Wednesday, September 29, 2010

Sanofi-Aventis: Προς αύξηση της προσφοράς για την Genzyme



Sanofi-Aventis: Προς αύξηση της προσφοράς για την Genzyme

Το ενδεχόμενο αύξησης της προσφοράς της για την εξαγορά της Genzyme έως την επόμενη εβδομάδα φέρεται να εξετάζει η Sanofi-Aventis.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γαλλίας κλίνει προς την αύξηση της τρέχουσας προσφοράς των 69 δολαρίων ανά μετοχή κατά 1-2 δολάρια.

Στελέχη και σύμβουλοι της εταιρείας αναμένεται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η Genzyme απέρριψε την προσφορά που είχε καταθέσει η Sanofi στις 29 Αυγούστου και η οποία αποτιμούσε την αξία της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας στα 18,5 δισ. δολάρια, χαρακτηρίζοντάς την υπερβολικά χαμηλή.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο υποβολής επιθετικής προσφοράς, αν και φέρεται να προτιμά τις φιλικές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της Sanofi αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, τονίζοντας μόνο ότι η προσφορά της εταιρείας του ανέρχεται στα 69 δολάρια ανά μετοχή.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |