Sunday, February 26, 2012

Είκοσι πτήσεις επηρεάζονται από την απεργία των ελεγκτών στις 2 Μαρτίου


Είκοσι πτήσεις επηρεάζονται από την απεργία των ελεγκτών στις 2 Μαρτίου

Πάφος: Η εξαγγελία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για στάση εργασίας στις 2 Μαρτίου θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν 20 συνολικά πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από και προς τα αεροδρόμια άλλων χωρών.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρόμιων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, ανέφερε ότι «το Σάββατο το βράδυ, οι αρχές και των δύο διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου, παρέλαβαν την επίσημη ειδοποίηση-NOTAM, σύμφωνα με την οποία οριστικοποιείται η πρόθεση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να προχωρήσουν σε στάση εργασίας στις 2 Μαρτίου από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα».

Πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που έχουμε παραλάβει την επίσημη ειδοποίηση, οφείλουμε πλέον να ενημερώσουμε αλλά και να καλέσουμε το επιβατικό κοινό το οποίο επηρεάζεται από την απεργία της 2ας Μαρτίου, όπως επικοινωνήσει άμεσα με τις αεροπορικές εταιρείες και ζητήσει πληροφόρηση σχετικά με τις αλλαγές που γίνονται στο πρόγραμμα πτήσεων, είτε ταξιδεύει μέσω του διεθνούς αερολιμένα Λάρνακας, είτε μέσω του διεθνούς αερολιμένα Πάφου».

Από την απεργία, συνέχισε ο κ. Ασπρής «αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου 20 πτήσεις, εκ των οποίων οι 10 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 10 αφίξεις. Πιο συγκεκριμένα, στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας επηρεάζονται 16 πτήσεις, ενώ στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου επηρεάζονται 4 πτήσεις».

Υπενθυμίζουμε, επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου «ότι για τις εξαγγελθείσες απεργίες στις 7, 12 και 15 Μαρτίου δεν έχει ακόμη παραληφθεί οποιαδήποτε επίσημη ειδοποίηση και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος προκειμένου να επαναρχίσει ο διάλογος και να αποφευχθεί η άδικη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».


source: philenews.com

No comments:

Share |