Wednesday, August 25, 2010

ΗΠΑ: Καθοδική αναθεώρηση για τις οικοδομικές άδειες Ιουλίου


ΗΠΑ: Καθοδική αναθεώρηση για τις οικοδομικές άδειες Ιουλίου


Αναθεωρήθηκαν καθοδικά τα στοιχεία για τις οικοδομικές άδειες τον Ιούλιο στις ΗΠΑ και έδειξαν πτώση 4,1% σε σχέση με τον Ιούνιο από -3,1% προηγουμένως στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 559.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

source: capital.gr

ΗΠΑ: "Βουτιά" στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο σε ιστορικό χαμηλό


ΗΠΑ: "Βουτιά" στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο σε ιστορικό χαμηλό


Απροσδόκητη πτώση και σε ιστορικό χαμηλό σημείωσαν στις ΗΠΑ οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.


Ειδικότερα, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 12,4% στις 276.000, μέγεθος το οποίο είναι το χαμηλότερο από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1963, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν άνοδο 0,9% στις 333.000.

Οι πωλήσεις του περασμένου μήνα αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω και συγκεκριμένα στο +12,15 στις 315.00 από +23,6% στις 330.000.

Τέλος, η μέση τιμή μίας νέας κατοικίας υποχώρησε σε σχέση με πέρυσι κατά 4,8% στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2003, και συγκεκριμένα στα 204.000 δολάρια από 214.200 δολάρια.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού


ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού

Απρόσμενη αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας.


Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,108 χιλ. βαρέλια στα 358,282 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires να κάνουν λόγο για πτώση της τάξης των 0,2 εκατ. βαρελιών.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,273 εκατ. βαρέλια στα 225,617 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 0,5 εκατ. βαρέλια..

Τα διυλισμένα αποθέματα σημείωσαν άνοδο κατά 1,763 εκατ. βαρέλια στα 175,974 εκατ. βαρέλια., ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,9 εκατ. βαρέλια.

Η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας υποχώρησε στο 87,7% από 90% ενώ οι εκτιμήσεις την τοποθετούσαν στο 89,4%.

source: capital.gr

Στα $33,7 δισ. η αξία του Facebook


Στα $33,7 δισ. η αξία του Facebook

Στα 33,7 δισ. δολ. ανέρχεται η αξία του Facebook βάσει των συναλλαγών στη δευτερογενή αγορά, ξεπερνώντας την αξία των εισηγμένων Ebay και Yahoo.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η τιμή της μετοχής ανέρχεται σε 76 δολ. καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκτήσουν πλεονεκτική θέση εν αναμονή της IPO, η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει αυτή της Google to 2004 ύψους 1,67 δισ. δολ.

Το Facebook, η οποία στηρίζεται από επενδυτικά κεφάλαια και επενδυτικές εταιρείες, έχει αφήσει να εννοηθεί πως η IPO θα λάβει χώρα το 2012.

Ωστόσο, στελέχη της εταιρείας δεν αισθάνονται άνετοι με την υψηλή τιμή της μετοχής, καθώς οι τιμές στη δευτερογενή αγορά είναι φουσκωμένες επειδή οι διαθέσιμες μετοχές είναι λίγες και δεν υπάρχει επαρκής διαφάνεια για την απόδοση τους.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούλιο


ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούλιο (εκτ.: +2,8%)


source: capital.gr

FSA: Πρόστιμο στην Societe Generale ύψους 1,58 εκατ. λιρών


FSA: Πρόστιμο στην Societe Generale ύψους 1,58 εκατ. λιρών

Πρόστιμο ύψους 1,58 εκατ. λιρών (2,5 εκατ. δολαρίων) επέβαλε στο βρετανικό παράρτημα της Societe Generale η βρετανική εποπτική αρχή FSA, καθώς η τράπεζα δεν παρείχε ακριβείς πληροφορίες συναλλαγών στις αρχές.

Πιο αναλυτικά, η βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2007 και Φεβρουαρίου 2010, η γαλλική τράπεζα είτε δεν παρείχε πληροφορίες, είτε προχώρησε σε ανακριβείς γνωστοποιήσεις για 18,8 εκατ. από τις 23,5 εκατ. συναλλαγές της, σε όλες τις κατηγορίες επενδύσεων.

«Η εν λόγω αποτυχία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των κανόνων μας καθώς μπορεί να έχει ζημιογόνο αντίκτυπο στην ικανότητά μας να εντοπίζουμε και να ερευνάμε υποψίες καταχρηστικών πρακτικών στην αγορά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FSA.

