Monday, September 12, 2011

BofA: Ετήσιες περικοπές έως $5 δισ. μέχρι τα τέλη του 2013


BofA: Ετήσιες περικοπές έως $5 δισ. μέχρι τα τέλη του 2013


Σχέδιο για μαζικές περικοπές δαπανών που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 5 δισ. δολ. το έτος μέχρι τα τέλη του 2013, παρουσίασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι περικοπές προβλέπονται στην πρώτη φάση του ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας, δήλωσε ο Moynihan μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη, ενώ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα επηρεαστούν από τις περικοπές.

"Μπορούμε να αποχωρήσουμε από δραστηριότητες που δεν θέλουμε, να κάνουμε την εταιρεία πιο ευέλικτη και απλή", δήλωσε ο Moynihan.

Ο Moynihan σημείωσε ότι ο σχεδιασμός για την πρώτη φάση του σχεδίου περικοπών έχει ολοκληρωθεί. Προβλέπονται περικοπές 5 δισ. δολ. το έτος από το σύνολο των ετήσιων δαπανών των 27 δισ. δολ. στους τομείς των καταναλωτικών, καρτών, παγκόσμιας τεχνολογίας και άλλες δραστηριότητες.

Στην επόμενη φάση του σχεδίου αναδιάρθρωσης η τράπεζα θα επιδιώξει να μειώσει τις δαπάνες στους τομείς εμπορικής τραπεζικής, διαχείρισης περιουσίας, εταιρικής τραπεζικής και επενδυτικής τραπεζικής που συνολικά φτάνουν τα 28 δισ. δολ.

Δήλωσε παράλληλα ότι η τράπεζα θα επιδιώξει να διευθετήσει οριστικά άλλα κόστη που σχετίζονται με τον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων και δικαστικές διαμάχες και δεν αποτελούν τμήμα των κανονικών δραστηριοτήτων. Σημείωσε ότι συνολικά αυτά τα κόστη έφτασαν τα 18 δισ. δολ. από το συνολικό μέγεθος των 73 δισ. δολ. για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Στο Κογκρέσο το ν/σ για τις θέσεις εργασίας


ΗΠΑ: Στο Κογκρέσο το ν/σ για τις θέσεις εργασίας




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να στείλει το νομοσχέδιό του για τις θέσεις εργασίας στο Κογκρέσο σήμερα ζητώντας από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να το εγκρίνουν, δήλωσε σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Επίσης, ο Ομπάμα θα λάβει μέρος σε μια εκδήλωση στο Λευκό Οίκο στην οποία έχουν προσκληθεί αμερικανοί που εκτιμάται πως θα επωφεληθούν εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο, ύψους 447 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στόχος είναι η μείωση του ποσοστού της ανεργίας -- που ανέρχεται σε 9,1% -- και η αναζωογόνηση της οικονομίας.

«Θα ανακοινώσει ότι στέλνει το νομοσχέδιο στο Κογκρέσο το απόγευμα (σήμερα) Δευτέρα όταν το Κογκρέσο επαναλάβει τις εργασίες του», ανέφερε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

«Θα καλέσει το Κογκρέσο να εγκρίνει το νομοσχέδιο, που περιέχει προτάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας που έχουν υποστηρίξει και τα δύο κόμματα στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί με δάσκαλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες, οικοδόμους, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και βετεράνους στρατιωτικούς, που ο Λευκός Οίκος λέει ότι θα ωφεληθούν από το νομοσχέδιο.

Αναμένεται να μεταβεί την Τρίτη στο Οχάιο και την Τετάρτη στη Βόρεια Καρολίνα για να μιλήσει για το νομοσχέδιο αλλά και να προωθήσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο απορρίπτονται από στελέχη των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Έρικ Κάντορ έστειλαν στον Ομπάμα μια επιστολή με την οποία εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προκρίνουν ένα μέρος του νομοσχεδίου και την ελπίδα ότι ο πρόεδρος δεν θα επιμείνει να περάσει «ολόκληρο ή καθόλου».

Ανέφεραν ακόμη ότι οι ιδέες του προέδρου «αξίζουν να εξεταστούν» και κάλεσαν να αναζητηθεί «συναίνεση».



source: euro2day.gr

Societe Generale: Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων 4 δισ. έως το 2013


Societe Generale: Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων 4 δισ. έως το 2013

Mε στόχο τη βελτίωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 κατά 100 μονάδες βάσης, στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων αξίας 4 δισ. ευρώ θα προχωρήσει έως το 2013 η Societe Generale.

Στην ανακοίνωσή της, η Societe Generale αναφέρει ότι ήδη το τρίτο τρίμηνο προχώρησε σε ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων έναντι 3,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην κεφαλαιακή επάρκειά της.

Ο CEO της Societe Generale, Frederic Oudea, δήλωσε παρόλα αυτά ότι η τράπεζα έχει μία «χαμηλή και διαχειρίσιμη έκθεση» σε κρατικά ομόλογα ύψους 4,3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Societe Generale, καθώς και άλλες γαλλικές τράπεζες, έχουν δει τις τελευταίες ημέρες τις μετοχές τους να «βουλιάζουν» λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

source: reporter.gr

Συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας


Συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας


Συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι εισαγωγές εκτινάχθηκαν σε επίπεδο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 30,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκαν σε 155,6 δισ. δολάρια. Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη από ό,τι ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 24,5% υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 17,76 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα παγκοσμίως αντιμετωπίζει την κρίση χρέους της Ευρώπης και την αποδυνάμωση του αμερικανικού καταναλωτικού κλίματος.

Αναλυτής της Credit Suisse επισημαίνει ότι τα στοιχεία της κίνας ήταν καλύτερα των προσδοκιών, εάν αναλογιστεί κανείς την κρίση χρέους και την αναστάτωση στις αγορές. «Φαίνεται ότι η πραγματική οικονομία τα πάει καλύτερα από ό,τι ο χρηματοοικονομικός κόσμος».



source: capital.gr

Suzuki: Ακυρώνεται η συνεργασία με Volkswagen


Suzuki: Ακυρώνεται η συνεργασία με Volkswagen

Την απόφασή της να ακυρώσει τη συμμαχία με τη Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα η Suzuki Motor καθώς, όπως είπε, οι συνομιλίες των δύο εταιρειών σχετικά με το πώς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους δεν τελεσφόρησαν.

Η απόφαση για ακύρωση της συνεργασίας έρχεται μία μέρα αφότου η Volkswagen κατηγόρησε την ιαπωνική εταιρεία ότι καταστρατήγησε τη συμφωνία τους, προμηθευόμενη κινητήρες ντίζελ από άλλη εταιρεία. Η Suzuki αρνείται πάντως την κατηγορία.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν στα τέλη του 2009 συμφωνία συνεργασίας, βάσει της οποίας η Volkswagen απέκτησε το 19,9% των μετοχών της ιαπωνικής εταιρείας έναντι ποσού περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η Suzuki αναφέρει ότι θα ζητήσει από τη γερμανική εταιρεία να πωλήσει τη συμμετοχή που απέκτησε. Ως αντάλλαγμα, η ίδια θα πωλήσει το 1,5% που κατέχει στην Volkswagen.


source: naftemporiki.gr

Έλλειμμα €800 εκ. σε επτά μήνες


Έλλειμμα €800 εκ. σε επτά μήνες

Έλλειμμα μαμούθ παρουσιάζει το δημοσιονομικό ισοζύγιο το πρώτο επτάμηνο του 2011 σε σχέση με το 2010 ενισχύοντας τις ανησυχίες για επιδείνωση των δημοσιονομικών προβλημάτων, ιδιαίτερα μετά την καταστροφή στο Βασιλικό.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκαν σήμερα, το δημοσιονομικό έλλειμμα τους πρώτους επτά μήνες του 2011 ανήλθε στα €793,5 εκ. που αντιστοιχεί σε 4,33% του ΑΕΠ έναντι ελλείμματος €474,5 εκ. ή 2,72% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η επιδείνωση του δημοσιονομικού ισοζυγίου οφείλεται κυρίως στην αύξηση των δημόσιων δαπανών και εν μέρει στην μείωση που παρουσιάζουν τα δημόσια έσοδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δαπάνες συνεχίζουν να αυξάνονται το επτάμηνο αν και με χαμηλότερο ρυθμό. Αυξήθηκαν κατά €247,6 εκ. ή με ρυθμό 6,2% και έφθασαν τα €4248,7 εκ. έναντι €4001,1 εκ. πέρσι.

Το εξάμηνο η αύξηση ανερχόταν στο 9,1%.

Η κυριότερη κατηγορία εξόδων, οι μισθοί και τα ημερομίσθια, αυξήθηκαν κατά 3,9% ή €39,4 εκ. στα €1058,9 εκ. από €1019,5 εκ.

Οι πληρωμές των Ταμείων Κοινωνικών Ασφαλίσεων αυξήθηκαν κατά 6,28% ή €44,8 εκ. φθάνοντας τα €759,0 εκ. από €714,2 εκ. την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2010.

Οι τρέχουσες μεταβιβάσεις που αφορούν κυρίως τις κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν κατά €43,9 εκ. ή 4,1%.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν οι δαπάνες για εξυπηρέτηση του χρέους που αυξήθηκαν κατά €42,8 εκ. στα €249,4 εκ. από €206,6 εκ.

Όσον αφορά τα δημόσια έσοδα, η μείωση έφθασε τα €71,5 εκ. έναντι μείωσης €42 εκ. το εξάμηνο.

Τα δημόσια έσοδα περιορίστηκαν στα €3455,1 εκ. σε σύγκριση με €3526,6 εκ. το επτάμηνο του 2010 με μείωση 2,03%.

Τα φορολογικά έσοδα, που αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων, καταγράφουν αύξηση 2,13% στα €2987,6 εκ. σε σύγκριση με €2925,2 εκ.

Τα έσοδα από άμεσους φόρους παρουσιάζονται μειωμένα κατά 2,68% στα €912,1 εκ. από €937,2 εκ.

Οι έμμεσοι φόροι που αποτελούν και τη σημαντικότερη πηγή των φορολογικών εσόδων, παρουσιάζουν αύξηση 5,55% στα €1463,6 εκ. σε σύγκριση με €1368,7 εκ. πέρσι.

Οι συνεισφορές στα Ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 1,75% και ανήλθαν στα €611,9 εκ. σε σύγκριση με €601,3 εκ. πέρσι.

Τα μη φορολογικά έσοδα μειώθηκαν κατά 29,7% καθώς από €580,5 εκ. πέρσι, φέτος μειώθηκαν στα €408,4 εκ.

source: stockwatch.com.cy

AOL Said to Discuss Deal With Yahoo Advisers Amid Bartz Exit



AOL Said to Discuss Deal With Yahoo Advisers Amid Bartz Exit

AOL Inc. (AOL) Chief Executive Officer Tim Armstrong is talking with advisers to Yahoo! Inc. to gauge its interest in combining the companies after the ouster of CEO Carol Bartz, according to two people familiar with the matter.

Armstrong is discussing options for a combination aimed at strengthening the two Internet companies, said the people, who wouldn’t be identified because the talks aren’t public. He has talked with private equity firms and investment bankers from Allen & Co. working with Yahoo, one person said.

Armstrong had been interested in a merger with Yahoo last year and was rebuffed while Bartz was at the helm, one person said. Her departure prompted him to reconsider the option, and, under one scenario now being considered, Yahoo would acquire AOL and Armstrong would become CEO of the combined company, the person said.

Yahoo is unlikely to be interested in a deal for AOL at this time given the company’s losses and declining revenue, according to one person familiar with the matter. AOL’s market value is about $1.6 billion, while Yahoo’s is about $18.2 billion.

Graham James, a spokesman for AOL, and Kim Rubey, spokeswoman for Yahoo, declined to comment.

AOL and Yahoo have been struggling to compete against Internet companies such as Google Inc. (GOOG) and Facebook Inc. AOL has lost almost $800 million since it was spun off from Time Warner Inc. (TWX) in 2009. The Internet pioneer has struggled to make money from online advertising as its profitable dial-up Internet access business declines. AOL is also using Allen & Co. to consider its strategic options.

Yahoo’s Decline
Yahoo, the most-visited U.S. Web portal, fired Bartz on Sept. 6, after less than three years as CEO. Once an $80 billion company, Yahoo has fallen more than 80 percent as it lost Internet users and advertising revenue to Google and Facebook. Bartz was hired after Yahoo rejected a $47.5 billion offer from Microsoft Corp. (MSFT) in 2008.

Yahoo has been working with Allen & Co. and UBS AG for some time, according to Charles Sipkins, a spokesman for Yahoo’s board.

AOL, based in New York, fell 82 cents, or 5.3 percent, to $14.72 at 4 p.m. on New York Stock Exchange. Sunnyvale, California-based Yahoo rose 4 cents to $14.48 on the Nasdaq Stock Market.

source: bloomberg.com
Share |