Thursday, August 12, 2010

GM: Στα $12-16 δισ. η αρχική δημόσια προσφορά


GM: Στα $12-16 δισ. η αρχική δημόσια προσφορά

Στα 12 δισ. με 16 δισ. δολάρια αναμένεται να είναι το ποσό που θα αντλήσει η General Motors μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς, την οποία φέρεται να εξετάζει.

Το έγγραφο αναμένεται να κατατεθεί αύριο Παρασκευή, ενώ ενδέχεται αυτό να μην συμβεί μέχρι και τη Δευτέρα, όπως ανέφερε πρόσωπο προσκείμενο στο θέμα που θέλησε να παραμείνει ανώνυμο. Το ακριβές ποσό της προσφοράς μπορεί να μην αναφέρεται, συμπλήρωσε.


Η IPO αυτή θα αποτελέσει τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, μετά την αντίστοιχη της Visa Inc. ύψους 19,7 δισ. δολαρίων το Μάρτιο του 2008. Επιπλέον, η πώληση μετοχών φέρεται να είναι το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση της GM από την κρατική ιδιοκτησία. Σημειώνεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει το 61% της εταιρείας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Edward Whitacre είχε δηλώσει πως η ημερομηνία για την αρχική δημόσια προσφορά της General Motors Co. δεν είχε ακόμα καθοριστεί και επανέλαβε πως η GM συνεχίζει να προετοιμάζεται για την IPO μέσα στο 2010 και αναμένεται να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στα μέσα του Αυγούστου.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ποσό ύψους 5 δισ. δολαρίων από μια ομάδα τουλάχιστον 15 τραπεζών, ανάμεσά τους οι Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., Bank of America Corp. και Credit Suisse Group AG.

Σημείωνεται πως σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της GM για το δεύτερο τρίμηνο.

source: capital.gr

No comments:

Share |