Friday, December 10, 2010

Στο ταμπλό της Wall Street το β' 6μηνο το 2011 η Chrysler


Στο ταμπλό της Wall Street το β' 6μηνο το 2011 η Chrysler

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο γενικός διευθυντής της "Chrysler", κ. Σέρτζιο Μαρτσιόνε, σε σημερινές δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι το β' εξάμηνο του 2011 ο όμιλος θα επανέλθει στο αμερικανικό χρηματιστήριο", "έχοντας προηγουμένως επανέλθει στη συνεχή κερδοφορία".
Ο κ. Μαρτσιόνε παρενέβη με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης αναφέροντας όλα τα ανωτέρω, στο πλαίσιο του 'Συμβουλίου για τις σχέσεις Ην. Πολιτειών και Ιταλίας'.

Το 2009 ο όμιλος "Chrysler" 'κατέθεσε στον ισολογισμό του', ενώ η μετοχή του αποσύρθηκε από το "ταμπλό" στη Wall Street. Έκτοτε, όμως, η "Fiat" αγόρασε το 20% του μετοχικού του κεφαλαίου του ομίλου, αλλά και ενεπλάκη στην παραγωγή οχημάτων--στις ΗΠΑ και στην Ιταλία-- το αμερικανικό και το καναδικό δημόσιο έχουν μερίδια στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ κι οι συνδικαλιστές μετέχουν σε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, πλέον, σε αυτό.

Ο όμιλος έως το μέσον του 2011 θα έχει θέσει υπόψη του προσωπικού του μία νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, ανέφερε επίσης ο κ. Μαρτσιόνε, κατά τον οποίο και "το δίκτυο διανομής του ομίλου βελτιώνεται συνεχώς", κι "η συνεργασία 'Chrysler'-'Fiat' προχωρά πολύ καλά".

source: reporter.gr

Υψηλότερο του αναμενόμενου το έλλειμμα των ΗΠΑ το Νοέμβριο – Στα 150 δισ. δολ.


Υψηλότερο του αναμενόμενου το έλλειμμα των ΗΠΑ το Νοέμβριο – Στα 150 δισ. δολ.

Στα 150,39 δισ. δολ. διαμορφώθηκε το έλλειμμα της αμερικανικής κυβέρνησης το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αυξημένο σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 όταν και είχε ανέλθει στα 120,29 δισ. δολ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 148,96 δισ. δολ, ενώ οι δαπάνες ανήλθαν στα 299,35 δισ. δολ. Οι αναλυτές ανέμεναν το έλλειμμα περίπου 8 δισ. δολ. λιγότερα από αυτό που ανακοινώθηκε.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές αναμένεται να καταθέσει η A&P


ΗΠΑ: Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές αναμένεται να καταθέσει η A&P

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές αναμένεται να καταθέσει το σαββατοκύριακο η αμερικανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Great Atlantic & Pacific Tea όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η εταιρεία έχει προσλάβει το δικηγορικό γραφείο Kirkland & Ellis LLP για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει αυτήν ώρα τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριάντα ετών πτώση καθώς υποχωρεί 66,43% στα 0,95 δολ.

Η A&P, η οποία ιδρύθηκε το 1859, λειτουργεί 428 καταστήματα σε οχτώ πολιτείες των ΗΠΑ ενώ τη δεκαετία του 1930 λειτουργούσε περίπου 16.000 καταστήματα.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Απρόσμενη συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος τον Οκτώβριο


ΗΠΑ: Απρόσμενη συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος τον Οκτώβριο

Απρόσμενη συρρίκνωση κατέγραψε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς οι εξαγωγές αναρριχήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των δύο ετών αλλά και εν μέσω υποχώρησης του εμπορικού ελλείμματος στις συναλλαγές με την Κίνα.

Αναλυτικά, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ στις διεθνείς συναλλαγές αγαθών και υπηρεσιών συρρικνώθηκε περισσότερο από 13% στα 38,71 δισ. δολάρια, από 44,60 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο (αναθεωρημένα στοιχεία). Αρχικά το έλλειμμα του Σεπτεμβρίου είχε εκτιμηθεί στα 44 δισ. δολάρια από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Νewswires.

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα, συρρικνώθηκε κατά 8,3% στα 25,52 δισ. δολάρια, καθώς οι εξαγωγές προς την Ασιατική χώρα σημείωσαν άνοδο 29,8% στο επίπεδο-ρεκόρ των 9,30 δισ. δολαρίων, ενώ οι εισαγωγές περιορίστηκαν ελαφρώς στα 34,82 δισ. δολάρια.


source: capital.gr

Κατηγορία για insider trading αντιμετωπίζει ο εμπορικός διευθυντής της Airbus


Κατηγορία για insider trading αντιμετωπίζει ο εμπορικός διευθυντής της Airbus

Την κατηγορία της αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών αντιμετωπίζει ο εμπορικός διευθυντής της Airbus, John Leahy, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα από το Νοέμβριο η οποία ενδέχεται να καταλήξει σε δίκη στην οποία εάν κριθεί ένοχος θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως δύο χρόνια και σημαντικό χρηματικό πρόστιμο.

Ο Leahy, ο οποίος είναι επίσης και chief operating officer της εταιρείας, πούλησε δικαιώματα προαίρεσης που αντιστοιχούσαν σε 260.000 μετοχές EADS, μητρικής της Airbus, μεταξύ του Νοεμβρίου 2005 και Μαρτίου 2006, λίγο πριν την ανακοίνωση για καθυστέρηση σε προγράμματα παραγωγής.

Οι γαλλικές αρχές υποψιάζονται πως η πώληση, από την οποία ο Leahy αποκόμισε κέρδη 3,12 εκατ. ευρώ, ήταν αποτέλεσμα εσωτερικής πληροφόρησης.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 1,3% στις τιμές εισαγωγών το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Αύξηση 1,3% στις τιμές εισαγωγών το Νοέμβριο

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν το Νοέμβριο οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ για δεύτερο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι τιμές των αγαθών που εισάγονται στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,3% το Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Τον Οκτώβριο οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 1,0%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των τιμών κατά 0,8% το Νοέμβριο.

Η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση στις τιμές προήλθε εν μέρει από τις αυξημένες τιμές στα πετρελαϊκά προϊόντα που σημείωσαν άλμα 4,1%. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, όλες οι άλλες τιμές αυξήθηκαν κατά 0,7% που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2008.

Σε ετήσια βάση οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 3,7% το Νοέμβριο.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη


ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει το Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναρριχήθηκε στις 74,2 μονάδες για την περίοδο έως τα μέσα Δεκεμβρίου από 71,6 μονάδες στα τέλη Νοεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 73 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις 85,7 μονάδες από 82,1 μονάδες το Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών ενισχύθηκε στις 66,8 μονάδες από 64,8 στα τέλη του Νοεμβρίου.

Τέλος, ο δείκτης πληθωριστικών προσδοκιών σε βάθος έτους διαμορφώθηκε στο 2,9% από 3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ για ο δείκτης των προσδοκιών σε ορίζοντα πέντε ετών υποχώρησε στο 2,7% από 2,8%.

source: capital.gr

Κίνα: Αύξηση των ορίων υποχρεωτικών αποθεματικών κατά 0,5%


Κίνα: Αύξηση των ορίων υποχρεωτικών αποθεματικών κατά 0,5%

ΠΕΚΙΝΟ (Dow Jones)-- Στην αύξηση των αποθεματικών που διατηρούν οι τράπεζες στην κεντρική τράπεζα κατά 0,5% προχωρά η People’s Bank of China, στην έκτη αντίστοιχη κίνηση μέσα στο έτος, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις ενισχύονται.

Η αύξηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 20 Δεκεμβρίου, είναι η πιο πρόσφατη κίνηση της Κίνας για τον περιορισμό του πληθωρισμού καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε σε υψηλό δύο ετών στο 4,4% τον Οκτώβριο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Πραγματοποιείται λίγο μετά την απόφαση της People’s Bank of China να αυξήσει δύο φορές το ποσοστό των απαιτούμενων αποθεματικών το Νοέμβριο και την αύξηση των επιτοκίων τον Οκτώβριο, που ήταν η πρώτη φορά που αύξησε τα επιτόκια σε διάστημα τριών ετών. Η PBOC έχει πλέον αυξήσει το ποσοστό των αποθεματικών τρεις φορές τις τελευταίες τριάντα ημέρες.

