Thursday, August 12, 2010

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από τη Nestle


Εντυπωσιακά αποτελέσματα από τη Nestle

Eντυπωσιακά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ελβετικού ομίλου τροφίμων και αναψυκτικών Nestle στο πρώτο εξάμηνο, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω και τις οικονομικές προβλέψεις για το σύνολο του έτους, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων.


Οι αναδυόμενες αγορές ώθησαν τα μεγέθη της Nestle.

Τα αποτελέσματα της Nestle -που παρασκευάζει, μεταξύ άλλων, τα προϊόντα Nescafe, Jenny Craig και Haagen-Dazs- ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη του ελβετικού ομίλου σημείωσαν άνοδο 7,5% στο εξάμηνο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ανερχόμενα σε 5,45 δισ. ελβετικά φράγκα (πέντε δισ. δολάρια), έναντι κερδών ύψους 5,1 δισ. ελβετικών φράγκων του περσινού εξαμήνου.

Οι πωλήσεις της Nestle -του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων στον κόσμο- ανήλθαν στα 55 δισ. φράγκα, έναντι 51 δισ. φράγκων στο πρώτο εξάμηνο του 2009. «Εχουμε αυξήσει τις επενδύσεις στα εμπορικά μας σήματα και δυναμικό, έχοντας προετοιμάσει την εταιρεία για ένα δεύτερο εξάμηνο με μεγαλύτερες προκλήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle, Πολ Μπούλκε. Σύμφωνα με τον ελβετικό όμιλο, η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από τις αναδυόμενες αγορές, την πώληση εναλλακτικών προϊόντων χαμηλού κόστους, ενώ παρατηρήθηκε μείωση της ζήτησης στις ανεπτυγμένες αγορές.

Από την άλλη πλευρά, οι υψηλότερες πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη αφήνουν περιθώρια στη Nestle να επιβεβαιώσει τους φιλόδοξους στόχους πωλήσεων και κερδοφορίας στο σύνολο του οικονομικού έτους, παρά το υψηλότερο κόστος πρώτων υλών.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |