουν αρκετά πρόσθετα οφέλη όπως η μείωση του λειτουργικού κόστους διακίνησης, επεξεργασίας και εκκαθάρισης των επιταγών, η μείωση των πιστωτικών κινδύνων και η καλύτερη δυνατότητα άντλησης στατιστικών στοιχείων.

Προς το σκοπό αυτό, συστάθηκε διατραπεζική υποεπιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των τραπεζών μελών, η οποία εργάστηκε συστηματικά για την ετοιμασία των λειτουργικών και τεχνικών απαιτήσεων του Ηλεκτρονικού Συμψηφισμού Επιταγών (ΗΣΕ). Το Δεκέμβριο 2008 η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ενέκρινε τις διαδικασίες λειτουργίας οι οποίες ετοιμάστηκαν στα πλαίσια του περί συναλλαγματικών νόμου. Στη συνέχεια το έργο ανατέθηκε στην NCR Cyprus Ltd.

Οι νέες διαδικασίες οι οποίες υπολογίζεται να μπουν σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του χρόνου, θα υιοθετηθούν τόσο από τις τράπεζες μέλη του Συνδέσμου όσο και από τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα.

Με την υιοθέτηση του ΗΣΕ καταργείται η διακίνηση και παρουσίαση του πρωτότυπου της επιταγής μεταξύ τραπεζών.

Με το νέο σύστημα τα στοιχεία και η εικόνα της επιταγής καταχωρούνται σε μηχανογραφικά αρχεία από την αποστέλλουσα τράπεζα (τράπεζα η οποία παρέλαβε την επιταγή για λογαριασμό της πελατείας της) και διαβιβάζονται ηλεκτρονικά την ίδια μέρα προς την πληρώτρια τράπεζα. Η πληρώτρια τράπεζα λαμβάνει τα ηλεκτρονικά αρχεία μέσω ενός κεντρικού φορέα (Διαμετακομιστής) και διεκπεραιώνει τους απαραίτητους ελέγχους και τις αναγκαίες εσωτερικές διαδικασίες για την εκκαθάριση των επιταγών.

Με την εισαγωγή της νέας μεθόδου αναμένεται ότι ο κύκλος εκκαθάρισης των επιταγών θα μειωθεί και οι πελάτες θα μπορούν να λαμβάνουν γρηγορότερα τα χρήματα τους. Στόχος είναι η δημιουργία ενός εκσυγχρονισμένου κέντρου εκκαθάρισης διατραπεζικών συναλλαγών προς όφελος του τραπεζικού συστήματος, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Το θέμα έχει ρίζες στο 2001, όταν τροποποιήθηκε ο περί συναλλαγματικών νόμος ώστε να καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική παρουσίαση των επιταγών και να εκσυγχρονιστούν οι διαδικασίες διακίνησης και εκκαθάρισης τους. Υπό το φως της προοπτικής ενός νέου ηλεκτρονικού μοντέλου, ο Σύνδεσμος πρότεινε μέσα στα επόμενα χρόνια την τροποποίηση του Άρθρου 305Α του Ποινικού Κώδικα σε σχέση με τις επιστρεφόμενες επιταγές. Η τροποποίηση κρίθηκε απαραίτητη ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η ανταλλαγή των επιστρεφόμενων επιταγών μεταξύ των τραπεζών σε ηλεκτρονική μορφή.

Η τροποποίηση του ποινικού κώδικα ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων το 2008. Αυτό έδωσε το έναυσμα για την εφαρμογή της νέας ηλεκτρονικής μεθόδου στην Κύπρο.

source: stockwatch.com.cy

Οικονομική αμνηστία κηρύσσει η Ρωσία


Οικονομική αμνηστία κηρύσσει η Ρωσία


Σε αναμόρφωση της νομοθεσίας που καλύπτει τα οικονομικά εγκλήματα σκοπεύει να προχωρήσει το ρωσικό κοινοβούλιο, εξέλιξη που ενδέχεται να οδηγήσει στην αποφυλάκιση έως και 100.000 επιχειρηματιών και στελεχών, σε μία ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης της Μόσχας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

Στις 30 Ιουνίου, ο κ, Andrei Nazarov, αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που χειρίζεται την αστική και ποινική νομοθεσία, παρουσίασε 30 μεταρρυθμίσεις του ποινικού κώδικα έτσι ώστε να εφαρμοστεί το σχετικό διάταγμα του προέδρου Medvedev. Όπως δήλωσε ο Nazarov θα υπάρξουν και άλλες μεταρρυθμίσεις στον ποινικό κώδικα της χώρας με πιο σημαντική την κατάργηση της διαδικασίας προφυλάκισης για όσους κατηγορούνται για οικονομικά εγκλήματα.

«Ουσιαστικά προχωρούμε σε οικονομική αμνηστία, όχι μόνο με έναν νόμο, αλλά με σειρά νομικών αλλαγών» δήλωσε ο Nazarov σε συνέντευξή του στο Bloomberg και συμπλήρωσε: «τουλάχιστον 100.000 επιχειρηματίες θα απελευθερωθούν από τις φυλακές ή θα μειωθεί ο χρόνος φυλάκισής τους. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες».

Ο πρόεδρος Medvedev – στην ευρύτερη διαδικασία προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων - προσπαθεί να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι στην Ρωσία προστατεύονται τα δικαιώματα των επιχειρηματιών. Το νομικό σύστημα της χώρας αναφέρεται ως βασικός παράγοντας για τον οποίο η Ρωσία δεν προσελκύει όσα διεθνή κεφάλαια θα μπορούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα διεθνή κεφάλαια που έχει προσελκύσει, αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο των όσων έχουν επενδυθεί στην Κίνα και την Βραζιλία τα τελευταία 3 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR Global, που δημοσιεύει το Bloomberg.


Ενδεικτικά αναφέρονται περιπτώσεις όπως, εκείνη της Yana Yakoleva, της συνιδιοκτήτριας της εταιρείας χημικών Sofex Co. η οποία πέρασε 7 μήνες στην φυλακή, περιμένοντας να δικαστεί για την κατηγορία περί διακίνησης επικίνδυνων ουσιών, στην οποία φυσικά αθωώθηκε.

Όπως αποκαλύπτει και ο Nazarov, περίπου το ένα πέμπτο των 900.000 κρατουμένων στις ρωσικές φυλακές είναι λογιστές, επιχειρηματίες, νομικοί σύμβουλοι και στελέχη επιχειρήσεων.

Το προεδρικό διάταγμα του Medvedev εκδόθηκε στις 7 Απριλίου και κάνει λόγο για χαλάρωση των ποινών και κυρίως κατάργηση της διαδικασίας προφυλάκισης για όσους κατηγορούνται για οικονομικά εγκλήματα.

source: euro2day.gr

JP Morgan: Αναμένονται δραστικές μειώσεις ελλειμμάτων παγκοσμίως


JP Morgan: Αναμένονται δραστικές μειώσεις ελλειμμάτων παγκοσμίως

Στην πιο επιθετική σύσφιξη της δημοσιονομικής τακτικής τους τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες προχωρούν τα αναπτυγμένα κράτη, με μπροστάρηδες τις ΗΠΑ και Βρετανία, καθώς οι κυβερνήσεις ποντάρουν στο ότι μπορούν να μειώσουν τα ελλείμματα χωρίς να πλήξουν την ανάκαμψη.

Τα βιομηχανικά αναπτυγμένα κράτη αναμένεται να μειώσουν τα πρωτογενή ελλείμματα των προϋπολογισμών τους κατά 1,6% τον επόμενο χρόνο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό από το 1970, όταν ο ΟΟΣΑ άρχισε να κρατά αρχείο, σύμφωνα με οικονομολόγους της JPMorgan Chase & Co.

Ακόμη κι αν ο πρόεδρος Barack Obama προειδοποιεί τους ομολόγους του να δώσουν «βάση» στον εκτροχιασμό της ζήτησης, το αμερικανικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 1,3% τον επόμενο χρόνο, όταν δηλαδή θα λήξει το πρόγραμμα στήριξης των 787 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι οι αντίστοιχες εκτιμήσεις της JP Morgan για την Ευρωζώνη ανέρχονται στο 0,7% και για την Βρετανία στο 2,4%.

«Θα υπάρξει σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη, αλλά θα παραμείνει ισχυρή», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας, Bruce Kasman. Ο ίδιος προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,8% σε ετήσια βάση στο α΄ εξάμηνο του έτους, χαμηλότερα από το 3,8% του τριμήνου που μόλις έληξε.

source: capital.gr

Rogoff: Η κατάρρευση του real estate στην Κίνα θα πλήξει τις τράπεζες


Rogoff: Η κατάρρευση του real estate στην Κίνα θα πλήξει τις τράπεζες


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ και νυν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Kenneth Rogoff, για την αγορά κατοικίας στην Κίνα, καθώς εκτιμά ότι ξεκινάει μια κατάρρευση που θα πλήξει το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Καθώς η οικονομία της Κίνας αναπτύσσεται, «ειδικά με την ταχύτητα με την οποία το κάνει, θα υπάρξουν αναταράξεις και συγκρούσεις», όπως δήλωσε ο Rogoff μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg στο Χονγκ Κονγκ.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι ενώ η ανάκαμψη των οικονομιών παγκοσμίως γίνεται με πολύ βραδείς ρυθμούς, ο κίνδυνος επιστροφής στην ύφεση δεν έχει αυξηθεί.

Οι ανησυχίες του Rogoff αντανακλούν αυτές των επενδυτών, που έστειλαν το δείκτη του χρηματιστηρίου της Κίνας στις χειρότερες απώλειες σε διάστημα ενός έτους, την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, τα μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς η χώρα έχει ηγηθεί της παγκόσμιας ανάκαμψης από τη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση.

