Friday, July 15, 2011

ΗΠΑ: Την επόμενη εβδομάδα ψήφιση ν/σ για την αύξηση του ορίου χρέους


ΗΠΑ: Την επόμενη εβδομάδα ψήφιση ν/σ για την αύξηση του ορίου χρέους


Νομοσχέδιο που θα προβλέπει την αύξηση του ορίου χρέους κατά 2,4 τρισ. δολάρια θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής των ρεπουμπλικανών Eric Cantor.


Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης περικοπές δαπανών ίδιου ύψους. Ωστόσο, ακόμα και αν εγκριθεί από τη Βουλή η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση θεωρείται απίθανη η υπερψήφιση από τη Γερουσία η οποία ελέγχεται από τους δημοκρατικούς.

Παράλληλα, οι ρεπουμπλικανοί θα θέσουν προς ψήφιση τροπολογία για το Σύνταγμα της χώρας που θα απαιτεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού.




source: capital.gr

ΗΠΑ: Νέα πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan


ΗΠΑ: Νέα πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan

Πτώση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ όπως έδειξε η έρευνα που διεξάγει το Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan διαμορφούμενος στο χειρότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έως τα μέσα Ιουλίου υποχώρησε στις 63,8 μονάδες από 71,5 μονάδες τον Ιούνιο και ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το δείκτη στις 71 μονάδες.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 76,3 μονάδες από τις 82 μονάδες, ενώ ο δείκτης των προσδοκιών σημείωσε πτώση στις 55,8 μονάδες από τις 64,8 μονάδες..


source: capital.gr

ΗΠΑ: Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο


ΗΠΑ: Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

Χειρότερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,3%. Μάλιστα τα στοιχεία του Μαΐου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω και συγκεκριμένα στο -0,1% από +0,1%.

Η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των βιομηχανιών διατηρήθηκε στο 76,7% ενώ οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο 76,9%.

Τέλος, η βιομηχανική παραγωγή σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 εμφάνισε αύξηση 3,4%, ενώ συνολικά για το δεύτερο τρίμηνο εμφάνισε άνοδο 0,8%.



source: capital.gr

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών η Credit Suisse


Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών η Credit Suisse

Διαδικασία έρευνας κατά της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse κίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο των συμφωνιών διασυνοριακής διαχείρισης πλούτου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική τράπεζα.

Διαδικασία έρευνας κατά της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse κίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο των συμφωνιών διασυνοριακής διαχείρισης πλούτου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική τράπεζα.

Η Credit Suisse ενημερώθηκε με επιστολή την Πέμπτη ότι είναι το αντικείμενο έρευνας από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει η τράπεζα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια έρευνα η οποία αφορά το σύνολο του τραπεζικού τομέα.

«Η Credit Suisse θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές ώστε να επιλυθεί αυτό το ζήτημα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στις αρχές Μαρτίου, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά ένας φορολογούμενος των ΗΠΑ είχε ομολογήσει ότι απέκρυψε κεφάλαια από τις φορολογικές αρχές με την τοποθέτηση τους σε έναν λογαριασμό που κατείχε στην τράπεζα Credit Suisse.

Οι ελβετικές τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης από το 2009, οπότε η χώρα αναγκάστηκε να χαλαρώσει το τραπεζικό της απόρρητο.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, UBS αναγκάστηκε να παραδώσει 4.000 περιπτώσεις όπου υπήρχε η υποψία απάτης στις αμερικανικές φορολογικές αρχές και είχε καταβάλει πρόστιμο 780 εκατ. δολαρίων.

source: naftemporiki.gr

Υψηλότερα κέρδη για τη Citigroup


Υψηλότερα κέρδη για τη Citigroup

Αύξηση 24% παρουσίασαν τα κέρδη της Citigroup το δεύτερο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 3,34 δισ. δολάρια ή 1,09 δολάρια ανά μετοχή, καθώς μειώθηκαν οι επισφαλείς απαιτήσεις της αμερικανικής τράπεζας.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η Citi είχε εμφανίσει κέρδη 2,7 δισ. δολαρίων ή 90 σεντς ανά μετοχή.

