Wednesday, September 29, 2010

Μεγαλύτερη του αναμενομένου η πτώση στα αποθέματα πετρελαίου


Μεγαλύτερη του αναμενομένου η πτώση στα αποθέματα πετρελαίου

Μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η πτώση εμφάνισαν τα αποθέματα πετρελαίου για τη βδομάδα που πέρασε. Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας, ΕΙΑ, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 475 χιλ. βαρέλια στα 361, 232 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση 300 χιλ. βαρελιών.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια στα 221, 905 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα σημείωσαν πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια στα 173,935 εκατ. βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 0,2 εκατ. βαρέλια και αύξηση των διυλισμένων κατά 1,1 εκατ. βαρέλια.

source: reporter.gr

Πάνω από τα 1.310 δολ. ο χρυσός - Σε υψηλά 30 ετών το ασήμι


Πάνω από τα 1.310 δολ. ο χρυσός - Σε υψηλά 30 ετών το ασήμι

Χωρίς τέλος είναι το ανοδικό ράλι του χρυσού στις αμερικανικές αγορές, αφού και σήμερα κατέρριψε το χθεσινό ρεκόρ του των 1.314 δολαρίων, στον απόηχο των απωλειών που καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα.
Συγκεκριμένα σήμερα ο χρυσός απόδοσης Δεκεμβρίου έφτασε ενδοσυνεδριακά στα 1.314 ανά ουγγιά, ωστόσο τώρα έχει περιορίστηκε στα 1.310,30 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,2%. Σε νέο υψηλό 30 ετών το ασήμι με άνοδο 1,1% στα 21,95 δολάρια η ουγγιά.
Η εξέλιξη της κρίσης στην Ευρώπη η οποία δεν αφήνει σήμερα ανεπηρέαστη τη Wall, με τους επενδυτές να φοβούνται πως η εύθραυστη οικονομία της θα δεχθεί νέο πλήγμα σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Γηραιά Ήπειρο, στρέφει τους επενδυτές για ακόμη μία φορά στην “ασφάλεια” του μετάλλου.

source: reporter.gr

Ευρωζώνη: Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης


Ευρωζώνη: Στις -11 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Σεπτέμβριο

source: capital.gr

S&P: Απειλεί με υποβάθμιση την Ιρλανδία, λόγω της Anglo Irish


S&P: Απειλεί με υποβάθμιση την Ιρλανδία, λόγω της Anglo Irish

Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας κρούει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s, αν η χώρα διαθέσει περισσότερα από 35 δισ. ευρώ για τη στήριξη της Anglo Irish Bank. «Το σχέδιο Β της κυβέρνησης για την Anglo σημαίνει πως αυτά τα 35 δισ. ευρώ ενδέχεται να ξεπεραστούν. Εάν αυτό το ενδεχόμενο πραγματοποιηθεί, τότε η Standard & Poor΄s μπορεί να προχωρήσει σε υποβάθμιση». τονίζει ο οίκος.

source: reporter.gr

Σε υψηλό πέντε μηνών το ευρώ- Πάνω από τα 1,36 δολ.


Σε υψηλό πέντε μηνών το ευρώ- Πάνω από τα 1,36 δολ.

Ανοδικά και πάνω από τα επίπεδα του 1,36 κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα, επωφελούμενο της αδυναμίας του δολαρίου, στον απόηχο των ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Εντείνονται οι φήμες για παρέμβαση της Fed.



Αυτή την ώρα το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3608 δολάρια, ενώ νωρίτερα ανήλθε έως τα 1,3623 δολάρια, από 1,3567 δολάρια χθες.