Ο Shangai Composite Index υποχώρησε 6,7% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ έκλεισε με πτώση 0,8% χθες.

source: capital.gr

CreditSights: Οι Cajas αποκρύπτουν στοιχεία για τα στεγαστικά δάνεια


CreditSights: Οι Cajas αποκρύπτουν στοιχεία για τα στεγαστικά δάνεια

Περί απόκρυψης στοιχείων για τα προβληματικά στεγαστικά δάνεια από τις καταθετικές ισπανικές τράπεζες Cajas, μίλησε η CreditSights, σε έκθεση της, επισημαίνοντας την πρακτική της μεταφοράς των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε αξιόγραφα συνδεδεμένα με τα ίδια τα στεγαστικά δάνεια και την ένταξη τους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Το group αυτό των τραπεζών θεωρείται από πολλούς αναλυτές ότι συμμετείχαν στην ενίσχυση και τη διόγκωση της αγοράς ακινήτων στην Ισπανία μετά από την κατάρρευση των subprimes δανείων στις ΗΠΑ.
Η CreditSights επισήμανε ότι υπάρχει ελλειπής ενημέρωση σχετικά με 143 αξιόγραφα ισπανικών στεγαστικών δανείων, για τα οποία οι εγγυήσεις φτάνουν τα 136 δις. ευρώ. Το 45% αυτών των αξιογράφων έχουν εκδοθεί από τράπεζα Cajas. Με μία μικρή σύγκριση των δανείων που έχουν εκδοθεί από εμπορικές τράπεζες και από τις cajas, οι καθυστερήσεις των εξυπηρετήσεων των δεύτερων είναι σαφώς υψηλότερες, με τις προοπτικές να είναι αρνητικές μετά από τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η ισπανική κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, για τις cajas, το 4,2% των χορηγήσεων παρουσιάζει καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών, ενώ οι ίδιες καθυστερήσεις εμφανίζονται σε ποσοστό 2,3% στις εμπορικές τράπεζες.

source: reporter.gr

Μικρά κέρδη για το χρυσό


Μικρά κέρδη για το χρυσό

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός στην αγορά του Λονδίνου, καθώς η αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης παρέμεινε κλειστή λόγω της αργίας της ημέρας της Ανεξαρτησίας, η οποία μεταφέρθηκε σήμερα. Οι επενδυτές παρέμειναν σε στάση αναμονής, ενώ αρνητικά επηρεάστηκαν από την ανάλυση της Commerzbank που βλέπει περεταίρω απομάκρυνση από τα ιστορικά υψηλά που βρέθηκε τον περασμένο μήνα.
Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός κέρδισε μόλις 0,14% στα 1.209,4 δολάρια η ουγγιά, την ώρα που η Commerzbank αναμένει να υποχωρήσει στα 1.172,10 δολάρια το επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι το μέταλλο είχε φτάσει στα 1.265,30 δολάρια στις 21 Ιουνίου, επίπεδα που θεωρούνται τα υψηλότερα στην ιστορία του. Σύμφωνα με τους αναλυτές και το δείκτη που δείχνει τη δυναμική των τοποθετήσεων στο μέταλλο για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ο δείκτης υποχώρησε στις 40,7 μονάδες την 1η Ιουλίου, ήτοι τα χαμηλότερα των τριών τελευταίων μηνών.

source: reporter.gr

Στα 71,5 δολ. υποχώρησε το αργό


Στα 71,5 δολ. υποχώρησε το αργό

Με απώλειες έκλεισε το αργό στην αγορά του Λονδίνου, καθώς η αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης παρέμεινε κλειστή λόγω της αργίας της ημέρας της Ανεξαρτησίας, η οποία μεταφέρθηκε σήμερα. Οι αναλυτές απέδωσαν τη σημερινή πτώση στη συνέχεια που είχαν οι απώλειες κατά 8,5% για το αργό την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και στη μείωση της ζήτησης λόγω των αρνητικών προοπτικών της οικονομικής ανάκαμψης.
Πιο συγκεκριμένα, το αργό υποχώρησε κατά 62 cents στα 71,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ και η πτώση του ευρώ επηρέασε τη ζήτηση των επενδυτών που δεν διαθέτουν ως κύριο νόμισμα τους το δολάριο.
Ελαφρώς πτωτικές τάσεις παρουσίασε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου αφού διαμορφώθηκε στα 1,2525 δολάρια από το επίπεδο των 1,2566 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2531 δολάρια.

Οι πιέσεις του ευρώ αποδίδονται στην χθεσινή επίκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλ. Τρισέ για την απρόσκοπτη συνέχιση των μέτρων περιοριστικών δημοσιονομικών μέτρων στην Ε.Ε. Η δήλωση αυτή προκάλεσε ανησυχία στους αναλυτές, οι οποίοι διαβλέπουν αυξημένο κίνδυνο να εισέλθει η ευρωζώνη σε ένα νέο κύκλο ύφεσης.

source: reporter.gr
Share |