source: naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 0,2% οι τιμές καταναλωτή


ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 0,2% οι τιμές καταναλωτή

Πτώση 0,2% παρουσίασε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Ιούνιο, ενώ ο δομικός δείκτης, από τον οποίο εξαιρούνται οι κλάδοι τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3%.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μείωση του βασικού δείκτη τιμών κατά 0,2% και ισόποση αύξηση του δομικού δείκτη.

Το συνολικό κόστος ζωής των Αμερικανών υποχώρησε για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο κυρίως εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών βενζίνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το κόστος ενέργειας μειώθηκε τον Ιούνιο κατά 4,4% - με τον ταχύτερο ρυθμό από το Δεκέμβριο του 2008.

Το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 3,6%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός ανήλθε στο 1,6%.

source: naftemporiki.gr

Παραιτήθηκε η Rebekah Brooks από την News Int.


Παραιτήθηκε η Rebekah Brooks από την News Int.


Η κα Rebekah Brooks παραιτήθηκε από διευθύνουσα σύμβουλος της News International, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κολοσσού των ΜΜΕ να αποκαταστήσει την φήμη του μετά το καταστροφική σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η 43χρονη κα Brooks δήλωσε ότι η παραίτησή της είναι απαραίτητη για να «καθαρίσει» το όνομα του ομίλου που ελέγχει ο (εικονιζόμενος) βαρώνος των διεθνών μήντια, κ. Rupert Murdoch.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κ. David Cameron δήλωσε ότι «είναι δίκαιο [η κα. Brooks] να υποβάλλει την παραίτησή της και η παραίτησή της θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον προϊστάμενό της, κ. James Murdoch.»

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο σαββατοκύριακο, η οικογένεια Murdoch υποχρεώθηκε να κλείσει την βρετανική ταμπλόιντ News of the World, εξαιτίας του σκανδάλου υποκλοπών τηλεφωνημάτων.



source: euro2day.gr

Alpha Bank: «Πράσινο φως» για κεφαλαιακή ενίσχυση


Alpha Bank: «Πράσινο φως» για κεφαλαιακή ενίσχυση

Την προτεινόμενη κεφαλαιακή ενίσχυση της Alpha Bank [ACBr.AT] μέσω της έκδοσης νέων μετοχών και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ενέκριναν σήμερα οι μέτοχοι της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι εξουσιοδότησαν τη διοίκηση να αντλήσει έως 2,5 δισ. ευρώ από την έκδοση νέων μετοχών μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ ενέκριναν και την έκδοση μετατρέψιμου ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από την Alpha Bank, η Δεύτερη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων πραγματοποιήθηκε τη 15.7.2011 και ενέκρινε:

- Τη μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, στην κατά νόμο κατώτατη αξία των 0,30 ευρώ, διά δημιουργίας ισόποσου (προς τη μείωση) ειδικού κατ' άρθρον 4 παρ. 4α κ.ν. 2190/1920, αποθεματικού.

- Τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων, μέσω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, έως του ποσού του νυν καταβεβλημένου (δηλαδή, προ της ανωτέρω μείωσης) κοινού μετοχικού της κεφαλαίου, διά καταβολής μετρητών, με την έκδοση κοινών ονομαστικών μετά ψήφου αΰλων μετοχών. Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου το τελευταίο, εντός δωδεκαμήνου περιόδου, ορίσει την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών και εν γένει υλοποιήσει την παρούσα απόφαση.