Ωστόσο, η τράπεζα κατάφερε να έχει έκπτωση 30% στο πρόστιμο καθώς συμφώνησε να συμμορφωθεί εγκαίρως, πρόσθεσε η FSA. Χωρίς την έκπτωση το πρόστιμο ανερχόταν σε 2,25 εκατ. λίρες.

source: capital.gr

ΗΠΑ: Σε χαμηλό οχτώ ετών τα χρέη από πιστωτικές κάρτες


ΗΠΑ: Σε χαμηλό οχτώ ετών τα χρέη από πιστωτικές κάρτες

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οχτώ ετών υποχώρησαν τα χρέη από πιστωτικές κάρτες, καθώς οι κάτοχοι τους συνέχισαν να αποπληρώνουν λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί για την οικονομία.

Το μέσο χρέος προς τις τράπεζες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες – με σήμα MasterCard ή Visa – υποχώρησε 13% στα 4.951 δολ. το δεύτερο τρίμηνο από 5.719 δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με την TransUnion.

Σύμφωνα με την υπηρεσία τα χρέη υποχώρησαν κάτω από τα 5.000 δολ. για πρώτη φορά από το 2002, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι κάτοχοι δεν παρουσιάζουν καθυστερήσεις με το ποσοστό με καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών να υποχωρεί στο 0,92% από 1,17% πέρυσι.

source: capital.gr

World Gold Council: Αύξηση 36% στη ζήτηση χρυσού το β΄τρίμηνο


World Gold Council: Αύξηση 36% στη ζήτηση χρυσού το β΄τρίμηνο


Αύξηση 36% στους 1.050,3 μετρικούς τόνους σημείωσε η ζήτηση για το χρυσό το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με το World Gold Council.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το World Gold Council σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει πως η οικονομική αβεβαιότητα αναμένεται να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στο χρυσό.

Αυτές οι ανησυχίες οδήγησαν τους επενδυτές στο χρυσό, καθώς η ζήτηση για τα ETFs του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε κατά 41% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2009 ενώ η λιανική ζήτηση σημείωσε άνοδο 29%.

Η τιμή του χρυσού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του στις 18 Ιουνίου όταν το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισε στα 1.258,3 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο οι υψηλές τιμές έπληξε τη ζήτηση για κοσμήματα η οποία υποχώρησε 5%.

Η προσφορά χρυσού σημείωσε άνοδο 18% διαμορφούμενη σε 1.131 μετρικούς τόνους ενώ ο ανακυκλωμένος χρυσός που εισήλθε στην αγορά αυξήθηκε κατά 35% στους 496 μετρικούς τόνους καθώς η αυξανόμενη τιμή ενθάρρυνε τους καταναλωτές να πουλήσουν τα υπάρχοντα τιμαλφή τους.

Η βιομηχανική χρήση αυξήθηκε 14% κυρίως της ενίσχυσης της ζήτησης από τον κλάδο των ηλεκτρονικών η οποία σημείωσε άνοδο 24%.

Η Ινδία και η Κίνα, οι οποίες παραδοσιακά είναι σημαντικές καταναλώτριες χώρες, αναμένεται να συνεχίσουν να παρέχουν σημαντική στήριξη, αλλά η συνεισφορά των Ευρωπαίων φαίνεται πως είναι συνεχώς αυξανόμενη, αναφέρει το World Gold Council.

source: capital.gr

Ifo: Απροσδόκητη αύξηση τον Αύγουστο


Ifo: Απροσδόκητη αύξηση τον Αύγουστο

Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψε ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, διαμορφώθηκε στο 106,7 από το 106,2 του Ιουλίου, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στο 106.

source: capital.gr

Νέα stress tests για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές


Νέα stress tests για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές


Την πραγματοποίηση νέου γύρου stress tests για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, στο διάστημα από Αύγουστο μέχρι και μέσα Νοεμβρίου 2010, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός οργανισμός CEA.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιαστούν τον Απρίλιο του 2011.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης καλεί τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες να συμμετάσχουν στη μελέτη QIS 5 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας πως με τη συμμετοχή τους διασφαλίζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα ως προς την καταλληλότητα και τη σκοπιμότητα των δοκιμαστικών λύσεων και εκδοχών που έχουν προταθεί από την Επιτροπή, ενώ παράλληλα ανοίγεται ο δρόμος για την τελειοποίηση του νέου ρυθμιστικού συστήματος της ΕΕ.

