Thursday, August 12, 2010

Στα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ η προσοχή


Στα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ η προσοχή


Στα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για τις ΗΠΑ επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών εν μέσω των ανησυχιών που επικρατούν διεθνώς για επιβράδυνση όχι μόνο της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν στις 465.000 από 479.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Η ανακοίνωση των στοιχείων αναμένεται στις 17:30 ώρα Ελλάδος.

Τον Ιούλιο καταγράφηκε αύξηση των αιτήσεων και το ποσοστό της ανεργίας παραμένει στο 9,5%, κοντά σε υψηλό 27 ετών. Συνολικά, περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Επισημαίνεται ότι η αδυναμία της αμερικανικής αγοράς εργασίας να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης αναφέρθηκε από τους οικονομικούς αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ως ένας από τους βασικούς παράγοντες για την υποβάθμιση των προβλέψεών τους αναφορικά με την αμερικανική ανάπτυξη.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |