Friday, December 23, 2011

ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για δαπάνες και εισόδημα


ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για δαπάνες και εισόδημα


Οριακή αύξηση σημείωσαν οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών το Νοέμβριο, ενώ μικρά ήταν τα κέρδη και στο εισόδημα τους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 13,1 δισ. δολ. ή 0,1% το Νοέμβριο από τον Οκτώβριο όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι δαπάνες είχαν σημειώσει μικρή άνοδο 0,1% και τον Οκτώβριο.

Το εισόδημα στο μεταξύ σημείωσε επίσης οριακή άνοδο 0,1% το Νοέμβριο έπειτα από αύξηση 0,4% τον προηγούμενο μήνα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα τόσο στις δαπάνες όσο και στο εισόδημα.


source: capital.gr

«Μαύρα Χριστούγεννα» για τον γκουρού John Paulson


«Μαύρα Χριστούγεννα» για τον γκουρού John Paulson



Μαύρα Χριστούγεννα φαίνεται πως θα περάσει φέτος ο hedge fund manager John Paulson.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, το fund Advantage Plus της Paulson & Co., που εμφάνισε τις χειρότερες επιδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υποχώρησε επιπλέον 9% μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τις ετήσιες απώλειες στο 52% περίπου.

Ούτε το Paulson Advantage, όμως, τα πήγε καλά, καθώς αυτόν τον μήνα καταγράφει υποχώρηση 6% και 36% από τις αρχές του έτους.


source: euro2day.gr

Ισπανία: Οργή επενδυτών για την Santander



Ισπανία: Οργή επενδυτών για την Santander



Προβλήματα στην Ισπανία για την Banco Santander, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκατοντάδες οργισμένους πελάτες τους οποίους «φόρτωσε» με μεγάλες απώλειες επί ομολόγων τα οποία πούλησε για να χρηματοδοτήσει μέρος της εξαγοράς της ABN Amro στα τέλη του 2007.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι πελάτες της τράπεζας υπέστησαν απώλειες ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ. Τα ομόλογα που αγοράστηκαν μετατρέπονται αυτόματα σε κοινές μετοχές τον Οκτώβριο του 2012. Όπως ισχυρίζονται καταναλωτικές ομάδες και νομικοί εκπρόσωποι, οι τραπεζίτες της Santander δεν ξεκαθάρισαν στους πελάτες τους κινδύνους της επένδυσης.

Η ισπανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε έκθεσή της τον Οκτώβριο, είχε γνωστοποιήσει ότι είχε εντοπίσει παρατυπίες, μεταξύ των οποίων πώληση ομολόγων προτού υποβληθούν τα απαιτούμενα νομικά έγγραφα, ωστόσο δήλωσε πως δεν μπορεί να αναγκάσει την τράπεζα να δώσει τα χρήματα πίσω τους πελάτες της.

Η Santander από την πλευρά της υποστηρίζει ότι συμμορφώθηκε με όλους τους σχετικούς κανονισμούς για το placement ύψους 7 δισ. ευρώ.

Δυο ιδιώτες έχουν ήδη υποβάλει ξεχωριστές αγωγές κατά της Santander ζητώντας πλήρη επιστροφή χρημάτων, ενώ η οργάνωση καταναλωτών Adicae δήλωσε ότι βοηθά 600 ομολογιούχους να διαπραγματευτούν κάποια συμφωνία με την ισπανική τράπεζα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να μπει φρένο στην πώληση «τοξικών αποταμιευτικών προϊόντων». Αν οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτύχουν, τότε η οργάνωση λέει πως θα κάνει αγωγή και θα ζητήσει επιστροφή των χρημάτων στους επενδυτές.


source: euro2day.gr

ΗΠΑ: «Πράσινο» στη συγχώνευση NYSE Euronext - Deutsche Borse


ΗΠΑ: «Πράσινο» στη συγχώνευση NYSE Euronext - Deutsche Borse

Η αμερικανική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα η αντιμονοπωλιακή διεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης έδωσε το "πράσινο φως" να συγχωνευθούν οι χρηματιστηριακές πλατφόρμες NYSE Euronext και Deutsche Bοrse --σε μια συμφωνία ύψους 9 δισ. δολαρίων-- "υπό την αίρεση", όμως, η τελευταία να κάνει παραχωρήσεις.

Η Deutsche Bοrse καλείται να επιβάλει στη θυγατρική International Securities Exchange Holdings να εκχωρήσει το μερίδιό της (31,5%) στην αμερικανική χρηματιστηριακή εταιρεία Direct Edge Holdings.

Στην εταιρεία το υπουργείο της Δικαιοσύνης επιβάλει να απέχει από κάθε δραστηριότητα με τις συγχωνευμένες χρηματιστηριακές πλατφόρμες.

Το υπουργείο της Δικαιοσύνης προσέφυγε με τα αιτήματα αυτά σε αρμόδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον.

source: naftemporiki.gr

Οι Moody's διατηρούν το ΑΑΑ Αυστρίας


Οι Moody's διατηρούν το ΑΑΑ Αυστρίας

Ο Οίκος Moody's ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διατηρήσει την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της Αυστρίας, ΑΑΑ, λόγω της «καλά διαφοροποιημένης οικονομίας» της, του χαμηλού ποσοστού ανεργίας και της οικονομικής ευρωστίας.

Στην ανακοίνωση, ο Οίκος αναφέρει ότι η απόφαση έλαβε υπόψη «την οικονομική ισχύ» του κράτους των Άλπεων, που οφείλεται «στο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και στον ανταγωνιστικό τομέα εξαγωγών, τα οποία έχουν βοηθήσει την Αυστρία να αναπτύσσεται ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα τελευταία χρόνια».

«Με τον τρόπο αυτό, η Αυστρία έχει επιτύχει υψηλό μέσο εισόδημα, μια καλά διαφοροποιημένη οικονομία και διαρθρωτικά χαμηλή ανεργία», προσθέτει.

Η Αυστρία έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανήλθε στο 4,1% του ενεργού πληθυσμού τον Οκτώβριο.

Επίσης, οι Moody's χαιρέτισαν την απόφαση της Αυστρίας να εγκρίνει αρχές του μήνα το νόμο «χρυσό κανόνα» που υποχρεώνει την κυβέρνηση να περιορίσει το διαρθρωτικό ή μη κυκλικό ομοσπονδιακό έλλειμμα στο 0,35% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος από το 2017.

source: stockwatch.com.cy

Υποβάθμιση Σλοβενίας σε A1 από Moody’s


Υποβάθμιση Σλοβενίας σε A1 από Moody’s

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's μείωσε αργά την Πέμπτη, κατά μια βαθμίδα, σε A1, τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Σλοβενίας.

Την προοπτική για την οικονομία της 27μελούς ΕΕ χαρακτηρίζει ο ίδιος οίκος ως «αρνητική».

Αιτιολογώντας την άποψη αυτή, οι Moody's επεσήμανε ότι «έχουν, πλέον, επιδεινωθεί οι συνθήκες της δανειοδότησης της κεντρικής κυβέρνησης στη Λιουμπλιάνα από το εξωτερικό, επειδή παρατείνεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, μειώνοντας, συγχρόνως, τις αναπτυξιακές προοπτικές των μεγάλων τραπεζών της χώρας και υψώνοντας εμπόδιο στην ανάπτυξη της οικονομίας της Σλοβενίας».

source: stockwatch.com.cy

ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης


ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η άνοδος που κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Thomson Reuters/University of Michigan, αφού διαμορφώθηκε στις 69.9 μονάδες από 67,7 μονάδες από 64,1 μονάδες στο τέλος Νοεμβρίου.
Οι αναλυτές ανέμεναν τον δείκτη στις 68 μονάδες. Ο δείκτης προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 63,6 μονάδες από 61,1 μονάδες.

source: reporter.gr

ΗΠΑ: Στο 1,8% τελικά η ανάπτυξη το γ' 3μηνο


ΗΠΑ: Στο 1,8% τελικά η ανάπτυξη το γ' 3μηνο


Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,8% το τρίτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με --αναθεωρημένα προς τα κάτω-- στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης του ομοσπονδιακού κράτους.
Οι εκτιμήσεις για την πορεία του αμερικάνικου ΑΕΠ το Νοέμβριο έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2%.

Η σημερινή είναι η τρίτη και τελευταία μιας σειράς εκτιμήσεων σχετικά με το τρίτο τρίμηνο.

Παρά την αναθεώρηση προς το κάτω, το ποσοστό ανάπτυξης είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο του τριμήνου Απρίλιος-Ιούνιος, που ανερχόταν σε 1,3%.

Παράλληλα, ο αριθμός των αμερικανών που εντάχθηκαν στους καταλόγους όσων λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τρεισήμισι ετών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 4.000 φθάνοντας τον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 364.000, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2008, σύμφωνα με το υπουργείο.

source: reporter.gr
Share |