Όπως επισημαίνει η ΕΠΕΙΑ, αν και η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική, κρίνεται ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί απαραίτητο στάδιο προετοιμασίας για το νέο πλαίσιο «Φερεγγυότητα ΙΙ» (Solvency II).

source: euro2day.gr

Ιαπωνία: Συνεχίζουν να χάνουν έδαφος οι εξαγωγές


Ιαπωνία: Συνεχίζουν να χάνουν έδαφος οι εξαγωγές

Επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης για πέμπτο διαδοχικό μήνα εμφάνισαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Ιούλιο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας μετά και το χθεσινό άλμα του γιεν σε υψηλό 15 ετών έναντι του δολαρίου.



Οι εξαγωγές αποτελούν την 'ατμομηχανή' της ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας, που φαίνεται να έχει ούτως ή άλλως χάσει τη ''φόρα'' της, μετά την απογοητευτικά χαμηλή αύξηση του ΑΕΠ το β' τρίμηνο. Παράλληλα, η ενίσχυση του γιεν απειλεί τα κέρδη των μεγάλων εξαγωγέων της χώρας, από την Toyota ως τη Sony.

Οι υπερπόντιες εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 23,5% τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση, από αύξηση 27,7% τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 21,8%.

Σε μηνιαία βάση οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,4%. Πρόκεται για τον τρίτο διαδοχικό μήνα πτώσης.

Οι εισαγωγές σημείωσαν ετήσια αύξηση κατά 15,7% τον Ιούλιο, με το εμπορικό πλεόνασμα να ανέρχται σε 804,2 δισ. γιεν (9,5 δισ. δολ), πάνω από τα 466,3 δισ. γιεν που ανέμεναν οι αναλυτές.

source: reporter.gr

Στον δείκτη Ifo Γερμανίας σήμερα η προσοχή


Στον δείκτη Ifo Γερμανίας σήμερα η προσοχή


Στα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Ifo στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών, αλλά και στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, στις 11:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία Αυγούστου για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Οι αναλυτές προβλέπουν υποχώρηση του δείκτη στο 105,7 από 106,2 τον προηγούμενο μήνα.

Ως προς την αμερικανική οικονομία, η ανακοίνωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών για τον Ιούλιο θα γίνει στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση κατά 3% έναντι μείωσης των παραγγελιών κατά 1% που καταγράφηκε τον Ιούνιο.

Κρίσιμα είναι επίσης τα στοιχεία που αναμένονται για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον Ιούλιο. Η ανακοίνωση θα γίνει στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές αναμένουν 330.000 πωλήσεις όσες ακριβώς είχαν καταγραφεί και τον προηγούμενο μήνα

source: euro2day.gr

Κίνα: Σημαντική αύξηση στα τραπεζικά κέρδη Q2


Κίνα: Σημαντική αύξηση στα τραπεζικά κέρδη Q2


Αύξηση καθαρών κερδών άνω του 15%, αναμένουν οι αναλυτές από την «Βιομηχανική & Εμπορική Τράπεζα της Κίνας» καθώς και από την «Τράπεζα της Κίνας», που ανακοινώνουν αποτελέσματα αύριο, 25/8.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές προβλέπουν τα καθαρά κέρδη της Βιομηχανικής & Εμπορικής Τράπεζας να αυξηθούν κατά 29% και της Τράπεζας της Κίνας κατά 15% παρά τους περιορισμούς στην χορήγηση δανείων που έχει επιβάλλει στις τράπεζες η κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες, σημειώνουν οι αναλυτές, τότε θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

source: euro2day.gr

Ιρλανδία: Υποβάθμιση από S&P


Ιρλανδία: Υποβάθμιση από S&P

Ο διεθνής οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για την ανακεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών σε 50 δισ. ευρώ από 35 δισ. ευρώ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης, σε περίπτωση που το κόστος στήριξης των τραπεζών αυξηθεί περαιτέρω.

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα στο «ΑΑ-» προχώρησε η Standard & Poor’s, εκφράζοντας την ανησυχία της για το υψηλό κόστος στήριξης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ο διεθνής οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για την ανακεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών σε 50 δισ. ευρώ από 35 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης, σε περίπτωση που το κόστος στήριξης των τραπεζών αυξηθεί περαιτέρω «ή αν άλλες δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις αποδυναμώσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς της στόχους».

Η Ιρλανδία βίωσε τη χειρότερη ύφεση στην ιστορία της, με το χρηματοοικονομικό της σύστημα να έρχεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν προσπαθεί πλέον να πείσει τους επενδυτές ότι η χώρα του μπορεί να αντέξει το κόστος της διάσωσης της Anglo Irish Bank, η οποία εθνικοποιήθηκε πέρυσι.

source: naftemporiki.gr

Νέες πιέσεις στο ελληνικό spread


Νέες πιέσεις στο ελληνικό spread

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει και σήμερα η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού, καθώς το επιδεινούμενο κλίμα στις ξένες χρηματαγορές στρέφει τους επενδυτές στην ασφάλεια που προσφέρουν τα γερμανικά κρατικά ομόλογα.

