Wednesday, August 25, 2010

UBS: Ετοιμάζει ομάδα για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Κίνα


UBS: Ετοιμάζει ομάδα για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Κίνα

Ομάδα εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Κίνα ετοιμάζει η UBS, με επικεφαλής τον Philip Partnow, καθώς το μερίδιο της χώρας στις συναλλαγές παγκοσμίως, υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Η UBS σχηματίζει ακόμη ένα χρηματοοικονομικό θεσμικό όμιλο και μια γενική ομάδα για την παροχή συμβουλών σε κινεζικές εταιρείες, στην κοινοπραξία της για τις τοπικές μετοχές.

Η Κίνα, έχοντας 2,45 τρισ. δολάρια σε ξένα αποθεματικά, ενθαρρύνει τια κρατικές εταιρείες να προχωρήσουν σε εξαγορές στο εξωτερικό καθώς η χώρα προσπαθεί να διασφαλίσει ενέργεια και πρώτες ύλες για την αναπτυσσόμενη οικονομία της.

Η Κίνα αντιστοιχεί στο 7,9% των συμφωνιών που διενεργήθηκαν παγκοσμίως μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους, σημειώνοντας άνοδο από το 3% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2007.

«Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Κίνα έχουν γίνει ιδιαίτερα σημαντικές για εμάς και θα αποτελέσουν βασικό μέρος της στρατηγικής μας με σημαντικούς πελάτες», σχολιάζει ο Partnow, ο οποίος θα διατηρήσει τον τίτλο του ως αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας investment banking στην UBS Securities.

source: capital.gr

No comments:

Share |