Η PBOC δεν εξήγησε την απόφαση αυτή, ωστόσο οι πληθωριστικές ανησυχίες βρίσκονται στο επίκεντρο από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Οκτωβρίου.

Το Σάββατο, η Κίνα θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου. Οι αναλυτές αναμένουν ο δείκτης τιμών καταναλωτή να ενισχυθεί στο 4,7% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, επιταχύνοντας την αύξηση του 4,4% τον Οκτώβριο, ενώ κάποια κινεζικά μέσα κάνουν σενάρια για ακόμη μεγαλύτερο πληθωρισμό.

Σήμερα, στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές και οι εισαγωγές ενισχύθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ το Νοέμβριο, ενώ οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα, με αναπάντεχα ισχυρές επιδόσεις και για τους δύο δείκτες, κάτι που υποδηλώνει ότι το Πεκίνο έχει περιθώρια περαιτέρω σύσφιξης σύσφιξης της πολιτικής.

Την περασμένη εβδομάδα, το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος, το υψηλότερο όργανο λήψης αποφάσεων στην Κίνα, επικύρωσε επίσης την μετάβαση σε μία αυστηρότερη νομισματική πολιτική που έχει εφαρμοστεί εδώ και μήνες, αλλάζοντας την πολιτική του στάση σε «συνετή» από «ήπια χαλαρή».




source: capital.gr

ΗΠΑ: Στη Γερουσία η πρόταση για επέκταση των φοροαπαλλαγών


ΗΠΑ: Στη Γερουσία η πρόταση για επέκταση των φοροαπαλλαγών

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας παρουσίασαν το βράδυ της Πέμπτης την πρόταση για επέκταση των φορολογικών περικοπών της περιόδου Μπους για περίοδο δύο ετών και την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας για ένα χρόνο, με το κόστος της πρότασης να διαμορφώνεται σε περίπου 858 δισ. δολ.

Το σχέδιο νόμου υιοθετεί τις προτάσεις στον συμβιβασμό του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τους Ρεπουμπλικανούς με ελάχιστες αλλαγές. Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid έχει θέσει το νομοσχέδιο για διαδικαστική ψηφοφορία το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ το νομοσχέδιο θα μπορούσε να εξασφαλίσει το πράσινο φως από το βράδυ της Τρίτης.

Στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν ωστόσο εκφράσει έντονες αντιρρήσεις και έχουν ήδη κινηθεί για να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο, ενώ ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση για την επέκταση των φορολογικών περικοπών για τα πλούσια νοικοκυριά.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το νομοσχέδιο επεκτείνει τις φορολογικές περικοπές για όλα τα επίπεδα εισοδημάτων, περιλαμβανόμενου του συντελεστή 15% επί των υπεραξιών και των μερισμάτων, μέχρι το τέλος του 2012.

Για την ακίνητη περιουσία, το νομοσχέδιο επιβάλει συντελεστή 35% σε ακίνητα αξίας άνω των 5 εκατ. δολ. ή 10 εκατ. δολ. για ζευγάρια το 2011 και το 2012.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε να συμβιβαστεί στο πακέτο των φοροαπαλλαγών με τους Ρεπουμπλικανούς παρά την αρχική αντίθεση του στην επέκταση των περικοπών. Σε αντάλλαγμα ο Λευκός Οίκος εξασφάλισε παράταση στις επιστροφές φόρου για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος και την επέκταση κατά ένα έτος των παροχών προς τους ανέργους μεταξύ άλλων.

Το κόστος από τις φορολογικές περικοπές αναμένεται να φτάσει τα 801 δισ. δολ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μικτής επιτροπής του Κογκρέσου για τη φορολογία. Η επέκταση των επιδομάτων για τους ανέργους αναμένεται να κοστίσει επιπλέον 57 δισ. δολ.

source: capital.gr

Στις 2/2 η απόφαση ΕΕ για ΟΑ-Aegean



Στις 2/2 η απόφαση ΕΕ για ΟΑ-Aegean



Τουλάχιστον σκεπτικισμό προκαλεί η κίνηση της Κομισιόν να παρατείνει ακόμη περισσότερο, ως τις 2 Φεβρουαρίου, την λήψη απόφαση για την έγκριση η όχι της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης μεταξύ Aegean Airlines και Olympic Air.

Η απόφαση, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Επιτροπής, αναμενόταν στις 12 Ιανουαρίου, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό χθες η αναμονή θα παραταθεί ως τις αρχές Φεβρουαρίου παρότι η αίτηση στις ευρωπαϊκές αρχές έγινε τον Ιούλιο και η απόφαση αρχικά αναμενόταν το Οκτώβριο.

Το αίτημα της συγχώνευσης των δύο αεροπορικών εταιρειών εξετάζεται από τον περασμένο Μάιο και στόχος της Επιτροπής είναι να διαπιστώσει κατά πόσο αυτή η κίνηση των εταιρειών θα δημιουργήσει ζητήματα ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.

Ο αρμόδιος επίτροπος, Joaquin Almunia έχει δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι η συμφωνία παρουσιάζει δυσκολίες ωστόσο η νέα παράταση δημιουργεί προβληματισμό στις εμπλεκόμενες εταιρείες καθώς προκαλούνται σοβαρές καθυστερήσεις στον σχεδιασμό τους για την θερινή περίοδο του 2011 ήδη βρίσκεται υπό κατάρτιση.

Απ' την πλευρά της η Κομισιόν ζητά συνεχώς συμπληρωματικά στοιχεία, ενώ η στρατηγική με την οποία οι δύο εταιρείες υποστηρίζουν το αίτημα τους για συγχώνευση στηρίζεται κυρίως στο επιχείρημα ότι η ελληνική αεροπορική αγορά είναι εξαιρετικά μικρή για να υποστηρίξει την βιώσιμη λειτουργία δύο full service αεροπορικών εταιρειών. Σε όλες τις χώρες με πληθυσμό αντίστοιχο της Ελλάδας αλλά και σε πολλές, που πληθυσμιακά πολλαπλάσιος της Ελλάδας, λειτουργεί ένας κύριος αερομεταφορέας.


source: euro2day.gr

Μεγαλύτερο των εκτιμήσεων το πλεόνασμα της Κίνας


Μεγαλύτερο των εκτιμήσεων το πλεόνασμα της Κίνας

Μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν ήταν το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Κίνας το Νοέμβριο, καθώς οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ.

Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν άλλωστε την ανάγκη για υψηλότερα επιτόκια προκειμένου να περιοριστεί η άνοδος του πληθωρισμού.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 35% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 και διαμορφώθηκαν στα 153,3 δισ. δολάρια ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 38% στο ποσό-ρεκόρ των 130,4 δισ. δολαρίων. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πλεόνασμα 21,2 δισ. δολαρίων.

Τα σημερινά στοιχεία εμφανίζουν μια διατηρήσιμη ανάκαμψη της ζήτησης μεταξύ των Κινέζων καταναλωτών και των διεθνών πελατών, στηρίζοντας τη θέση της κυβέρνησης του Wen Jiabao να αποσύρει τα μέτρα στήριξης που υιοθετήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης.

Η αδυναμία να επιτρέψει την ταχύτερη ανατίμηση του γουάν έναντι του δολαρίου, ρισκάρει να δώσει νέο «πάτημα» στους Αμερικανούς βουλευτές προκειμένου να εγκρίνουν προστατευτικούς νόμους για το εμπόριό τους.

Αναλυτές σχολιάζουν πως η Κίνα δεν έχει δικαιολογία για να μην επιτρέψει την ταχύτερη ανατίμηση του γουάν, καθώς το διεθνές εμπόριο έχει ανακάμψει πλήρως και έχει υπερβεί τα προ κρίσεως επίπεδα.



source: capital.gr
Share |