Το spread του δεκαετούς επέστρεψε χθες στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την υπογραφή του μνημονίου. Συγκεκριμένα, διευρύνθηκε σχεδόν κατά πενήντα μονάδες βάσης, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, στις 920 μονάδες βάσης. Αυτή την ώρα (9:36), διαμορφώνεται στις 923,5 μονάδες βάσης.

Οι δυσοίωνες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία οδήγησαν επίσης σε μεγάλη πτώση μετοχές, μέταλλα και πετρέλαιο την Τρίτη, ενώ το ευρώ [EUR=X] υποχώρησε σε χαμηλό εννέα ετών έναντι του γιεν [JPY=X] και το δολάριο σε χαμηλό 15 ετών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο 11,37%, με τον όγκο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να ανέρχεται στα 77 εκατ. ευρώ.

Η απροθυμία των επενδυτών για τοποθετήσεις σε περισσότερο ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού και η στροφή τους προς τα γερμανικά ομόλογα συνέβαλαν στην υποχώρηση της απόδοσης των δεκαετών και τριακονταετών τίτλων περισσότερο από δέκα μονάδες βάσης, σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στο 2,125% και 2,768% αντιστοίχως.

Η μειωμένη απόδοση των γερμανικών τίτλων οδήγησε και σε διεύρυνση της διαφοράς με τις αποδόσεις των ομολόγων από περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης. Το spread του ιταλικού δεκαετούς διευρύνθηκε στις 163 μονάδες βάσης, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, ενώ μεγαλύτερο ήταν και το premium που διεκδικούσαν οι επενδυτές για τοποθετήσεις σε ιρλανδικό, πορτογαλικό και ισπανικό χρέος.

source: naftemporiki.gr

Πτώση 1,7% στο Τόκιο


Πτώση 1,7% στο Τόκιο

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών έκλεισε σήμερα το δείκτης Nikkei [.N225] στο Τόκιο, με τις απώλειες να ξεπερνούν ενδοσυνεδριακά το 2%.

Το επενδυτικό κλίμα έχει δεχθεί πλήγμα από την αδράνεια που επιδεικνύει η ιαπωνική κυβέρνηση ως προς τη συγκράτηση της μεγάλης ανόδου του γιεν, που απειλεί την ήδη εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

Οι ελπίδες για ανάληψη δράσης από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας αναφορικά με το γιεν, το οποίο σκαρφάλωσε χθες σε υψηλό 15 ετών έναντι του δολαρίου, στήριξαν τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη στην αρχή της συνεδρίασης.

Παρόλ’ αυτά, ο Nikkei υποχώρησε τελικά κατά 1,7% στις 8.845,39 μονάδες, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Απριλίου 2009. Ενδοσυνεδριακά, άγγιξε τις 8.807,41 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε πτώση 1,3% στις 807,31 μονάδες.

source: naftemporiki.gr

UBS: Ετοιμάζει ομάδα για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Κίνα


UBS: Ετοιμάζει ομάδα για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Κίνα

Ομάδα εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Κίνα ετοιμάζει η UBS, με επικεφαλής τον Philip Partnow, καθώς το μερίδιο της χώρας στις συναλλαγές παγκοσμίως, υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Η UBS σχηματίζει ακόμη ένα χρηματοοικονομικό θεσμικό όμιλο και μια γενική ομάδα για την παροχή συμβουλών σε κινεζικές εταιρείες, στην κοινοπραξία της για τις τοπικές μετοχές.

Η Κίνα, έχοντας 2,45 τρισ. δολάρια σε ξένα αποθεματικά, ενθαρρύνει τια κρατικές εταιρείες να προχωρήσουν σε εξαγορές στο εξωτερικό καθώς η χώρα προσπαθεί να διασφαλίσει ενέργεια και πρώτες ύλες για την αναπτυσσόμενη οικονομία της.

Η Κίνα αντιστοιχεί στο 7,9% των συμφωνιών που διενεργήθηκαν παγκοσμίως μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους, σημειώνοντας άνοδο από το 3% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2007.

«Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Κίνα έχουν γίνει ιδιαίτερα σημαντικές για εμάς και θα αποτελέσουν βασικό μέρος της στρατηγικής μας με σημαντικούς πελάτες», σχολιάζει ο Partnow, ο οποίος θα διατηρήσει τον τίτλο του ως αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας investment banking στην UBS Securities.

source: capital.gr
Share |