Ο δείκτης δολαρίου έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των επτά τελευταίων μηνών, ενώ αυτό το τρίμηνο σημειώνει απώλειες έναντι των νομισμάτων των 16 κυριότερων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ.

source: reporter.gr

Sanofi-Aventis: Προς αύξηση της προσφοράς για την Genzyme



Sanofi-Aventis: Προς αύξηση της προσφοράς για την Genzyme

Το ενδεχόμενο αύξησης της προσφοράς της για την εξαγορά της Genzyme έως την επόμενη εβδομάδα φέρεται να εξετάζει η Sanofi-Aventis.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γαλλίας κλίνει προς την αύξηση της τρέχουσας προσφοράς των 69 δολαρίων ανά μετοχή κατά 1-2 δολάρια.

Στελέχη και σύμβουλοι της εταιρείας αναμένεται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η Genzyme απέρριψε την προσφορά που είχε καταθέσει η Sanofi στις 29 Αυγούστου και η οποία αποτιμούσε την αξία της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας στα 18,5 δισ. δολάρια, χαρακτηρίζοντάς την υπερβολικά χαμηλή.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο υποβολής επιθετικής προσφοράς, αν και φέρεται να προτιμά τις φιλικές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της Sanofi αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, τονίζοντας μόνο ότι η προσφορά της εταιρείας του ανέρχεται στα 69 δολάρια ανά μετοχή.

source: naftemporiki.gr

Έρχεται νέα "ένεση" για την Anglo Irish Bank


Έρχεται νέα "ένεση" για την Anglo Irish Bank

Νέο πακέτο στήριξης για την ενίσχυση των κεφαλαίων της Anglo Irish Bank θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Ιρλανδική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Ειδικότερα, η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διοχετεύσει επιπλέον ρευστότητα 5 δισ. ευρώ στην Anglo Irish Bank, καθώς χτυπά ήδη ο συναγερμός για την χρηματοοικονομική υγεία της χώρας. Η νέα «ένεση» θα οδηγήσει τα συνολικά κεφάλαια των φορολογούμενων που δόθηκαν για τη στήριξη της τράπεζας στα 30 δισ. δολάρια.

Τη Δευτέρα η Moody΄s προχώρησε σε υποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες των ομολόγων κύριου χρέους (senior debt) και κατά έξι βαθμίδες των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης της Anglo Irish Bank Corporation Limited.

Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε σε “Baa3/Prime-3” από “A3/Prime-1” τα ομόλογα κύριου χρέους, διατηρώντας τα παράλληλα υπό αναθεώρηση για περεταίρω υποβάθμιση, και σε “Caa1” από “Ba1” τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης με αρνητικό outlook.
Υπενθυμίζεται πως στις 8 Σεπτεμβρίου η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να διασπάσει την Anglo Irish Bank σε δύο ξεχωριστές μονάδες, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει το κόστος που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για την οικονομική στήριξη της προβληματικής τράπεζας.
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι η τράπεζα θα διαχωριστεί σε μια «τράπεζα χρηματοδότησης» όπου θα διακρατούνται οι καταθέσεις και σε μια «τράπεζα διόρθωσης παγίων» που θα εστιάσει στα δάνεια που δεν μεταφέρονται στην National Asset Management Agency- μια κυβερνητική υπηρεσία που συστήθηκε για να αγοράζει τοξικά δάνεια για κατασκευές και ιδιοκτησίες.
“Η Moody΄s αναμένει μία συνεχιζόμενη επιδείνωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου δανείων της Anglo Iris, το οποίο θα χρειαστεί νέα κρατική στήριξη,” ανέφερε ο αναλυτής του οίκου, Ross Abercromby.

source: capital.gr

Χωρίς τέλος το ράλι του χρυσού - Στα 1.308 δολάρια


Χωρίς τέλος το ράλι του χρυσού - Στα 1.308 δολάρια

Χωρίς τέλος μοιάζει το ράλι του χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, καθώς η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία στρέφει τους επενδυτές που αναζητούν «ασφαλές καταφύγιο» στο πολύτιμο μέταλλο.
Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισαν στα 1.308,30 δολάρια η ουγγιά, πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.300 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο 0,8%.

source: reporter.gr
Share |