- Τη δυνατότητα εκδόσεως μετατρέψιμου (σε κοινές μετά ψήφου μετοχές) ομολογιακού δανείου ανωτάτου ύψους έως ποσοστού 10% επί του νυν καταβεβλημένου συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως των κοινών και προνομιούχων μετόχων και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου το τελευταίο να υλοποιήσει την παρούσα απόφαση.


source: naftemporiki.gr

Eλληνικές τράπεζες: Περνούν τα stress tests σύμφωνα με την WSJ


Eλληνικές τράπεζες: Περνούν τα stress tests σύμφωνα με την WSJ

Οι ελληνικές τράπεζες -με την πιθανή εξαίρεση της ΑΤΕbank- θα περάσουν τα «τεστ αντοχής» (stress tests) της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ), τα αποτελέσμστα των οποίων δημοσιεύονται σήμερα, αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Και τούτο σε πείσμα της υψηλής τους έκθεσης σε ελληνικά ομόλογα και με δεδομένη την απόφαση της ΕΒΑ να συμπεριλάβει στα tests το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας. Τραπεζικοί αναλυτές που επικαλείται το δημοσίευμα υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες τράπεζες διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών ομολόγων στα «τραπεζικά βιβλία» τους (banking books), με διακράτηση έως τη λήξη των τίτλων και τα εν λόγω χαρτοφυλάκια δεν θα «τεσταριστούν» έναντι σεναρίων χρεοκοπίας.

Fitch

Σε «βελούδινη» υποβάθμιση των μεγάλων ελληνικών τραπεζών προχώρησε χθες η Fitch, μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε CCC

. Και τούτο διότι η αξιολόγηση της ΕΤΕ, της Alpha, της EFG Eurobank, της Πειραιώς και της ATEbank υποβαθμίστηκε κατά δύο βαθμίδες (σε B- από B+ προηγουμένως), έναντι τεσσάρων βαθμίδων που ήταν η υποβάθμιση του ελληνικού δημοσίου.

Σημειώνεται ότι η Fitch παράλληλα υποβάθμισε και σειρά καλυμμένων ομολογιών που εκδίδουν οι ελληνικές τράπεζες, διατηρώντας ωστόσο τις αξιολογήσεις σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να συνεχίσουν να γίνονται αποδεκτές ως ενέχυρο στις πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

source: stockwatch.com.cy

ΗΠΑ: Πιθανή υποβάθμιση και από S&P


ΗΠΑ: Πιθανή υποβάθμιση και από S&P

Μετά τον Οίκο αξιολόγησης Moody's και ο Standard and Poor's εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ.

Δίνει ωστόσο χρονικό περιθώριο τριών μηνών, μέχρι να καταλήξει σε σχετική απόφαση.

Η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των ΗΠΑ βρίσκεται στο ΑΑΑ και η βραχυπρόθεσμη στο Α-1+.

Η κίνηση του οίκου σχετίζεται με δύο χωριστά αλλά συνδεόμενα θέματα. Το πρώτο ζήτημα είναι η συνεχιζόμενη αδυναμία να αυξηθεί το ανώτατο όριο χρέους της κυβέρνησης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να συνεχίσει να διενεργεί προκαθορισμένες πληρωμές για τις υποχρεώσεις του χρέους της. Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με την πιθανότητα ότι το Κογκρέσο και η διοίκηση θα συμφωνήσουν σε ένα αξιόπιστο, μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης στο προσεχές μέλλον.

source: stockwatch.com.cy

Ηλεκτροσόκ στο κόστος δανεισμού


Ηλεκτροσόκ στο κόστος δανεισμού

Στα επίπεδα του 10% βρέθηκαν χθες οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων της κυπριακής κυβέρνησης, αποτυπώνοντας τις έντονες ανησυχίες των διεθνών πιστωτών της Κύπρου μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο Μαρί και την καταστροφή του μεγαλύτερου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της χώρας.

Μέσα σε μόλις δύο μέρες, το ενδεικτικό κόστος δανεισμού της Κύπρου αναρριχήθηκε απότομα κατά 66 μονάδες βάσης στο δεκαετές ομόλογο και 166 μονάδες βάσης στο πενταετές ομόλογο.

Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων έφθασαν το 8,64% έναντι 7,98% τη Δευτέρα και των πενταετών στο 10,02% από 8,36.

Η απότομη άνοδος του κόστους δανεισμού αντανακλά τις εκτιμήσεις που άρχισαν να δημιουργούνται στις διεθνείς αγορές για τις οικονομικές συνέπειες της καταστροφής στο Βασιλικό και των δημοσιονομικών επιδράσεων που θα έχει η χρηματοδότηση της ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων.

Για κάθε 100 μονάδες βάσης που αυξάνεται το κόστος δανεισμού, το κυπριακό κράτος υπολογίζεται ότι ενδέχεται σε βάθος χρόνου να πληρώνει €110 εκ. περισσότερους τόκους κάθε χρόνο στο δημόσιο χρέος των €11 δισ.

Η επιδείνωση των δεδομένων που επικρατούν για την Κύπρο στις διεθνείς αγορές συνδέεται και με τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Οι φόβοι επέκτασης της κρίσης στην Ιταλία, οι νέες υποβαθμίσεις της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ελλάδας αλλά και η καθυστέρηση που παρατηρείται στη λήψη πολιτικών αποφάσεων για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, έχουν προκαλέσει νέα αβεβαιότητα που ανεβάζει το κόστος δανεισμού.

Η άνοδος όμως των αποδόσεων τις τελευταίες μέρες σε χώρες όπως η Ιταλία είναι μικρότερη από ότι της Κύπρου.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ιταλίας βρισκόταν χθες στο 5,44% έναντι 5,36% προχθές.

Μέσα σε ένα μήνα, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 91 μονάδες βάσης.

Στην Ισπανία, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ανήλθε σήμερα στο 5,74% και στην Ιρλανδία στο 13,65%. Η αύξηση στο κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας σε ένα μήνα φθάνει τις 290 μονάδες βάσης.

Στην Ελλάδα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο 16,48%.

Η κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές έχει αναγκάσει το υπουργείο να εγκαταλείψει, προς το παρόν, τις αρχικές σκέψεις για έκδοση χρέους στο εξωτερικό.

Με μικρές εξαιρέσεις, η κυβέρνηση δανείζεται φέτος από την εγχώρια αγορά προκαλώντας τις αντιδράσεις των εγχώριων πιστωτών και της Κεντρικής Τράπεζας που εκτιμούν ότι η τακτική αυτή επιδεινώνει τη ρευστότητα της αγοράς και αυξάνει το κόστος του χρήματος.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι δανειακές ανάγκες για το 2011 και το 2012 είναι σχετικά μικρές και ότι μεγάλο μέρος τους θα καλυφθεί από τους εγχώριους πιστωτές, που ήδη κατέχουν μεγάλο μέρος των δανείων που λήγουν τους επόμενους 18 μήνες.

source: stockwatch.com.cy

Google: Αύξηση 36% στα κέρδη το β΄ τρίμηνο


Google: Αύξηση 36% στα κέρδη το β΄ τρίμηνο


Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη και οι πωλήσεις της Google Inc. για το β΄ τρίμηνο του έτους οδηγώντας τον τίτλο της εταιρείας σε άλμα άνω του 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Ο κολοσσός των διαδικτυακών αναζητήσεων ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο αύξηση κερδών 36% στα 2,51 δισ. δολ. ή 7,68 δολ. ανά μετοχή από 1,84 δισ. δολ. ή 5,71 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία η Google ανακοίνωσε κέρδη 8,74 δολ. ανά μετοχή από 6,45 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Την ίδια στιγμή τα συνολικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 32% και διαμορφώθηκαν σε 9,03 δισ. δολ. ενώ τα καθαρά έσοδα (χωρίς να περιλαμβάνονται έσοδα που μεταβιβάζονται σε συνεργαζόμενα sites) διαμορφώθηκαν σε 6,92 δισ. δολ. ενισχυμένα κατά 36%.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 7,85 δολ. ανά μετοχή με καθαρά έσοδα 6,55 δισ. δολ.


source: capital.gr

ΗΠΑ: Τα βρίσκουν Δημοκρατικοί - Ρεπουμπλικανοί - Περικοπές 1,5 τρις δολ.


ΗΠΑ: Τα βρίσκουν Δημοκρατικοί - Ρεπουμπλικανοί - Περικοπές 1,5 τρις δολ.

Συμφώνησαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί σε περικοπές ύψους 1,5 τρις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκοι, μία μέρα μετά το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκαν οι συζητήσεις για την περικοπή του ελλείμματος και την αύξηση του ορίου χρέους.
“Υπάρχουν σημαντικές περικοπές, ύψους 1,5 τρις δολ. στις οποίες μπορούμε να συμφωνήσουμε”είπε ο υπεύθυνος τύπου του Λευκού Τζέι Κάρνει. Ο ίδιος έκανε λόγο και για επιπλέον περικοπές ύψους 200 δισ. δολ. στις οποίες μπορούν να συμφωνήσουνε τα δύο κόμματα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

source: reporter.gr

Fitch: Υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών


Fitch: Υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών

Μετά από τη χθεσινή υποβάθμιση της Ελλάδας, η Fitch προχώρησε και σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ελληνικών τραπεζών. "Soft" υποβάθμιση και για καλυμμένα ομόλογα.

Η Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας, της Efg Eurobank, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της ATEbank σε ΄B-΄ από ΄B+΄ προηγουμένος.

Ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι διατηρεί τις αξιολογήσεις σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες (Rating Watch Negative - RWN).

Παράλληλα, υποβάθμισε την αξιολόγηση υποστήριξης (Support Rating) σε ΄5΄ από ΄4΄ και αναθεώρησε τα Support Rating Floors (SRF) σε ΄B-΄ από ΄B+΄ με τοποθέτηση τους σε RWN. Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση ΄B΄ των τραπεζών έχει επίσης τοποθετηθεί σε RWN.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε τέλος ότι διατηρεί τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ΄B-΄ της T Bank σε RWN.

Η Fitch Ratings ανακοίνωσε παράλληλα ότι υποβάθμισε και τις καλυμμένες ενυπόθηκες ομολογίες των Alpha Bank, Eurobank EFG, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς. Ακόμη και με τα νέα ratings πάντως οι ομολογίες μπορούν να γίνουν αποδεκτές απο την ΕΚΤ ως ενέχυρο.

Ο οίκος διευκρινίζει ότι οι καλυμμένες ενυπόθηκε ομολογίες της Marfin Popular Bank δεν επηρεάζονται.

Όλα τα προγράμματα παραμένουν σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες (RWN) ως εξής:

-Καλυμμένα ομόλογα Alpha Bank: υποβάθμιση σε ΄BBB-΄ από BBB΄, διατηρείται το RWN
-Καλυμμένα ομόλογα Eurobank EFG: υποβάθμιση σε ΄BBB-΄ από ΄BBB΄, διατηρείται το RWN
-Καλυμμένα ομόλογα ΕΤΕ (Programme I): υποβάθμιση σε ΄BB-΄ από ΄BB+΄, διατηρείται το RWN
-Καλυμμένα ομόλογα ΕΤΕ (Programme II): υποβάθμιση σε ΄BBB-΄ από ΄BBB΄, διατηρείται το RWN
-Καλυμμένα ομόλογα Τράπεζα Πειραιώς: υποβάθμιση σε ΄BBB-΄ από ΄BBB΄, διατηρείται το RWN
-Καλυμμένα ομόλογα Marfin: ΄BBB/RWN΄

source: reporter.gr
Share |