Sunday, February 26, 2012

Νέα υψηλά πολλών ετών για S&P 500 και Nasdaq


Νέα υψηλά πολλών ετών για S&P 500 και Nasdaq


Σταθεροποιητικά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες την Παρασκευή, κατοχυρώνοντας ωστόσο εβδομαδιαία κέρδη που οδήγησαν τον S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008. Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν την ανησυχία για την άνοδο της τιμής του αργού πάνω από τα 109 δολάρια το βαρέλι.

Σε ενδοσυνεδριακά υψηλά πολλών ετών αναρριχήθηκαν Dow Jones και Nasdaq με τον πρώτο, ωστόσο να μην διατηρεί το θετικό πρόσημο έως τη λήξη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,70 μονάδες (-0,01%) κλείνοντας στις 12.982,90 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας κέρδισε 0,3%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 6,70 μονάδων (0,23%) και έκλεισε στις 2.963,70 μονάδες με εβδομαδιαία κέρδη 0,4%. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,20 μονάδων (0,17%) κλείνοντας στις 1.365,70 μονάδες. Στην εβδομάδα σημείωσε άνοδο 0,3%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η American Express κλείνοντας στα 53,35 δολ. με άνοδο 0,68 δολ. ή σε ποσοστό 1,29%. Ακολούθησαν η Pfizer Inc με κέρδη 0,76% και κλείσιμο στα 21,19 δολ. και η Chevron Corp, η οποία έκλεισε στα 109,10 δολ. με άνοδο 0,69%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Bank of America Corp (-1,75%), η Hewlett-Packard (-1,55%) και η Du Pont (-0,87%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στο μεταξύ, στα ADRs ελληνικών εταιρειών στη Wall Street, η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,11 δολαρίων ή 3,45% στα 3,30 δολάρια.

Αναλυτικά στα μάκρο της ημέρας, πιο αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι Αμερικανοί καταναλωτές για την οικονομία στα τέλη του Φεβρουαρίου σύμφωνα με τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σκαρφάλωσε στις 75,3 μονάδες στα τέλη του μήνα από την ενδιάμεση μέτρηση στις 72,5 μονάδες και τις 75,0 μονάδες στις αρχές Ιανουαρίου.

Τα στοιχεία αποδείχτηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 73,0 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Παράλληλα, υποχώρησαν τον Ιανουάριο οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ καθώς οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν συγκρατημένοι εν μέσω της αβεβαιότητας για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,9% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 321.000 όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση κατά 2,6% στο ετήσιο μέγεθος των 315.000.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ζημιές ανακοίνωσε η J.C. Penney Co. για το δ΄ τρίμηνο του 2011 έναντι κερδών ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ επιβεβαίωσε το outlook για το 2012, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 87 εκατ. δολ. ή 41 cents ανά μετοχή από κέρδη 271 εκατ. δολ. ή 1,13 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η αλυσίδα καταστημάτων ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι ζημιές περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις αναδιάρθρωσης 56 cents ανά μετοχή, ενώ σημείωσε ότι η νέα τιμολογιακή στρατηγική και προωθητική καμπάνια μείωσαν τα έσοδα κατά 59 cents ανά μετοχή.Οι πωλήσεις υποχώρησαν 4,9% στα 5,4 δισ. δολ.

Πτώση 40% σημείωσαν τα κέρδη της Gap Inc. το δ΄ τρίμηνο στα 218 εκατ. δολ. ή 44 cents ανά μετοχή από 365 εκατ. δολ. ή 60 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν ελαφρώς και διαμορφώθηκαν σε 4,28 δισ. δολ. από 4,36 δισ. δολ.

Η αλυσίδα ρούχων ανακοίνωσε ότι περιμένει για το νέο έτος χρήσης τα κέρδη να διαμορφωθούν μεταξύ 1,75 και 1,80 δολ. ανά μετοχή.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 42 cents ανά μετοχή για το τρίμηνο και στα 1,80 δολ. για το έτος.


source: capital.gr

Είκοσι πτήσεις επηρεάζονται από την απεργία των ελεγκτών στις 2 Μαρτίου


Είκοσι πτήσεις επηρεάζονται από την απεργία των ελεγκτών στις 2 Μαρτίου

Πάφος: Η εξαγγελία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για στάση εργασίας στις 2 Μαρτίου θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν 20 συνολικά πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από και προς τα αεροδρόμια άλλων χωρών.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρόμιων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, ανέφερε ότι «το Σάββατο το βράδυ, οι αρχές και των δύο διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου, παρέλαβαν την επίσημη ειδοποίηση-NOTAM, σύμφωνα με την οποία οριστικοποιείται η πρόθεση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε στάση εργασίας στις 2 Μαρτίου από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα».

Πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που έχουμε παραλάβει την επίσημη ειδοποίηση, οφείλουμε πλέον να ενημερώσουμε αλλά και να καλέσουμε το επιβατικό κοινό το οποίο επηρεάζεται από την απεργία της 2ας Μαρτίου, όπως επικοινωνήσει άμεσα με τις αεροπορικές εταιρείες και ζητήσει πληροφόρηση σχετικά με τις αλλαγές που γίνονται στο πρόγραμμα πτήσεων, είτε ταξιδεύει μέσω του διεθνούς αερολιμένα Λάρνακας, είτε μέσω του διεθνούς αερολιμένα Πάφου».

Από την απεργία, συνέχισε ο κ. Ασπρής «αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου 20 πτήσεις, εκ των οποίων οι 10 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 10 αφίξεις. Πιο συγκεκριμένα, στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας επηρεάζονται 16 πτήσεις, ενώ στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου επηρεάζονται 4 πτήσεις».

Υπενθυμίζουμε, επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου «ότι για τις εξαγγελθείσες απεργίες στις 7, 12 και 15 Μαρτίου δεν έχει ακόμη παραληφθεί οποιαδήποτε επίσημη ειδοποίηση και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος προκειμένου να επαναρχίσει ο διάλογος και να αποφευχθεί η άδικη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».


source: philenews.com
Share |