Wednesday, November 9, 2011

Κίνα: Πτώση πληθωρισμού, αυξήθηκαν πωλήσεις λιανικής και βιομ. παραγωγή


Κίνα: Πτώση πληθωρισμού, αυξήθηκαν πωλήσεις λιανικής και βιομ. παραγωγή


Κατακόρυφη πτώση εμφάνισε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Οκτώβριο, στο 5,5%, υποχωρώντας περαιτέρω από το υψηλό τριών ετών στο οποίο είχε βρεθεί τον Ιούλιο, δίνοντας έτσι στις αρχές του Πεκίνου τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την πολιτική τους για να ενισχύσουν την οικονομία.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε από το 6,1% του Σεπτεμβρίου και σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη πτώση από το υψηλό του 6,5% τον Ιούλιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι οι πιέσεις των τιμών βρίσκονται σε πτωτική τροχιά.

Ακόμη, η βιομηχανική παραγωγή του Οκτωβρίου σημείωσε την μικρότερη άνοδο στη διάρκεια του έτους, στην πιο πρόσφατη ένδειξη ότι υπάρχει μια ήπια επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 13,2% σε σχέση με το περασμένο έτος, ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων για άνοδο 13,4%.

Επίσης, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν άνοδο 17,2%, επίσης ελαφρώς χαμηλότερα των προσδοκιών που έκαναν λόγο για αύξηση 17,4%, ενώ οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο, αυξήθηκαν 24,9% σε σχέση με πέρυσι, όπως αναμενόταν.


source: capital.gr

No comments:

Share |