Wednesday, August 25, 2010

Ιρλανδία: Υποβάθμιση από S&P


Ιρλανδία: Υποβάθμιση από S&P

Ο διεθνής οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για την ανακεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών σε 50 δισ. ευρώ από 35 δισ. ευρώ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης, σε περίπτωση που το κόστος στήριξης των τραπεζών αυξηθεί περαιτέρω.

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα στο «ΑΑ-» προχώρησε η Standard & Poor’s, εκφράζοντας την ανησυχία της για το υψηλό κόστος στήριξης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ο διεθνής οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για την ανακεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών σε 50 δισ. ευρώ από 35 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης, σε περίπτωση που το κόστος στήριξης των τραπεζών αυξηθεί περαιτέρω «ή αν άλλες δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις αποδυναμώσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς της στόχους».

Η Ιρλανδία βίωσε τη χειρότερη ύφεση στην ιστορία της, με το χρηματοοικονομικό της σύστημα να έρχεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν προσπαθεί πλέον να πείσει τους επενδυτές ότι η χώρα του μπορεί να αντέξει το κόστος της διάσωσης της Anglo Irish Bank, η οποία εθνικοποιήθηκε πέρυσι.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |