Thursday, August 12, 2010

GM: Στα $1,3 δισ. τα καθαρά κέρδη του β΄ τριμήνου


GM: Στα $1,3 δισ. τα καθαρά κέρδη του β΄ τριμήνου

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη από το 2004 εμφάνισε η GM στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, το οποίο αποτελεί, επίσης, το δεύτερο διαδοχικό που καταγράφονται κέρδη.

Ειδικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία, σημείωσε κέρδη ύψους 1,3 δισ. δολαρίων (2,55 δολ. ανά μετοχή) από τα 865 εκατ. δολάρια που είχε καταγράψει το πρώτο τρίμηνο.

Σημειώνεται πως το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 είχε εμφανίσει ζημιές της τάξης των 13 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 43% στα 33 δισ. δολάρια σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καθώς η GM αύξησε τις πωλήσεις της σε όλες της αγορές που δραστηριοποιείται.

Το α΄ τρίμηνο του 2010 είχαν διαμορφωθεί στα 31,5 δισ. δολάρια. Επιπλέον, η παγκόσμια παραγωγή σημείωσε άνοδο 50%, βοηθούμενη από την ανάκαμψη που εμφάνισαν οι πωλήσεις στια ΗΠΑ και την ταχύτερη ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών, όπως η Κίνα.

Τα αποτελέσματα αποδίδονται κυρίως στις βελτιωμένες πωλήσεις και στα χαμηλότερα έξοδα, εξαιτίας της πτώχευσης του περασμένου έτους.

Νωρίτερα, πηγές ανέφεραν πως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, σχεδιάζει να αντλήσει περίπου 12 δισ. με 16 δισ. δολάρια μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς.

source: capital.gr

No comments:

Share |