Wednesday, November 9, 2011

Εκτίναξη των τιμών πετρελαίου στα 150 δολ. «βλέπει» η ΙΕΑ


Εκτίναξη των τιμών πετρελαίου στα 150 δολ. «βλέπει» η ΙΕΑ

Η IEA εκτιμά ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα ανέλθει το 2035 στα 99 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δηλαδή 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα περισσότερα από το 2010.

Συνεχιζόμενη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο τα επόμενα χρόνια και εκτίναξη των τιμών βραχυπρόθεσμα στα 150 δολάρια το βαρέλι προβλέπει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Στην ετήσια έκθεσή της για τις «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προοπτικές», η διεθνής υπηρεσία εκτιμά ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 14%, το 2035 και η τιμή του βαρελιού αναμένεται να αγγίξει, κατά μέσον όρο, τα 120 δολάρια.

Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ενδέχεται να εκτιναχθούν βραχυπρόθεσμα στα 150 δολάρια το βαρέλι, «αν οι επενδύσεις στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική κινηθούν, την περίοδο 2011-2015, σε επίπεδα κατά ένα τρίτο χαμηλότερα των απαιτούμενων 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως».

Η IEA εκτιμά ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα ανέλθει το 2035 στα 99 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δηλαδή 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα περισσότερα από το 2010. Η αύξηση της ζήτησης θα προέρχεται κυρίως από τις εκτός ΟΟΣΑ χώρες και θα οφείλεται κατά βάση στην ανάπτυξη των μεταφορών και των αγορών αυτοκινήτου στις αναδυόμενες χώρες, κυρίως τις ασιατικές.

Όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου, αυτή αναμένεται να αγγίξει το 2035 τα 96 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής μη συμβατικού πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αν και η παραγωγή του αργού πετρελαίου εκτιμάται ότι το 2035 θα ανέλθει σε 68 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, θα εξακολουθεί να υπολείπεται του ιστορικού ρεκόρ των 70 εκατομμυρίων βαρελιών του 2006.

Η IEA εκτιμά επίσης ότι οι καταναλώτριες χώρες πετρελαίου θα εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την παραγωγή των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ Το 2035, στην παραγωγή από τις χώρες του καρτέλ θα αντιστοιχεί το 51% του συνόλου της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού


ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού

Απροσδόκητη πτώση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,37 εκατ. βαρέλια στα 338,09 εκατ. βαρέλια όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,7 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,107 εκατ. βαρέλια στα 204,167 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,2 εκατ. βαρέλια.

Τα διυλισμένα αποθέματα σημείωσαν πτώση κατά 6,02 εκατ. βαρέλια στα 135,869 εκατ. βαρέλια, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια.

Η παραγωγική δυναμικότητα των διυλιστηρίων υποχώρησε στο 82,6% από 85,3% την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών την τοποθετούσαν στο 85,4%.



source: capital.gr

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων χονδρικής


ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων χονδρικής


Υποχώρησαν το Σεπτέμβριο τα αποθέματα των χονδρεμπόρων στις ΗΠΑ ένδειξη ότι ενισχύεται η επιφυλακτικότητα για την πορεία της οικονομίας. Ήταν η πρώτη υποχώρηση των αποθεμάτων από τον Δεκέμβριο του 2009.

Ειδικότερα, τα αποθέματα των χονδρεμπόρων σημείωσαν μικρή πτώση 0,1% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 462,05 δισ. δολ. όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 0,6% στα αποθέματα.

Την ίδια στιγμή, τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Αύγουστο έδειξαν ότι τα αποθέματα σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1%. Τα προκαταρκτικά στοιχεία είχαν δείξει μεγαλύτερη άνοδο 0,4% των αποθεμάτων τον Αύγουστου.

Οι πωλήσεις των χονδρεμπόρων σημείωσαν άνοδο 0,5% το Σεπτέμβριο στα 403,15 δισ. δολ. έπειτα από μικρή αύξηση 0,1% τον Αύγουστου.


source: capital.gr

Lloyds: Πιθανή υποβάθμιση από Moody's



Lloyds: Πιθανή υποβάθμιση από Moody's

Σε υποβάθμιση της ημι-κρατικής τράπεζας της Βρετανίας Lloyds ενδέχεται να προχωρήσει η Moody's, επικαλούμενη τις ανησυχίες ότι η προσωρινή απουσία του διευθύνοντος συμβούλου για λόγους υγείας ίσως καθυστερήσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης.

Σε υποβάθμιση της ημι-κρατικής τράπεζας της Βρετανίας Lloyds ενδέχεται να προχωρήσει η Moody's, επικαλούμενη τις ανησυχίες ότι η προσωρινή απουσία του διευθύνοντος συμβούλου για λόγους υγείας ίσως καθυστερήσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης.

«Η επαναξιολόγηση αποδίδεται στη μεγάλη αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στην ανώτατη διοίκηση της Lloyds, μετά την ανακοίνωση ότι ο νυν διευθύνων σύμβουλος Αντόνιο Χόρτα-Οζόριο αναγκάστηκε να πάρει προσωρινή άδεια», αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Η Lloyds αιφνιδίασε τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνοντας ότι ο 47χρονος Οζόριο θα λείψει για κάποιο διάστημα από την τράπεζα για λόγους υγείας. Τα καθήκοντά του εκτελεί προσωρινά ο οικονομικός διευθυντής Τιμ Τούκεϊ, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από την τράπεζα το Φεβρουάριο.

source: naftemporiki.gr

Ιταλία: Ξεπέρασαν το 7% τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων


Ιταλία: Ξεπέρασαν το 7% τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων


Ξεπέρασαν το 7% τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων της Ιταλίας, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 1997.

Ξεπέρασαν το 7% τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων της Ιταλίας, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 1997.

Τα αρχικά κέρδη του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου μετά και τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί, εξανεμίστηκαν γρήγορα όταν τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων της Ιταλίας εκτοξεύθηκαν στο 6,86%, σε επίπεδο μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα εξαιτίας του κολοσσιαίου δημοσίου χρέους, ενώ λίγο αργότερα ξεπέρασαν και το φράγμα του 7%, ποσοστό που καθιστά απαγορευτικό το κόστος δανεισμού της χώρας.

source: naftemporiki.gr

Gazprom: Αύξηση 79% στα τριμηνιαία κέρδη


Gazprom: Αύξηση 79% στα τριμηνιαία κέρδη

Αύξηση 79% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Gazprom κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου χρήσης, χάρη στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, της παραγωγής και του όγκου των εξαγωγών.

Αύξηση 79% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Gazprom κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου χρήσης, χάρη στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, της παραγωγής και του όγκου των εξαγωγών.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του ρωσικού κολοσσού ανήλθαν στα 304 δισ. ρούβλια (10 δισ. δολάρια) από 170 δισ. ρούβλια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ κοντά στην εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη ύψους 305 δισ. ρουβλιών.

Τα μεγέθη της Gazprom δέχθηκαν ώθηση από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ζήτησης και τις υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη – τη μεγαλύτερη αγορά της βάσει εσόδων – κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Η παραγωγή αερίου αυξήθηκε το εν λόγω τρίμηνο κατά 9% στα 128,5 δισ. κυβικά μέτρα.

source: naftemporiki.gr

Πρόωρες το Φεβρουάριο και για την Ιταλία



Πρόωρες το Φεβρουάριο και για την Ιταλία


Την πρόθεση του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Ιταλίας ξεκαθάρισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στο ιταλικό Κοινοβούλιο. Ο ίδιος είπε στην εφημερίδα La Stampa ότι οι πρόωρες εκλογές πιθανότατα θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο. Όπως είπε ο Μπερλουσκόνι, ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς θα είναι ο ηγέτης του κόμματος PDL και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντζελίνο Αλφάνο.


O Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χθες δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί αμέσως μόλις υπερψηφιστεί από το ιταλικό κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός και τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για τα οποία έχει δεσμευτεί στους Ευρωπαίους εταίρους του.


Είχε προηγηθεί μια «Πύρρειος» νίκη του, στη διαδικασία ψήφισης του ισολογισμού του 2010, όπου συγκέντρωσε 8 λιγότερες ψήφους από την απόλυτη πλειοψηφία (308 επί συνόλου 630 βουλευτών με τους 321 να απέχουν) και ουσιαστικά είδε να γράφεται, εξ’ οικείων, το τέλος μιας εικοσάχρονης, ταραχώδους πολιτικής διαδρομής.

Ο κλοιός γύρω από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε σφίξει από νωρίς, καθώς αρκετοί από τους βουλευτές της συμπολίτευσης είχαν δηλώσει ότι δεν στηρίζουν πια τις επιλογές του Καβαλιέρε, με αποκορύφωμα τη δήλωση του Ουμπέρτο Μπόσι, ηγέτη της Λέγκας του Βορρά και εταίρου του Μπερλουσκόνι στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος τον κάλεσε ευθέως να παραιτηθεί.

Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας ένας οργισμένος Καβαλιέρε έφυγε από το Κοινοβούλιο, πριν καν ακούσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Πιερλουίτζι Μπερσάνι να απαιτεί από έδρας την παραίτησή του. Ο Μπερλουσκόνι συγκάλεσε σύσκεψη με ανώτατα στελέχη του κυβερνώντος Λαού της Ελευθερίας (Pdl) και στη συνέχεια με τη Λέγκα του Βορρά και τον Ουμπέρτο Μπόσι και εκεί κατανόησε πως δεν θα «επιβίωνε» μιας διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης. Λίγη ώρα αργότερα ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Ιγνάσιο Λα Ρούσα δήλωνε ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι « θα συμβουλευτεί τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για τις επόμενες κινήσεις του». Όπερ και εγένετο …

Σε κάθε περίπτωση τα μέτωπα παραμένουν ανοικτά καθώς ο Μπερλουσκόνι θέτει τώρα, με την «πρόταση» παραίτησής του σε αντάλλαγμα της έγκρισης των έκτακτων οικονομικών μέτρων που απαιτούν οι Βρυξέλλες και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ιταλίας, ένα μείζον πρόβλημα στην αντιπολίτευση: Οι αγορές έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρό τους την Ιταλία, τα spreads καλπάζουν και η κατάρρευση της χώρας είναι προ των πυλών. Καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό και «ρίχνουν» την χώρα βαθιά στη δίνη της κρίσης, ή δίνουν τη δυνατότητα στον Καβαλιέρε να αποχωρήσει «νικητής» ;

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, σύμφωνα τουλάχιστον με έμπειρους πολιτικούς αναλυτές: να επιχειρήσει ο Σίλβιο να συνδεθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού με ψήφο εμπιστοσύνης. Στη Γερουσία τουλάχιστον η κεντροδεξιά έχει αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση ο Μπερλουσκόνι θα επιχειρήσει να διαπραγματευθεί πρόωρες εκλογές, να απορρίψει κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής και να προτείνει να παραμείνει ο ίδιος πρωθυπουργός μετά τις εκλογές.

Βέβαια ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο πρέπει τότε να εξετάσει εάν υπάρχει εναλλακτική, αλλά μέχρι σήμερα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν δείχνουν σημεία επαφής, πόσο μάλλον συνεργασίας!

Το απόλυτο «κόλπο γκρόσο» για τον Καβαλιέρε …

Όπως και να έχει οι αγορές θα δώσουν την δικιά τους απάντηση σε λίγες ώρες. Τα διεθνή ΜΜΕ πάντως έχουν ήδη αποφανθεί: «Arrivederci Italia …»

source: protothema.gr

Κύπρος: Αμεσα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης ζητεί η Κομισιόν


Κύπρος: Αμεσα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης ζητεί η Κομισιόν

Έκκληση προς την Κύπρο να υιοθετήσει άμεσα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα διαμορφωθεί στο 4,8% το 2012.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφορικά με τις προβλέψεις της Κομισιόν για το 2012 δείχνουν ότι η Κύπρος μπαίνει πλέον σε «βαθιά νερά» επιτήρησης από τις Βρυξέλλες.

Με βάση τις συστάσεις της Κομισιόν, η κυπριακή οικονομία υποχρεούται να εξέλθει από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος μέχρι τα τέλη του 2012, περιορίζοντας το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω του 3%.

source: naftemporiki.gr

Κίνα: Πτώση πληθωρισμού, αυξήθηκαν πωλήσεις λιανικής και βιομ. παραγωγή


Κίνα: Πτώση πληθωρισμού, αυξήθηκαν πωλήσεις λιανικής και βιομ. παραγωγή


Κατακόρυφη πτώση εμφάνισε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Οκτώβριο, στο 5,5%, υποχωρώντας περαιτέρω από το υψηλό τριών ετών στο οποίο είχε βρεθεί τον Ιούλιο, δίνοντας έτσι στις αρχές του Πεκίνου τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την πολιτική τους για να ενισχύσουν την οικονομία.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε από το 6,1% του Σεπτεμβρίου και σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη πτώση από το υψηλό του 6,5% τον Ιούλιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι οι πιέσεις των τιμών βρίσκονται σε πτωτική τροχιά.

Ακόμη, η βιομηχανική παραγωγή του Οκτωβρίου σημείωσε την μικρότερη άνοδο στη διάρκεια του έτους, στην πιο πρόσφατη ένδειξη ότι υπάρχει μια ήπια επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 13,2% σε σχέση με το περασμένο έτος, ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων για άνοδο 13,4%.

Επίσης, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν άνοδο 17,2%, επίσης ελαφρώς χαμηλότερα των προσδοκιών που έκαναν λόγο για αύξηση 17,4%, ενώ οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο, αυξήθηκαν 24,9% σε σχέση με πέρυσι, όπως αναμενόταν.


source: capital.gr

McDonald's: Πάνω από τα προβλεπόμενα οι πωλήσεις


McDonald's: Πάνω από τα προβλεπόμενα οι πωλήσεις

Η αμερικανική αλυσίδα McDonald΄s ανακοίνωσε αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου των πωλήσεών της παγκοσμίως τον Οκτώβριο -ενδεικτικό της κρίσης που πλήττει τα εισοδήματα και της στροφής των καταναλωτών σε φθηνές λύσεις. Οι πωλήσεις στα εστιατόρια του ομίλου αυξήθηκαν κατά 5,5%, ενώ οι αναλυτές πρόβλεπαν αύξησή τους κατά 4,1%. Η ίδια η εταιρεία πρόβλεπε αύξηση πωλήσεων από 4% έως 5%. Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις της McDonald΄s αυξήθηκαν κατά 5,2%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέφεραν αύξησή τους κατά 3,7%. Στην Ευρώπη οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 4,8%, από 3,4% που πρόβλεπαν οι αναλυτές.

source: stockwatch.com.cy

Ζημιές 2,3 δισ. για τη Dexia από τη συμμετοχή στο ελληνικό χρέος


Ζημιές 2,3 δισ. για τη Dexia από τη συμμετοχή στο ελληνικό χρέος


Βρυξέλλες (Dow Jones) – Η Dexia, η γαλλό-βελγική τράπεζα, ανακοίνωσε ότι ενέγραψε ζημιές 4,1 δισ. ευρώ από την πώληση της θυγατρικής της στην Ελβετία, και 2,3 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή της σε ελληνικό κρατικό χρέος.

Η Dexia δεν ανακοίνωσε αποτελέσματα γ΄ τριμήνου εξαιτίας της διάσπασής της, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει τις δραστηριότητες της τράπεζας στα χέρια γαλλικών τραπεζών αποταμιευτηρίου, μόλις βρεθούν αγοραστές.

Η Dexia έχει ήδη πουλήσει τη βελγική της μονάδα, Dexia Bank Belgium, στη βελγική κυβέρνηση έναντι 4 δισ. ευρώ. Η Dexia θα καταλήξει ως το απομεινάρι του κάποτε μεγαλύτερου πιστωτικού ιδρύματος προς τοπικές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, διατηρώντας ένα χαρτοφυλάκιο μη ρευστών τίτλων και με τη στήριξη 90 δισ. ευρώ, από εγγυήσεις που παρείχαν οι κυβερνήσεις των Βελγίου, Γαλλίας, Λουξεμβούργου.

Η τράπεζα παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα που οδήγησαν στη διάσπασή της στις αρχές Οκτωβρίου. Πρώτον, μια προειδοποίηση για την αξιολόγησή της από τις Moody’s Investor Service και Standard & Poor’s στο β΄ τρίμηνο, έκοψε την μη ακάλυπτη χρηματοδότηση της τράπεζας κατά 22 δισ. ευρώ. Όταν οι οίκοι επιβεβαίωσαν τις βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις της τράπεζας τον Ιούλιο, η χρηματοδότηση δεν επέστρεψε καθώς οι συνθήκες στις αγορές είχαν επιδεινωθεί δραματικά.

Η κατακόρυφη μείωση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων το καλοκαίρι, μείωσε τη βραχυπρόθεσμη ακάλυπτη χρηματοδότηση περαιτέρω κατά 6 δις. ευρώ και αύξησε το ποσό των εγγυήσεων που η τράπεζα χρειάζεται να έχει έναντι της συμμετοχής της σε παράγωγα, κατά 15 δισ. ευρώ.

Η Dexia χρησιμοποιεί τα παράγωγα ως hedging έναντι υψηλότερων επιτοκίων που αυξάνουν το κόστος χρηματοδότησης, αλλά αυτά τα παράγωγα έχασαν την αξία τους όταν τα επιτόκια μειώθηκαν.

Η αναταραχή των αγορών το καλοκαίρι αύξησε τις ανάγκες της Dexia για βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση στα 105 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου από τα 96 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, ανακοίνωσε η Dexia.

Τέλος, η απόφαση της Moody’s στις 3 Οκτωβρίου να θέσει την αξιολόγηση της τράπεζας under review, οδήγησε στην απώλεια περαιτέρω 7 δισ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό και 7 δισ. ευρώ σε καταθέσεις. Η Dexia ανακοίνωσε ότι αυτές οι εκροές καταθέσεων έχουν σταματήσει, από την ώρα που οι κυβερνήσεις των Γαλλίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου, συμφώνησαν να εγγυηθούν τα χρέη της τράπεζας.




source: capital.gr
Share |