Thursday, August 12, 2010

Ευρωζώνη: Απρόσμενη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο


Ευρωζώνη: Απρόσμενη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο


Απρόσμενη μείωση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Ιούνιο, καθώς η πτώση της παραγωγής σε Γαλλία και Γερμανία υποδεικνύει ότι η οικονομική ανάκαμψη της νομισματικής ένωσης επιβραδύνθηκε στο τέλος του δευτέρου τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,1% από το Μάιο ενώ ήταν σε ποσοστό 8,2% ισχυρότερη από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, όπως ανακοίνωσε η Eurostat. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% σε μηνιαία βάση και 9,1% σε ετήσια.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Μαΐου αναθεωρήθηκαν ανοδικά δείχνοντας ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,1% σε μηνιαία βάση και 9,9% σε ετήσια, που είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 1991 όταν ξεκίνησε η καταγραφή τωβν στοιχείων.

Η επιμέρους ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι η παραγωγή ενέργειας και κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκε 0,3% και 0,2% αντίστοιχα, σε μηνιαία βάση. Παρ’ όλα αυτά, η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών περιορίστηκε 0,9% ενώ η παραγωγή των αναλώσιμων καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε 0,1%.

source: capital.gr

No comments:

Share |