Monday, September 12, 2011

BofA: Ετήσιες περικοπές έως $5 δισ. μέχρι τα τέλη του 2013


BofA: Ετήσιες περικοπές έως $5 δισ. μέχρι τα τέλη του 2013


Σχέδιο για μαζικές περικοπές δαπανών που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 5 δισ. δολ. το έτος μέχρι τα τέλη του 2013, παρουσίασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι περικοπές προβλέπονται στην πρώτη φάση του ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας, δήλωσε ο Moynihan μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη, ενώ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα επηρεαστούν από τις περικοπές.

"Μπορούμε να αποχωρήσουμε από δραστηριότητες που δεν θέλουμε, να κάνουμε την εταιρεία πιο ευέλικτη και απλή", δήλωσε ο Moynihan.

Ο Moynihan σημείωσε ότι ο σχεδιασμός για την πρώτη φάση του σχεδίου περικοπών έχει ολοκληρωθεί. Προβλέπονται περικοπές 5 δισ. δολ. το έτος από το σύνολο των ετήσιων δαπανών των 27 δισ. δολ. στους τομείς των καταναλωτικών, καρτών, παγκόσμιας τεχνολογίας και άλλες δραστηριότητες.

Στην επόμενη φάση του σχεδίου αναδιάρθρωσης η τράπεζα θα επιδιώξει να μειώσει τις δαπάνες στους τομείς εμπορικής τραπεζικής, διαχείρισης περιουσίας, εταιρικής τραπεζικής και επενδυτικής τραπεζικής που συνολικά φτάνουν τα 28 δισ. δολ.

Δήλωσε παράλληλα ότι η τράπεζα θα επιδιώξει να διευθετήσει οριστικά άλλα κόστη που σχετίζονται με τον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων και δικαστικές διαμάχες και δεν αποτελούν τμήμα των κανονικών δραστηριοτήτων. Σημείωσε ότι συνολικά αυτά τα κόστη έφτασαν τα 18 δισ. δολ. από το συνολικό μέγεθος των 73 δισ. δολ. για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.


source: capital.gr

No comments:

Share |